פלאפל… המאכל הלאומי :)

16 Oct
October 16, 2012

נכנסה למטבח והפליאה לעשות, איריס וורמלי היקרה לקחה את המאכל הלאומי לדרגות אחרות, ואני מאי שם בגולה שרגילה “לרמות” קצת ולהכין פלאפל מהקופסא של אוסם,
מאווודדד שמחה לקבל את המתכון המרגש הזה.
וכך היא מספרת:

סבתא שלי נולדה בדרך כשהמשפחה ברחה מתימן למצרים , היא גדלה במצרים וספגה את כל המאכלים המצריים האותנטים”
כמו את כל אלה התימניים , שהגיעו עם המשפחה , הם חיו במצרים בחבורה גדולה של כל האחים הדודים ובני הדודים ,
וכמובן…פחט ממש חשוב…היא התחתנה בגיל 13…….(נשבעת לכם שלא המצאתי…יש תמונה…אמיתי..בחיי…).
כשהגעתי לגיל 7 , התייתמתי מאבי ואז סבתא באה לגור אצלינו בבית , כדי שאמא תוכל לצאת לעבודה ולפרנס את אחותי ואותי..
סבתא ” השתלטה” על העניינים במטבח , ולא נתנה לאף אחד להכנס ולגלות את רזי הבישול שלה…ולאושרי הגדול..אני הייתי היחידה
שהיא הסכימה להעביר אליה את כל הסודות…
הפעם אני מביאה את המתכון לפלאפל והוא לגמרי הפלאפל שאכלנו בילדותינו..
המתכון הזה הוא מתכון ירושה יקרה מפז מסבתא שלי עליה השלום , והוא מוקדש לזכרה באהבה רבה .

פלאפל מצרי מקורי של סבתא

מצרכים :
½ ק”ג פול יבש ומקולף ( קונים בכל חנות תבלינים ) מושרה במים מיום קודם( המקורי לחלוטין , הוא פול בלבד).
½ ק”ג חומוס יבש (מושרה במים מיום קודם)
(למי שיש בעית אלרגיה לפול או שסתם לא רוצה , אפשר בהחלט לשים 1 ק”ג של חומוס)
2 בצלים גדולים
35-40 שיני שום (2-3 ראשים עם שיניים גדולות ויפות)
צרור גדול כוסברה ירוקה
צרור גדול פטרוזיליה
200 -300 ג”ר לחם מושרה במים וסחוט היטב
תבלינים
½ 1 כף מלח
½ 1 כף כוסברה יבשה
½ 1 כף כמון
¾ כף פלפל שחור
2 כפות שמן

אופן ההכנה :
את כל המצרכים צריך לקצוץ גס מאד להעביר את כל המצרכים ביחד , לאט , לאט , במטחנת בשר עם החורים הגסים יותר .
אם אין מטחנת בשר אפשר בהחלט לעבד הכל במעבד מזון , צריך לשים לב שלא לטחון דק מידי כי אז המרקם שונה לחלוטין .
לאחר הטחינה , להעביר לקערה גדולה , להוסיף את כל התבלינים.
סבתא היתה מטגנת , לי יש בעיה (נפשית לחלוטין) עם טיגון , אז …אני מורחת תבנית בשמן זית ומכינה כדורים
שטוחים בגודל של קציצות (כן , כן…כדי שיהיה הרבה פלאפל בכדור …) מעט שמן זית מעל …ו….לתנור….
200 מעלות לכרבע שעה בערך או עד שהכדורים משחימים עד לצבע הרצוי.
עם פיתה ומליון סלטים שמתאימים, ביתיים כמובן…..
יוצאת כמות עצומה של עיסה , (במכוון…) , מי שרוצה יכול לצמצם את הכמויות , אני , את מה שנשאר , מחלקת למנות , ושמה בפריזר ,
ואז יש לי מוכן בהישג יד…”

Comments

comments

9 replies
  1. סיון says:

    הכנו עכשיו. יצא מעולה 🙂 תודה!

    Reply
  2. עומר says:

    כמה זמן צריך להיות בטנור ובאיזה טמפ’ ? תודה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      היי עומר-לשאלתך (ואני אוסיף גם במתכון)- 200 מעלות בערך , וכשהתנור חם , להכניס לכ -15 דקות – תלוי בגודל הכדורים…עד שנהיה צבע פלאפלי כזה….

      Reply
  3. מעיין says:

    נראה סוף… שתי שאלות- כמה פרוסות בערך זה 200-300 גרם? והאם מקפיאים לפני או אחרי האפיה?
    תודה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      תודה, מעשה ידיה של איריס 🙂
      אם אין לך משקל תראי לפי המשקל הרשום על האריזה ותחלקי.
      להקפיא לפני השימוש.

      Reply
  4. סיגל says:

    היי, ניסינו לטגן והפלאפל התפורר לחלוטין. באסה. איפה טעינו??

    Reply
    • Natalie says:

      טחנתם כמו שצריך? החומוס היה טרי? לפעמים יוצאת נגלה לא טובה של חומוס יבש שלא עובד טוב עם כלום. מניסיון מר. אם זה זה אז זה ממש לא אשמתכם. זה קורה מידי פעם. חשוב לקנות במקום אמין. החומוס הוא ה”דבק” במתכון. גם הפול.

      Reply
  5. Anonymous says:

    פול יבש ללא קליפה? יש תמונה ?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *