טריוקי – ניוקי שלושה צבעים

22 Oct
October 22, 2012

אני נורא אוהבת את ההפתעות של זיו, הוא יודע לבשל, ולמרות כל התלונות בסוף יוצא לו… אז מה אכפת לי, שיתלונן.
רק ככה לומדים… נכון?

🙂
ללקק את האצבעות…

תודה רבה על התענוג!

מצרכים:

6-8 תפו”א בינוניים
2 בטטות
קופסה של עלי תרד טריים – כתוב “כ-250 גרם”
2-3 כוסות קמח

בניוקי רגיל נהוג לבשל את תפוחי האדמה בתנור כדי שיהיו יבשים לגמרי מנוזלים,

אבל במתכון הטבעוני שלנו מכיוון שלא משתמשים בביצים, אנחנו נצטרך קצת יותר

נוזלים, אבל אין צורך להוסיף במיוחד, אז פשוט נבשל את תפוחי האדמה והבטטות

(עדיף בנפרד) עם קליפתם בסיר עם מים וקצת מלח, עד שיהיו רכים מאוד.

בזמן שהם מתבשלים אפשר לעבור לטפל בתרד

את התרד יש לחלוט ממש קצת, מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח, מורידים מהאש וחולטים

את התרד דקה או שתיים. מסננים וסוחטים את התרד מכל הנוזלים. זה מה שנשאר מה “כ-250 גרם”:

עכשיו ככה כמו שהוא מעוך, קוצצים אותו עד כדי מחית, העצלנים יכולים להשתמש בכל מיני אמצעים מכניים/חשמליים, אני פשוט נהנה מהקיצוץ הידני בסכין

ובחזרה לשאר ירקות, כשהם מוכנים, יש לסנן ולקרר מתחת לברז מים קרים, אבל לא לגמרי, אלא רק לא יהיו יותר מדי חמים ושנוכל להתעסק איתם. מקלפים ביד ומועכים. גם את זה אפשר לעשות במעבד מזון אם רוצים

החלוקה צריכה להיות 2 תפוחי אדמה לכל “צבע”
שניים לערבב עם התרד, שניים לערבב עם הבטטה ואת השאר לבד

לכל אחת מהתערובות יש להוסיף בערך, עם דגש על ה”בערך” כוס, כוס וחצי של קמח
המחית שמתקבלת צריכה להיות מספיק יבשה בשביל שיהיה לה גוף אבל אסור שיהיה בה יותר מדי קמח, אחרת הניוקי ייצא צמיגי וכבד, ואנחנו רוצים אותם נימוחים.

עכשיו סקירה קטנה של מה שניסיתי לעשות, בהשראת מה שאמא שלי היתה עושה תמיד בקלות רבה ובלי יותר מדי עניינים.
מרדדים “נחשים” של בצק, וחותכים פיסות קטנות, מפזרים על מגש, מרתיחים במים וזהו.



נראה יפה, אה? אז עכשיו עזבו את הרומנטיקה, זה סיוט מתמשך, עבודת פרך!
מסתבר שזה לא כזה פשוט להיות כמו אמא!
מכיוון שגם ככה הבצק יצא לי די רך, אחרי הרבה התעסקות ותוצאות מועטות, כפי שאתם רואים, עברתי לתוכנית ב’. פשוט דחפתי את הבצק לשרוול זילוף (חבל שאת זה כבר לא היה לי כוח לצלם בשעת ערב מאוחרת!) ומעל סיר עם מים רותחים עם מלח, פשוט עמדתי עם המזלף מלא בצק, יוצק נקניק וכל שנייה גוזר פיסה ממנו עם מספריים, ככה אחד אחד נופלים במים, מדי פעם עושים הפסקה, מערבבים קצת, ומוציאים את אלה שמתחילים לצוף, מה שצף סימן שזה מוכן, מעבירים למסננת וממשיכים במלאכה.
כל הסיפור הזה עם כל הכמות של הבצקים לקח לי רק איזה חצי שעה לסיים הכל.

את הניוקי אחרי הסינון יש להעביר לכלי ולפזר מעל מעט שמן כדי שלא יידבקו, עד להגשה.

אפשר להגיש אותו עם פסטו זיתים של נטלי , למרות שזה לא ממש נראה מגרה בתמונה, זה טעים בטירוף!

שימו לב לצורות המוזרות שיצאו לי!

אפשר גם עם רוטב פוטנסקה או סתם רוטב עגבניות קליל ופשוט כמו זה

הפעם אפשר לראות שהצורה של חלק מהם כבר יותר נורמלית…

בתיאבון!!

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
3 replies
  1. רוית says:

    בוקר טוב,

    המתכון ובכלל האתר נראים מעולה!
    יש לי עודף תפוחי אדמה אז רציתי לשאול האם לדעתך ניתן להכין ולהקפיא ואם כן באיזה שלב?

    תודה רבה ויום מצויין,
    רוית

    Reply
  2. זיו says:

    הי רוית,
    אני הכנתי כמות גדולה גם, ומצאתי לנכון שלהקפיא את הניוקי אחרי הבישול זה הכי טוב.
    כפי שהסברתי במתכון, אני “דג” אותם איך שהם צפים ומעביר למסננת כדי שהם ינקזו את המים, ומיד אחרי זה אני מעביר לכלי וזולף עליהם טיפונת שמן כדי למנוע הידבקות (יש להם נטייה כזו כשהם מתקררים ביחד
    את כל מה שלא אכלנו באותו היום פשוט חילקתי למנות אישיות ושמתי בשקיות בתוך המקפיא.
    בשביל להפשיר אפשר פשוט להרתיח מים בסיר וכשהם רותחים לכבות ולטבול אותם קצת עד שהם מפשירים ומתחממים, אבל אם זה יהיה בתוך המים חמים יותר מדי זמן זה עשוי להמשיך להתבשל ולהפוך לצמיגי מדי, אז אני פשוט הפשרתי קצת בקערה עם מים חמים בשביל שיהיה אפשר להסיר את השקית ואז שמתי בכלי בתוך המיקרוגל

    Reply
  3. זיו says:

    מצחיק, עכשיו אני עושה את הניוקי הזה שלי ובאתי הנה להציץ במתכון של עצמי, חחחח
    מזל שיש את הבלוג של נטלי שאני יכול לשמור בו מתכונים!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *