מסבחה ביתית
כן, אני יודעת שחפרתי עם כל מיני חומוסים וטחינות למינהן, אבל מסבחה עוד לא הייתה 🙂
ומה לעשות שזה רק הדבר הכי טעים בעולם כולו??!!….
מצרכים למתכון
גרגירי חומוס ללא מלח – 240 גרם, או 400 גרם חומוס מוכן לעצלנים.
טחינה גולמית – 5 X כף – סה”כ (75 גרם)
מלח – כפית שטוחה (9 גרם)
כמון טחון – כפית שטוחה (3 גרם)
פטרוזיליה – רבע כוס-קצוץ – סה”כ (13 גרם)
מיץ לימון – 1.5 X יחידה – סה”כ (45 מ”ל), חצי לימון לסחיטה מעל בסיום.
שום – 2 X שן – סה”כ (14 גרם)
שמן זית כתית מעולה קלאסי מעודן – 4 X כף – סה”כ (40 מ”ל), לזלף מעל המנה בסוף.
פפריקה – קורט (1 גרם), לפי הטעם.
פלפל שחור – קורט (0.5 גרם), לפי הטעם.
סומק – רבע כפית – סה”כ (1 גרם), לפי הטעם.
אופן הכנת המתכון
1. את החומוס היבש להשרות לפחות שעתיים לפני בישול ולבשל עם פית שטוחה של אבקת סודה עד לריכוך. לעצלנים מבינינו – ניתן להשתמש ב- 400 גרם חומוס מוכן מקופסת שימורים.
2. להעביר מסונן מהמים לבלנדר (להשאיר מעט מהגרגירים בצד) ולטחון למשך 2 דקות עד שהכל רך.
3. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהמשיך לטחון (חוץ מהתבלינים שמוסיפים בסוף ושמן הזית).
4. מומלץ לכתוש את השום במועך לפני על מנת שלא ישארו גושים.
5. להעביר לצלחת, להוסיף את הגרגירים השלמים שהשארנו בצד ולקשט בפפריקה אדומה, סומק, מעט פלפל שחור, מיץ לימון והרבה שמן זית. מי שרוצה יכול להוסיף עוד כמון.
6. בתיאבון (:
לערכים תזונתיים עבור מתכון זה- בלינק
אני אוהבת את האתר שלך, מלא מידע מועיל ומאוד קל להתאהב פה במתכונים כי רובם באמת לא מסובכים מידי למאותגרת מטבח שכמוני :), אני אכין את המסבחה היום…
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!