מאפינס שוקולד עם אוכמניות, קרם שוקולד וקוקוס
מאפינס שוקולד עם אוכמניות, קרם שוקולד וקוקוס
מרכיבים:
חצי כפית סודה לשתיה
כוס וחצי קמח לבן תופח
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
רבע כפית מלח
חצי כוס חלב סויה
חצי כוס מים
חצי כוס שמן או רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
מעדן שוקולד סויה אחד
חצי כוס שוקולד צ’יפס
5 כפות ליקר שרי
חופן גדול של אוכמניות טריות
ההכנה היא קלה שיש-
מערבבים את כל החומרים היבשים יחד (חוץ מהשוקולד צ’יפס והאוכמניות) לתערובת אחידה,
ומוסיפים אליה את כל החומרים הרטובים ומערבבים במערבל ידני עד שהתערובת אחידה,
מוסיפים את השוקולד צ’יפס והאוכמניות ומערבבים ידנית.
מוזגים לתוך קעריות/כוסות מאפינס קטנות שיושבות בתוך תבנית יעודית למאפינס ממש כמעט עד הסוף כי אנחנו רוצים שזה יתפח ויעלה גבוה למעלה.
נכניס לתנור שחומם ל180 מעלות מראש למשך 20-25 דקות, תבדקו כמובן עם קיסם ועם המאפינס לא רטובים מבפנים, אז זה מוכן.
נוציא את המאפינס על מנת שיתקררו עד לטמפרטורת החדר.
נעבור להכנת הציפוי.
כשהמאפינס התקררו, רק אז למרוח את הציפוי אחרת הוא ינזל…
ובמקרה שלנו, יש מספיק ציפוי כדי להזריק שוקולד גם לתוך המאפינס.
אין יותר הרעלת שוקולד מהמאפינס הזה
אם יש מישהו שלא רוצה את הפאדג’ מבפנים, פשוט שיכין חצי מהכמות הרשומה של הרוטב.
רוטב לפאדג’ ולציפוי:
45 מ”ל חלב סויה מעורבב עם
45 מ”ל אייריש קופי
ו-200 גרם שוקולד
בוידאו הוספתי גם קרם קוקוס לחגיגה,
קר מהמקרר 400 גרם (פחית) קרם קוקוס שמן
5 אוכמניות (אופציונלי)
חצי כוס סוכר
מקציפים את הקרם קוקוס הקר עד למוצקות,
מוסיפים אוכמניות וסוכר וממשיכים להקציף, הקרם יתרכך מעט בגלל האוכמניות, אפשר להוסיף אינסטנט וניל לייצוב אבל לא חייב…
הי נטלי
נראה מעולה!! אני בטוחה שאנסה.
כמה זמן בערך את מקציה את קרם הקוקוס? ואם אני רוצה לייצב עם אינסטנט וניל מה יהיה היחס?
המון תודה
נריה
היי נריה, תודה רבה
הקרם קוקוס הופך למאוד יציב לאחר הקצפה של כ- 5 דקות, אבל כשמוסיפים את האוכמניות הוא מאבד מעט מהיציבות, האוכמניות מתפרקות והמיץ מדלל את הקרם, לכן אפשר להוסיף כפית או שקית (הקטנות האלה) של אינסטנט וניל וזה יעזור לזה לחזור למצב יציב, אבל כמו שרואים בסרטון, אני לא הוספתי כלום, רק מרחתי מעט מעל המאפינס וזה היה ממש בסדר, זה ישב על המאפינס, לא יכולתי לעצב את הקרם אבל ככה בצורה שזה היה מונח זה היה טעים בדיוק באותה מידה 🙂
תודה רבה!
חייבת לציין שאת יפה וחיננית מאוד בסרטון
המאפינס ממש עושים חשק לנגוס בהם בפה מלא כל הטוב הזה
ישר כוחך להמשיך ולהעניק לנו עוד מתכונים מצולמים כאלה
נפלא
המון תודה 🙂 חיבוק…
האמת?
האוכמניות בסרטון הדרכה המקסים שלך נראות לי פטל שחור..
אני צודקת או צריכה משקפיים? P:
הכל יתכן, האמת שבהתחלה קראתי לזה פטל ועשבדרתי בגוגל בתרגום זה תירגם לי לאוכמניות… אבל ביננו, הכל הולך 🙂
נראה מעולה, הולכת להכין, נטלי המון תודה…
בשמחה יקירה
שלום לך, האם יש אפשרות לקבל מיילים לתיבת המייל שלי? תודה רבה מראש
כמובן, יש אפשרות להרשם כמנוי מצד ימין, אם תשלח לי בהודעה את הכתובת מייל שלך, ארשום אותך בעצמי…
איזה כיף לראות אותך בלייב, מחכה לוידאו הבא…
תודה רבה 🙂 יהיה עוד אחד אחריו נהנתי מאוד
היי, יש אפשרות להשתמש בתותים במקום או אוכמניות קפואות? (אם כן, מה עדיף?)
שלום נורית, אין הבדל מבחינת החומר בין האוכמניות לתותים לכן את יכולה להחליף בכיף. רק תחתכי לחתיכות קטנות שלא יהיו גושים גדולים מידי בבלילה…
הכנתי וזה יצא מדהים!!!
פעם ראשונה שלי במאפינס..
גאווה.
כל הכבוד 🙂
היי נטלי, יש לי חברים שמעוניינים להכין את המתכונים מהאתר אחרי שטעמו אותם ממני 🙂 אבל לצערי אף אחד מהם לא דובר עברית.. יש גרסה של המתכונים באנגלית אולי?
תודה!
העיניין בשלבי תהליך 🙂 תודה רבה
בבקשה תוסיפי את התגית מאפינס.
תודה, הוסף.
האם אפשר לוותר על המעדן סויה.?
האם אפשר לוותר על המעדן?
היי, אפשר, אבל תצטרכי להוסיף מעט נוזלים (אולי חצי כוס?), אז אני ממליצה על חלב סויה עד לבלילה בסמיכות בינונית.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!