אורז לבן עם גזר וכוסברה :))
מנות: 4
משך זמן ההכנה: 30 דקות
מצרכים:
2 כוסות אורז שטוף
5 כוסות מים רתוחים
חצי כוס כוסברה קצוצה
כוס גזר מגורד בחלק של החורים הגדולים בפומפיה או כמו שעשינו עם הסלט קודם
2 כפות שמן זית
כפית מלח
טבלית של אבקת ירקות
בצל אחד גדול קצוץ
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן החם עד להזהבה ומוסיפים את האורז לעוד 3 דקות טיגון תוך כדי עירבוב.
כבר בשלב טיגון הבצל מומלץ להוסיף חתיכת גזר טרי לשמן. הגזר עשיר בקרוטנואידים נוגדי חימצון אשר ינטרלו את הרדיקלים החופשיים שמשתחררים בזמן הטיגון, וכך השמן שייספג למזון שמטוגן בו יהיה בריא הרבה יותר. מומלץ להוסיף חתיכת גזר טרי לכל תהליך טיגון ולהוציאו לאחר מכן אם לא רוצים שהוא ישאר בתבשיל.
מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים, מערבבים וכשהסיר רותח מנמיכים את החום למינימום ומכסים עם מכסה לבישול של כ-20 דקות נוספות.
מסירים את המכסה ומערבבים, מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור לעוד כמה דקות במידה והאורז לא רך מספיק.
טועמים ומשפרים את התיבלון לפי הצורך.
לעוד כמה מילים על המתכון והגזר הביא במאמר באתר- לינק
יופי של אורז, ינוסה בהחלט.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!