מאפינס חלבה עם קצפת קרם קוקוס-פיסטוק-וסילאן טבעוני
פינוק ממש זריז וקליל שהכנתי לנו לסופ”ש…
מי אמר שלטבעונים אין מה לאכול שוב?!?. כי בנתיים אני מפוצצת על בסיס קבוע, בכל יום אני מבטיחה לעצמי רגיעה קלה עם האוכל, או קצת פחות להפציץ בפוסטים, אבל לא מצליחה לעצור את עצמי…
הטבעונות הזאת מוציאה ממני הרבה אנרגיה חיובית במטבח אז חייבת להוציא אותה אליכם.
🙂
למה שרק אני אשמין לבד?!?… 😉
והפעם עושים כבוד לחלבה!
*כמות של 17 מאפינים מינוס פלוס, תלוי בכמות ובגודל השקעים או הכוסיות אפיה
*לחמם תנור מראש ל180 מעלות
למאפינס-
200 ג’ חלבה שערות או מגורדת
חצי כוס שמן רגיל או רבע כוס שמן קוקוס
230 מ”ל חלב סויה בטעם וניל שזה כוס פלוס 2 כפות מדידה. (אפשר גם חלב סויה רגיל + תמצית וניל אחת במקום החלב סויה וניל)
כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 2 כפיות מדידה של אבקת אפיה)
חופן פיסטוקים או פקאן או שניהם
לקרם-
400 גרם (פחית) קרם קוקוס יציב מהסוג השומני (מהמקרר)
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט-
* רוטב סילאן או מייפל
* קצת חלבה מפוררת
* פקאן ופיסטוקים שבורים או שקדים מולבנים
* אופציה פתוחה לשינויים לטעמכם
ההכנה הכי פשוט שיש,
למאפינס-
לערבב יחד את המרכיבים הרטובים בקערה,
לערבב את החומרים היבשים יחד,
לאחד בין הבלילות, רצוי מאוד להשתמש במערבל יד שיקל על חיבור הבלילות וימנע גושים.
למלא בתבנית שקעים, או בכוסיות (מנג’טים) סיליקון, לשמן מעט את הכוסיות/שקעים ולמלא ממש ס”מ פחות מהסוף.
אם לא רוצים לקבל את העטרה, אז למלא עד לחצי. אני מאוד אוהבת שזה עולה ומתפוצץ למעלה…
להכניס לתנור למשך 25-30 דקות, תלוי בגודל הכוסיות ועד כמה מילאתם. לאחר 20 דקות בידקו עם קיסם ואפו עד שהבלילה אפויה מבפנים והקיסם יוצא יבש,
המאפינס יקבל צבע זהוב וזה סימן להוציא…
טיפ לשיחרור המאפינס מהתבנית המשומנת במידה ולא השתמשתם בכוסיות:
להניח מגבת לחה תחת התבנית החמה, זה יקווץ את התכולה ויקרר את המאפינס מהר יותר, ולאחר הקירור, לשחרר מעט עם סכין את קצוות המאפינס בזהירות, להפוך את התבנית ולדפוק עליה חזק, המאפינס ישתחררו ויפלו.
לקצפת-
להשתמש בקרם קר מהמקרר, לרוקן את הנוזלים ולהשתמש רק בקרם המוצק, להקציף עם אבקת הסוכר עד ליציבות רצויה, להחזיר למקרר לפחות לשעה, ולהשתמש במזלף או שקית זילוף לעיטור המאפינס, מעל ניתן לפזר את השקדים/פקאן/פיסטוק/סילאן/מייפל או למחמירים, הכל יחד…. 🙂
מי שמעדיף את הלוק ה”נקי” שיניח מעל לבלילה פקאן חמוד לפני הכניסה לתנור, גם זה קסום ומהמם…
נשמע מתכון מעולה, רק יש שאלה אחת – האם אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים ואם כן, האם לדעתך זה אומר שצריך לשנות כמויות? המון תודה מראש
🙂
היי נטלי, אני לא מכירה החלפה של הסויה בשקדים , לא שוללת את האפשרות אבל הייתי מנסה להשאיר כמו שהוא, עם הסויה המאפים לדעתי מצליחים טוב יותר, משהו בחלב סויה הוניל אפילו יותר טוב מהרגיל כי הוא מעט סמיך ומצמיג טוב את הבלילה, לכן לא הייתי מחליפה. אלא אם כן יש ממש התנגדות או אלרגיה לסויה, אז תחליפי לחלב קוקוס והייתי ליתר ביטחון מוסיפה גם 2 כפיות נו-אגג ואם אין לך אז 2 כפות קורנפלור לבלילה, ליצוב.
בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא… 🙂
וואו זה נראה מדהים…
תודה מישקה…
אשמח לדווח איך יצאו, יש הכל בבית, אני אכין בהמשך השבוע, תודה רבה
אשמח לשמוע…. בהצלחה
וואו איזה צילומיםםםםם…. עשית לי חשק , ללא ספק
🙂 מעולה…
די כבר הוצאת לי ת’עיניים חחח, שאלה- פיסטוקים (או אגוז אחר) שמתי בבלילה גם או רק מעל? זה טוב לערבב בבלילה?
היי אורי, ערבבתי רק מעט בבלילה אבל אתה יכול להוסיף כמות שנראת לך וזה לגמרי סבבה
זה נראה מעולה, וגם לא נשמע לי מסובך, נראה לי שאני יכול להכין את זה, תודה רבה על המייל. אשמח לקבל עוד עידכונים…
תודה רבה, בשמחה
מעולה, נכנס לרשימת המתכונים שלי, אני פחות מתחברת לקרם הקוקוס, לדעתי אכין עם קצפת משמנת מתוקה סויה במקום… שבוע טוב נטלי
את לגמרי יכולה, אצלי הקרם קוקוס מחזיק יותר יציב (פשוט הבדלים במוצרים בין אנגליה לישראל) אז אני מעדיפה את הקוקוס, גם מוסיף לי לטעם, למי שאוהב ניחוח קוקוסי עדין 🙂 תודה רבה
מה עם הפיסטוקים שבתוך המאפינס? שלמים, או טחונים? מה תפקידם..?
ואם טחונים אז כמה?
את יכולה גם וגם, אני טחנתי ממש מעט, כ-10 חתיכות אבל את יכולה חופן שלם, זה ממש על פי טעמך, ועדיף לרסק/לשבור קצת, לא ממש לטחון דק, אחרת זה גושים גדולים מידי לטעמי.
תודה, אני בדיוק עכשיו מכינה….
ולמען האמת הקרם קוקוס שלי כולו חצי נוזלי חצי מוצק, אני מקווה שזה יעבוד בכל זאת..
(קרם קוקוס בפחית כחולה לבנה כזו, מיובא ע”י מזרח ומערב מזון בע”מ, ומיוצר ע”י אסיאטיק אגרו אינדסטרי משהו כזה)
ישב אצלי כשעתיים במקרר .
התכוונתי שהקרם קוקוס כולו באותו מרקם, נוזלי סמיך כזה.
אסתר, את הנוזל שמצתבר בפחית, אני שופכת ומשתמשת רק בחלק היותר מוצק, לא מערבבת את הפחית ושומרת על ההפרדה בין הנוזל וקרם עצמו. אם זה כבר הכל נוזל וקרמי, הייתי ממליצה להוסיף אינסטנט פודינג כי מניסיון זה לא יתייצב כמו שצריך, לא לשכוח לקרר לפני השימור, הקירור מייצב את הקרם.
נטלי בוקר טוב,
הכנתי היום את המאפינס שלך וכבר חיסלתי אחד למרות שהוא היה עדיין חמים.
הם יצאו לי קצת יותר כהים משלך והחלק העליון יצא פריך.
אולי זה בגלל שאפיתי בתבנית מאפינס רגילה, זו של שנים עשר השקעים.
הפנים של המאפינס יצא ממש רך ואפוי בדיוק במידה.
מי שמעוניין – אצלי בתנור, אפיתי במסילה השלישית מתוך חמש במשך שבע עשרה דקות ואחר כך הורדתי למסילה השנייה מלמטה, הפכתי את כיוון תבנית השקעים ואפיתי שבע דקות נוספות.
מומלצים ומתוקים!
תודה רבה עבור המתכון ו-חג סוכות שמח.
מעולה, תודה רבה, כניראה אפית מעט יותר ממה שאני ולכן הפריכות והצבע הכהה יותר :-). העיקר שטעים לכולם… חג שמח
האם ניתן להשתמש בממרחלבה במקום בחלבה? זה מה שיש לי בבית….
לדעתי כן 🙂
אחלה, כך עשיתי ויצא מעולה! תודה
🙂
שאלה אולי מעט תמוהה.. צריך לערבב את החלבה עם השמן והחלב או עם הקמח והסוכר?
אני מחשיבה את זה כחומר יבש, אבל העיקר שהכל מתערבב יחד, גם בצד השני זה יעבוד 🙂
תודה! 🙂
אני מתנצלת, אבל רציתי לבקש אם תוכלי בבקשה לומר לי, אם אני ממירה את כמות החלב, הקמח והסוכר למידה של כוס חד פעמית פשוטה של שתייה קרה כמה זה יוצא?
אין לי כוס מדידה וגם לא כף מדידה..
אני מקווה שזה לא טרחה מדי.. פשוט אין חי ניסיון באפייה, ואני מכינה את העוגות לחברה ממש טובה שטסה לתקופה מאוד ארוכה, וממש רוצה שהן יצליחו לי ויהיו טעימות..
אני ממש מודה לך מראש והבלוג מקסים!
קרן
היי קרן, בעיקרון כל עוד תשתמשי באותה כוס עם אותו גודל, זה יהיה בסדר, אפילו עם שאר המרכיבים, זה לא קריטי.
איך שראיתי מאפינס חלבה הפסקתי לחשוב והתחלתי לדמיין איזה טעם מדהים ודאי יש להם 🙂
שאלה- אני אוכלת נקי, אז את יודעת אם אפשר להחליף את הקמח חיטה בקמח שקדים / קמח כוסמת / קמח שיבולת שועל או כל תחליף אחר לקמח הקונבנציונאלי?
טנקס
תודה רבה, העיניין הוא בתפיחה ובהחלפה כל כך משמעותית של קמחים המאפה לא יתפח, את יכולה לשלב.
יש גירסה צליאקית????
יש ‘קמח תמי’ מיוחד לצליאק, אפשר להחליף איתו כל קמח במתכון. בהצלחה!
התאהבתי בבלוג שלך! הוא מהמם, נהדר ומקסים, ובתור צמחונית מתחילה, השואפת לטבעונות, הוא נהדר וחם. בהחלט נוספת למועדפים שלי 🙂
שאלה קטנה, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את קרם הקוקוס? אלרגיה וכאלה…
תודה מראש חמודה!
תודה רבה רבה 🙂
את יכולה להשתמש בשמנת צמחית להקצפה, ריץ’ או תנובה מה שאת מעדיפה, פשוט להקציף עם מעט אבקת סוכר ולהזליף על המאפינס, בהצלחה.
הכנתי את המאפינס (בלי הקרם) ויצא מעולה! חוסל בתוך דקות.
מה שכן, הוא יצא קצת מתפרק ומתפורר. בסופו של דבר את הלמטה אכלנו עם מזלג.. יש לך רעיון למה ומה אפשר לעשות?
אפיתי 25 דקות, “הכובע” היה אולי אפוי קצת יותר מידי אבל השאר היה נראה ממש במידה.
(יצאו לי 15 מאפינס)
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!