קישואים עגולים ממולאים
ממטבחו (מבטחו) של זיו לשס…מוכנים לזה?!?…
ראיתי את הקישואים האלה בסופר וישר עלה לי הרעיון להכין אותם ממולאים, אמא טבע עשתה אותם בדיוק בשביל המטרה הזו!
מכיוון שאף פעם לא הכנתי, נעזרתי בחיפוש באינטרנט ומצאתי מתכון של חיים כהן, שכמובן מכיל בשר טחון, אנחנו נשתמש בסייטן כתחליף.
רכיבים:
6 קישואים עגולים גדולים
כוס עדשים
כוס אורז
עגבניות מרוסקות (קופסת שימורים) או רכז עגבניות, אני מעדיף את הראשון
שני בצלים בינוניים
ראש שום
סייטן (כ-100 גרם)
חופן פטרוזיליה טרייה
3-4 עלי ריחן (בזיליקום)
2 עלי דפנה
הכנה
מילוי:
את העדשים עדיף להשרות במים איזה חצי שעה לפני הבישול
מבשלים בנפרד את האורז ואת העדשים במים עם מעט מלח עד למידת העשייה הרצויה ושמים בצד.
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים במעט שמן זית למשך דקה או שתיים בזמן הזה קוצצים את השום ומוסיפים, ואז קוצצים את הסייטן לקוביות קטנות וגם מוסיפים.
מתבלים במלח, פלפל, כמון. מוסיפים את העדשים והאורז מערבבים היטב הכל ומכבים את האש
רוטב:
מתחילים בדיוק כמו עם המילוי, קוצצים את הבצל ומטגנים מוסיפים את השום ואז את העגבניות, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית, מטבלים במלח, פלפל, כפית סוכר (לבטל את החמיצות של העגבניות) פפריקה מתוקה, מוסיפים את עלי הדפנה והריחן ומבשלים מעט, צריך להוסיף קצת מים בכדי שתהיה כמות מספקת של רוטב, אני הוספתי בערך כוס וחצי מים, אם השתמשתם ברכז אז צריך להוסיף יותר מים, כמובן. לא צריך לבשל את זה הרבה, מספיק שמביאים לרתיחה והכל מתערבב טוב והטעמים של התבלינים משתחררים, מכבים את האש, מוציאים את עלי הדפנה והריחן ומוסיפים את הפטרוזיליה קצוצה קטן קטן.
מעמידים את הקישואים בשביל לבדוק את זווית העמידה שלהם, אני ביצעתי כמה תיקונים קלים בתחתית בכדי שיעמדו ישר, חותכים את הראש שלהם, איפה שהגבעול, ושומרים את הכיפה בצד.
עם כפית פריזיאן (אין לי, אבל זה יותר קל) או כפית רגילה, מרוקנים את הקישואים מהבשר עם הגרעינים, בזהירות לא להוריד יותר מדי! לא לזרוק את מה שיצא מהם! זה יהיה שימושי למתכון אחר!
למלא את הקישואים, לא למלא יותר מדי, בלי לפוצץ עד הסוף ולא לדחוס את המילוי בכוח ולהניח על סיר או תבנית שאפשר להכניס לתנור לשפוך מעט מהרוטב על התבנית/סיר לפני שמניחים את הקישואים.
לשפוך את הרוטב על התבנית, אני מצטט את חיים, שיגיע לקישואים “עד המתניים”
עכשיו לקחת כף או כפית ו”להשקות” (שוב מצטט את חיים) את הקישואים מלמעלה ובצדדים, שיהיו רטובים.
לחמם תנור ל-180-200 מעלות ולהכניס את הקישואים,
אם זה סיר אז לכסות במכסה, אם זה תבנית ואין לכם מכסה, אז ליצור מנייר כסף,
תלוי בלחץ והרעב שלכם זה צריך להיות בתנור עד שהקישואים עשויים אבל לא יותר מדי, אני אוהב לבשל לאט אז הם היו בסך הכל שעה וחצי על טמפרטורה שלא עלתה מ-180 מעלות, אבל אם אתם ממהרים אפשר לזרז את זה ולסיים תוך שעה על חום גבוה יותר, אך מניסיון, במטבח אסור למהר!
מדי פעם (כל איזה רבע שעה בערך) יש להוציא ו”להשקות” את הקישואים שוב עם הרוטב.
רבע שעה לפני הסוף, “משקים” פעם אחרונה מוסיפים את הכיפות לכל קישוא (כאן יש גם צורך בקצת ידע בהרכבת פאזלים) ומבשלים את הרבע שעה אחרונה בלי מכסה על התבנית
יוצא נהדר!
הכנתי את הקישואים עם טחון מן הצומח של טבעול במקום סייטן. יצא ממש מעולה!
בגלל שהכנתי הרבה תערובת מילאתי כבר כמה פלפלים על הדרך והכל יצא יאמי..
אפיתי סגור בתנור שעה ומשהו ואחר כך נתתי מכת גריל קצרה להשחמה וקצת קצוות שרופים.
בקיצור מתכון מעולה תודה נטלי!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!