ספיישל ט”ו בשבט מאת “שותפות למטבח”, גלילות רולדה עם סויה ופירות יבשים
השבוע במתכונת מעט מצומצמת הבלוגריות התגייסו, ממש ממש ברגע האחרון לפנק במתכונים חגיגיים לכבוד ט”ו בשבט.
ובנבחרת הפעם-
נעה וגנסקי- Vagansky
שרה הורניק- משחקת באוכל
נופר יערי- לא על החסה לבדה
הדס אריאל קימחי- http://pinkhadas.wordpress.com/
ואנוכי
כמות- כ-25 יחידות
מרכיבים-
3 כפות שמן ענבים או כל שמן אחר אם אין.
בצל סגול אחד
220 גרם סויה טחון מין הצומח או פתיתי סויה יבשים לאחר השריה וסחיטה
חצי כוס יין אדום מתוק
כף תבלין אול ספייס או מעט קינמון וציפורן במקום
חופן צימוקים
5 תמרים יבשים מתוקים מגולענים חתוכים
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
לבצק-
כוס וחצי קמח תופח
200 גרם טופו
כף מלח
כף תבלין כמון או גאראם מסאלה
100 גרם שמן קוקוס או 200 גרם מרגרינה למי שלא משנה
2 כפות מים רק בסוף הלישה ורק אם צריך
לקישוט מעל- שקדים מולבנים
ההכנה-
נחמם את שמן הענבים בסיר קטן או מחבת, נטגן את הבצל הסגול הקצוץ עד להזהבה ונוסיף את התבלינים, נערבב ל-2 דקות ונוסיף את שאר המרכיבים לבישול למשך כ- 10 דקות עם ערבוב תמידי. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
נשאיר את התערובת להתקרר לפחות עד לטמפרטורת החדר, אפשר אפילו להכניס למקרר לאחר שהתקררה לקירור נוסף, זה חשוב לא להשתמש בתערובת חמה או חמימה מאחר וזה יהרוס לנו את הבצק שצריך להשאר קר ככול האפשר.
נעבור לבצק-
נערבב את הקמח עם המלח והתבלין, נוסיף את הטופו לתערובת ואת השמן קוקוס אפשר לחמם ממש מעט במיקרו שיגיע לטמפרטורה נעימה למגע ולא מוצק מידי, את הכל נערבב יחד ונלוש היטב, אם צריך נוסיף את המעט מים בסוף, אבל תנו לזה הזדמנות להתערבב קודם ללא תוספת המים.
לאחר לישה טובה יתכן וישארו גושי שמן קוקוס קטנים, לא להתרגש זה לא משנה מאוד אם זה קורה.
נרדד את הבצק על משטח מקומח ומעל נפרוש את התערובת באופן שווה,
נגלגל את הבצק בצורת רולדה לאורך, ונחתוך לעיגולים קטנים שנניח על המשטח המוכן שלנו לכניסה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
מעל נפזר מעט מהשקדים,
ונאפה למשך כ- 35 דקות…
אופציה שניה ואולי מועדפת עליי היא פשוט לגלגל את הרולדה ולאפות אותה שלמה, בדיוק באותה טמפרטורה עד להזהבה, להוציא את הרולדה, לקרר אותה, אפילו להשאיר ללילה במקרר לפני יום ההגשה ורק לאחר מכל לחתוך, החיתוך יוצא יותר מדוייק ואסטתי, ונראה טוב יותר בעין… לשיקולכם.
ועכשיו בתמונות (ההכנה היא עבור האופציה הראשונה בלבד)…. 🙂
*********************************************************************************
ולמתכונים נוספים מעניינים מאת הבלוגריות-
עוגיות בריאות עם פירות יבשים מאת נעה-
*********************************************************************************
*********************************************************************************
גרנולה ביתית צבעונית עם פירות יבשים- מאת שרה-
*********************************************************************************
מאפינס שוקולד ופירות יבשים מאת הדס אריאל קימחי
חג שמח ומלא אור…
איזה יופי!
🙂 תודה רבה מתוקה
הכנתי את הרולדה ויצא לי פשוט מהמם, תודה רבה, האורחים לא שבעו די
תודה לך, בכיף וחג שמח
מאוד נהננו , תודה רבה
בשמחה…
היי,
את יכולה לפרט קצת יותר על הטופו בבצק?
זה טופו קשה או רך? מפוררים אותו ואז לשים לתוך הבצק?
תודה!
היי נעמה, זה טופו רגיל, זאת אומרת מה שאת קוראת לו “קשה”,
ופשוט עם היד לפורר קצת ולמעוך את כל התערובת לבצק אחיד. אגב הטופו עצמו זה מה שמרטיב והופך את הקמח לבצק.
ולטופו רך קוראים “טופו משי”, שזה טופו דומה אבל אחר לגמרי במרקם….
בשמחה.
1WpBMa tkgbpavffjqk, [url=http://uozmddimrkif.com/]uozmddimrkif[/url], [link=http://pznjmzebrjvb.com/]pznjmzebrjvb[/link], http://ewczvopemqut.com/
Trackbacks & Pingbacks
[…] יבשים ממולאים היו באחריותה של נופר ונטלי פינקה עם רולדת פירות יבשים וסויה. אז אמרתי לעצמי שוואלה, זו הזדמנות נפלאה לחדש לעצמי […]
[…] גלילות רולדה עם סויה ופירות יבשים של נטלי הולדינג […]
[…] גלילות רולדה עם סויה ופירות יבשים – מתוך theVlog […]
[…] גלילות רולדה עם סויה ופירות יבשים של נטלי הולדינג – The Vlog […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!