קיש דלעת וכרישה חגיגי

19 Oct
October 19, 2012

דלעת בגודל של 3 כדורי-רגל לא הולך ברגל,
כבר שלושה ימים שאני מכינה רק מתכוני דלעת כי זה פשוט לא נגמר, ועוד הגרעינים מחכים לי בצד שאקלה אותם בתנור…
אז הפעם הלכתי על קיש, טרי אמר שקיש דלעת לא מתוק זה לא בא בחשבון,
אז החלטתי להפתיע אותו בקיש מיוחד, שלא יהיה סיכוי שיתלונן :), והוא דווקא היה מרוצה.
כניראה שיצא לי טוב.

במתכון הזה יש לנו שני שלבים,
הראשון הוא הכנת הבצק והשני הוא המלית.
הכל מאוד פשוט.

נתחיל בלהדליק את התנור לחום של 200 מעלות.

התבנית קפיצית ובקוטר ס”מ 25 על 3 ס”מ גובה.
אבל גם קוטרים אחרים וגבהים שלא יותר מידי גבוהים יכולים להתאים.

המתכון לבצק:

כוס וחצי קמח תופח
100 מ”ל שמן זית
כף שטוחה מלח
כף תערובת תיבלון איטלקית לפיצה (של רוזמרין, טימין, אורגנו וכו…)
חצי כפית פלפל שחור
80 גרם טופו משי
והוספתי כמה כפות של מים קרים כדי להפוך את התערובת לבצק אחיד.
הוסיפו בכל פעם כף אחת עד שהתערובת הופכת לבצק לא דביק ונוח ללישה, עם הקמח המלא מעט קשה ללוש וצריך להפעיל יותר כוח, אפשר גם להחליף את הקמח המלא לקמח רגיל.

נלוש את הבצק כחמש דקות עד שהוא אחיד ובזמן שנכין את המלית נשאיר אותו עטוף במקרר.

למלית:


300 גרם דלעת מאודה ורכה
5 בייבי כרישה (הקטנים החמודים האלו) או כרישה אחת גדולה, נשתמש בעיקר בחלק הלבן שלה
בצל אחד גדול
2 שיני שום
פלפל אדום אך אפשר גם גמבה אחת אדומה
חצי כוס קמח תופח
כפית קצוצה של רוזמרין טרי
כפית קצוצה של טימין טרי
כפית קצוצה של מרווה טריה
2 כפות גדושות של יוגורט סויה (אם יש)
ואם אין 80 גרם טופו משי
מלח לפי הטעם
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית לטיגון


את הדלעת נאדה עד לריכוך ונשאיר בצד, אני מאדה בסיר עם חורים מעל סיר עם מים.

את הירקות נחתוך גס ונקצוץ במעבד מזון אבל לא עד לעיסה אלא עד לחתיכות קצוצות קטן כמו בצילום.

את התערובת ירקות, התבלינים ואת עשבי התיבול הקצוצים נעביר למחבת חמה עם שמן הזית ונטגן/נאדה למשך כחמש דקות.

נערבב יחד (אפשר ישירות בתוך המחבת גם) את כל שאר המרכיבים
עד לעיסה די סמיכה שנראת בערך ככה-

את התערובת נניח בצד לחמש דקות ונוציא את הבצק, נדרר אותו לגודל המתאים עבור התבנית שלנו,
נרפד את התבנית ונכניס אותה (ללא המלית בנתיים) לכחמש דקות שתאפה מעט.

נוציא את התבנית ונמלא את הבצק במלית, אפשר לפזר מעט מהתערובת האיטלקית מעל, בעיקר עבור היופי…

30 דקות בתנור וזה מוכן….


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,
19 replies
  1. whooping cough symptoms says:

    You are a very bright person!

    Reply
  2. vered says:

    Thanks for such a great post and the review, I am totally impressed!

    Reply
  3. נטשה says:

    פוסט מעולה, תודה רבה

    Reply
  4. דורון חודר says:

    הגשה מצויינת ואני רוצה לומר תודה, עשיתי שינויים קלים עם הירקות אבל בעיקרון זה יצא מעולה..

    Reply
  5. קנדה says:

    אני אשמח לארח אותך באתר שלי אם תתענייני, אני אשלח לך לפרטי

    Reply
  6. קנדה says:

    פוסט נהדר, תודה רבה ממש יצא מקסים ונהננו…

    Reply
  7. מורן נעים says:

    אוי אני מקווה שאני אצליח להכין את זה כמו שצריך… 🙂
    ננסה בשישי הקרוב…

    Reply
  8. מימי חיים says:

    מאוד אוהבת את הבלוג שלך… תודה רבה על כל ההשקעה בצילומים, זה מאוד עוזר למאותגרת מטבחית שכמותי…

    Reply
  9. נופר דן says:

    Thanks for the great Post very COOL!!!

    Reply
  10. doudounes canada goose says:

    Easy to understand,I like it!

    Reply
  11. שרון says:

    שלום נטלי,

    תודה על המתכונים הנהדרים!
    רציתי לשאול בנוגע לטופו משי – איך הוא נראה\ מה המרקם שלו והאם יש לו תחליף (מכיוון שלא הצלחתי למצוא עד כה בארץ)

    Reply
    • Natalie says:

      היי שרון, הטופו משי הוא טופו בעל מרקם מאוד מאוד רך ומתפרק במגע כמעט, את יכולה להשתמש בטופו רגיל במקום אבל אני מעדיפה את המשי, אני יודעת שאפשר לקנות בטבע עדן מרקט.

      Reply
  12. אורנה says:

    נטלי נראה נהדר, תודה

    אני אצל ההורים וטופו אין בנמצא, מה אפשר במקום?

    תודה אורנה

    Reply
    • Natalie says:

      היי אורנה, האמת שטופו יעשה עבודה הכי טובה אבל אפשר גם קמח חומוס עם מים במקום, ליצור בלילה סמיכה ולערבב עם הכל, אותה הכמות של הטופו. 🙂

      Reply
  13. אסתר says:

    היי, במידה ואין טופו משי, טופו רגיל גם יעבוד?

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] חיפשתי מתכון שווה במיוחד, כך שבסוף נכנסתי לבלוג של נטלי הולדינג ומצאתי שם את מבוקשי, זו הזדמנות טובה להמליץ על הבלוג של […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *