פסטה עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ורוטב בלסמי טבעוני וחלומי
להבדיל מכל שאר הרטבים שאני מכינה בדר”כ, הפעם, מאוד התעקשתי על בסיס עגבניות טרי ככול האפשר,
הרבה עגבניות, ומבחר של טעמים שיתנו את התוצאה המתקתקה והמדהימה שהתקבלה לארוחת הערב שלנו (וגם לארוחת הלילה למי שאוהב מנות שניות לקראת השינה, כמוני…).
בחרתי את העגבניות שלי בקפידה, את המרכיבים היפים ביותר, האורגניים והכי מפנקים שיכולתי…
ככה אני אוהבת להכנס למטבח, עם חשק, עם שמחה, עם ריח הבזיליקום, ונשאר רק להתחיל בעבודה,
מעבירה עוד דף בפנקס שתלוי לי על המקרר, ומתחילה לרשום בו מילים, שכרגע, עדיין, יושבות רק בדימיון,
אבל אוטוטו יתחברו יחדיו בהרמוניה לטעם אחד, כזה שיגרום לי לרצות עוד ועוד…
ולפני שאסחף פה להגיגי שירה ופואטיקה דביקה,
נעבור לתכלס שלשמו אנו כאן.
המצרכים-
300 גרם פסטה פנה
1 בצל סגול גדול
כ-3 כפות שמן לטיגון לבחירתכם, אני משתמשת בשמן ענבים מטעמי בריאות אבל גם שמן זית או קנולה מתאים.
400 גרם עגבניות שרי מתוקות ובשלות
3 עגבניות רגילות
חופן קטן בזיליקום
4 כפות רוטב חומץ בלסמי כהה
300 גרם רסק עגבניות רגיל או רוטב מוכן
6 שיני שום
כף גדולה תערובת תבלין איטלקית (רוזמרין, אורגנו, טימין..)
חופן זיתים שחורים קטנים (אם יש מאוד משדרג)
5 חתיכות עגבניות מיובשות
מלח לפי הטעם
כפית סוכר
למי שאוהב אפשר להוסיף מעט צ’ילי יבש, (הפעם ויתרתי על חריף כי הילדה אכלה איתנו…)
ההכנה-
נכין את הפסטה קודם, נכניס אותה לסיר עם מים ונרתיח, אני אוהבת להוסיף למים גם כף מלח ומעט שמן, הפסטה יוצאת טעימה יותר ופחות נדבקת לעצמה, אני לא אוהבת יותר מיד רכה אז משאירה אותה אל דנטה, מעט נגיסית אבל רכה מספיק לאכילה נעימה בפה…
מסננת את הפסטה, מזליפה מעט מים קרים מעל על מנת שתפסיק את תהליך הריכוך ולא תדבק לי.
ונעבור לרוטב…
למען האמת זה ממש ממש פשוט, אבל יוצא טעים… ללקק את הכף אחרי כל בחישה.
את השמן נחמם בסיר רוטב, נוסיף אליו את הבצל הסגול כשהוא קצוץ, לא חייב מאוד קטן אפשר גם מעט גדול, הכל עובר לבלנדר אחר כך בכל מקרה.
נוסיף לבצל את השום והתערובת תבלינים ל-3 דקות פיצוח טעמים והזהבה.
נקפיד לערבב.
נוסיף את העגבניות הרגילות כשהן חתוכות, ואת עגבניות השרי אפשר להשאיר שלמות,, נוסיף את שאר המרכיבים ונערבב היטב.
נשאיר הכל על אש קטנה, מכוסה, וניתן לחום לעשות את שלו, העגבניות תפרישנה מים ותתרככנה תוך מספר דקות, נקפיד לערבב מידי פעם. לאחר כ- 30 דקות כשהתערובת רכה ונראת מוכנה, העברתי מעט מעגבניות השרי והזיתים החוצה לצלחת ואת כל השאר טחנתי בבלנדר, למי שיש בלנד מוט, גם זה אפשרי. עכשיו הרוטב סמיך דיו ו- מוכן…
נחזיר את התערובת שהשארנו בצלחת חזרה לרוטב החלק, זה יתן מעט נפח ועיניין לרוטב שלנו…
מעל פיזרתי מעט בזיליקום טרי.
שלמות… לטעום ולהכין כל יום!
טיפ- אם הרוטב מרגיש מעט דליל, אפשר להחזיר אותו לסיר הרוטב שלנו ולצמצם את הרוטב בעוד מספר דקות על אש קטנה ללא מכסה.
וכעת , נעבור לרגע של שקט….
ונדבר קצת בתמונות
יצא לי אליפות, תודה רבה על המתכון, זה הולך לככב אצלי, כולם ליקקו אצבעות…
תענוג… 🙂
איזה רוטב מעולה, הכנתי את כולו רק מעגבניות שרי במקום הרגילות כי קניתי ממש חבילה גדולה וזה פשוט יצא מעלף….
לדעתי רק עם עגבניות שרי, זה אפילו עוד יותר טוב, רק שזה קצת יקר, לכן שילבתי 🙂
תודה רבה
אוי איזה בלוג מהמם, שמחה להכיר, וזה הולך לקבל התייחסות היום 🙂
בהצלחה 🙂
ראשית תודה על מתכונים נפלאים!!!
אשמח לעזרתך, תבלין איטלקי, ובכלל תערובות למינהן, מצאתי שלא ניתן לדעת מה בתוכן והן בהכרח מכילות מונוסודיום וממנו אני מנסה להימנע, מה דעתך ובמה אפשר להחליף אותן?
יום נפלא
שיר
לשמחתי דווקא לא, תערובות שאני קונה, לפעמים ישירות מחנות תבלינים שבה מערבבים לי, מכילות בזיליקום, אורגנו, רוזמרין, טימין וכדומה. מעולם לא קניתי אחת עם מונוסודיום תפני ישירות לחנות שיערבבו לך.
תודה רבה, אחפש חנות תבלינים נוספת.
יום מצויין
שיר
המתכון נראה מדהים ואני מחכה כבר לנסות אותו
שאלה קטנה של משפחה בעייתית
לא אוכלים אצלנו חומץ, האם יש לך הצעה במה אוכל להחליף?
לא חובה להוסיף, זה בעיקר לטעם. אבל באמת שזה לא מורגש באופן סולד. גם אני אישית לא מחובבי החומץ בכלל.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!