ממולאים טבעונים עם אורז ופטריות בתנור
הפעם את הממולאים הכנתי שונה מהסוג הקודם שאני כל כך אוהבת, הממולאים שלנו יצאו אווריריים ורכים, אפויים בתנור ללא רוטב, ומאוד טעימים ומשביעים. מתכון לגזור ולשמור ולאמץ שוב ושוב ושוב…
6 פלפלי גמבה בצבעים שונים
כוס-כוס וחצי אורז (תלוי בגודל הפלפלים)
כוס פטריות שומפיניון
בצל גדול
כף תבלין טימין יבש
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
כף תערובת תבלין לאורז
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כוסות מים רתוחים להכנת האורז
3 כפות שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן ענבים או שמן קוקוס ללא ריח)
מים לחליטה (מהברז)
פלפל שחור גרוס לבזיקה מעל ומעט שמן זית להברשת הפלפלים
נחתוך את “ראש” הפלפלים ונרוקן את הגרעינים. (לשמור את ה”כובעים”),
נמלא סיר רחב המים ונחלוט את הפלפלים למשך 10 דקות במים הרותחים לריכוך חלקי. נשטוף במים קרים ונשאיר בצד.
את האורז נשטוף היטב במסננת, ונחמם את השמן בסיר להכנת האורז, נקצוץ את הבצל קצוץ קצוץ ונטגן אותו עד להזהבה עדינה, נקצוץ את הפטריות ונטגן יחד עם הבצל לכעוד 3 דקות, לא צריך לטגן את הפטריות יותר מידי אבל זה טעים יותר מטוגן.
נוסיף את האורז לסיר ונערבב היטב, נערבב יחד גם את שאר התבלינים והפטרוזיליה/כוסברה ונוסיף לסיר גם את 3 כוסות המים הרותחים.
לאחר שהכל רתח ננמיך את הלהבה לחום הכי נמוך שיש, אפילו נעביר לאש הקטנה ביותר בכיריים.
לאחר כ-15 דקות, נפתח את הסיר ונערבב את האורז בעדינות, נכסה את האש ונכסה את המכסה לכעוד 5 דקות לריכוך סופי או אם האורז כבר רך מספיק, נוריד מהאש ונשאיר פתוח להתאוורר מידי שלא יהיה רך ומושי מידי.
נמלא את הפלפלים באורז עד הסוף בתוך כלי פיירקס או על תבנית אפיה, נכסה בחלק העליון של הפלפל ששמרנו, נבריש מעט שמן זית מעל הפלפלים ונפזר פלפל שחור טחון טרי מעל, נכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד שהפלפלים משחימים מעט מלמעלה ונראים יפים ואפויים…
קל, זריז, מתאים לחג, ובתיאבון חברים 🙂
יאמייי…. מעולה
תודה רבה 🙂
אני מכין משהו דומה לזה, אבל למדתי ממך כמה טיפים לשיפור וכבר אכין את המנה הבאה
תענוג… בהצלחה.
אני אומנם לא טבעוני אבל מוכרח לפרגן פה על האוכל המושקע והנהדר שכולנו נהנים מאוד להכין מידי פעם בפעם וגם זה נכנס לרשימה… תודה נטלי
תודה רבה רבה, מעריכה את זה מאוד.
מ ה מ מ י ם
ו מ ה מ מ ת שאת.
תודה וסגרת לי פינה של אחלה ארוחה…
בכיף… חיבוק
אפשר להכין גם עם כוסמת במקום האורז או שילוב, זה גם טעים מאוד.
כמובן, אפשר לשנות לפי הטעם האישי, אני פחות מתחברת לכוסמת באופן אישי.
תודה רבה, אכין בהקדם, אשמח לקבל עוד מתכונים למייל.
בשמחה, יש אפשרות בצד ימין של הבלוג להרשם לדיוור ישיר למייל על כל פוסט שעולה…
האם אפשר להכין עם קינואה במקום אורז?
אפשר בהחלט 🙂 יצא מדהים, רק לשים מעט יותר קינואה כי היא לא תופחת המון כמו האורז.
יאמיייי
זה יכול לעבוד גם עם בצל/קישוא במקום הגמבה?
אף פעם לא הכנתי ממולאים ואני לא אוהבת גמבה
יכול לגמרי, אין צורך בחליטה קודמת, להכניס ישירות לתנור.
עשיתי במקום עם פטריות שמתי פטרוזיליה וחציל באורז.. יצא מעולההההה
Wonderful content. The most impressive I’ve come upon.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!