עוגת הר געש… שוקולד – אייריש קופי

17 Sep
September 17, 2012

חגגתי את הצילום ה-222 של האלבום בעוגת שוקולד ,אייריש קופי עצומה.
לא שיערתי שיצא לי הר געש,
ואני ממש לא יודעת להכין עוגות יפות
וכמעט שהתייאשתי וויתרתי על התחביב
אבל עם מלא אילתורים וניסיונות להבין את התנור גז משנת 1960 שיש לי ,
הצלחתי להסתדר ויצאה העוגה שטרי הכתיר כהעוגה השניה הכי טובה שהוא אכל.
(הראשונה זאת איזה עוגה מאיזה קונדטוריה שהוא הכיר בימי האוניברסיטה שלו…) אז נראה לי שיצא לי לא רע.
אז ככה, שכבות של שוקולד עם שכבת קרם שוקולד ואייריש קופי בקרם ובעוגה, וקצת פיצפוצי שוקולד מעל, בעיקר לקישוט 🙂

כן, השקעתי 😉

מרכיבים:

3 כוסות קמח לבן
2 ורבע כוסות סוכר לבן
1 כוס קקאו איכותי
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
חצי כוס שמן
2 קצפת צימחית
1 כפית תמצית וניל איכותי
1 ורבע כוסות מי סודה (מים מוגזים)
2 כפות אייריש קופי

הערות-במקום קמח לבן אפשר קמח מלא
במקום סוכר לבן אפשר חום דמררה
במקום תמצית וניל ו2 שמנת אפשר 1 שמנת ו1 כוס חלב סויה וניל

לציפוי השוקולד שגם בא בצד כרוטב:
1/2 כוס סוכר לבן
100 גרם מחמאה או 50 גרם שמן קוקוס
4 כפות חלב סויה
4 כפות קקאו איכותי
2 כפיות תמצית וניל איכותי
2 כפות אייריש קופי

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים יחד את המרכיבים היבשים -קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, קצפת צימחית, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוזגים ל2 בתבניות אחת קטנה ואחת עגולה רגילה 26 ס”מ. ואופים: 45 דקות לתבנית תנור, העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי.
בסיר קטן מחממים על אש נמוכה סוכר, מחמאה (או שמן קוקוס, חלב סויה), קקאו ותמצית וניל, עד שהתערובת הופכת לרוטב שוקולד חלק.
מוזגים את ציפוי השוקולד על העוגה מצננים ומכניסים למקרר.

לקרם ציפוי אייריש קופי

2 שמנת צמחית
1 כוס חלב סויה
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אייריש קופי

להקציף לקצפת עמידה ובסוף לערבב עם האייריש.

להרכבה-
לצנן עד לטמפרטורת החדר את הכל ואז לשחרר את העוגות, למרוח על הגדולה (הבסיס) שכבת קרם אייריש ופזר מעל גם מהשוקולד ולהעמיס מעליה את העוגה השניה הקטנה יותר, למרוח מעל הכל את הקרם אייריש ולקשט עם השוקולד

להכניס למקרר לייצוב הקרמים (אחרת הכל ינזל לכם כמו בתמונה שלי)

ויאללה להתפרע….

אגב העוגה הרבה הרבה יותר טעימה למחרת….קצת התכערה כי הקצפת נספגה חלקית, אבל טעימה, פשוט ככה…
השארתי אותה בחוץ כי לא היה לי מקום במקרר וגם ככה אין מרכיב חלבי שיכול להתקלקל מהר או משהו כזה וזה רק השתבח!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
7 replies
  1. נופר says:

    בלוג נהדר, עוגה מדהימה, הכנתי אותה, עם ממש מעט שינויים אבל כמעט מדוייקת ויצאה פשוט חלוווום.
    המון תודה לך… 🙂

    Reply
  2. Maya says:

    רציתי לדעת עם איזה קצפת צמחית עדיף להשתמש, רגילה או של אלפרו??

    Reply
  3. אני says:

    עברתי קצת על מתכונים שלך
    וסוף סוף אני רואה באיזה אייריש קופי את משתמשת :).
    רציתי אייריש קופי בשביל מתכון אחר שלך, אבל קשב למצוא אחד שהוא בטוח טבעוני.
    דרך אגב את בטוחה שהוא טבעוני? לא מצאתי אותו בברניבור
    http://www.barnivore.com

    Reply
    • אני says:

      דרך אגב התאכזבתי לגלות שאין את האייריש קופי הזה בארץ, וככל הנראה אין אייריש קופי ללא שמנת בארץ.
      אם תבקש אייריש קופי סביר שיביאו לך בייליס :\
      למי שיש מכונת קפה כנראה שאפשר לערבב קפה מכונה עם וויסקי אירי לקבלת תוצאות דומות.
      (לא ניסיתי בעצמי ואין לי מכונת קפה).

      Reply
      • Natalie says:

        זה בדיוק זה, קצת ויסקי או ליקר עם מעט קפה. אפשר לאמץ את האילתור להכין עצמאית בבית, אפילו עם קפה נמס, זה בעיקר מעט לטעם. אם ממש לא זורם להכין, אפשר גם לוותר על התענוג או להחליף בליקר בטעם אחר.
        מחיפושים שעשיתי בעבר, דווקא כן מצאתי שיש בארץ אבל לא אדע לכוון אותך, ולשאלתך הקודמת, ללא ספק אייריש קופי הוא טבעוני. אייריש קרים זאת הגירסה הלא טבעונית שמכילה קרם, כמו למשל הבייליס.
        שיהיה בהצלחה ^_^ העוגה כל כך טעימה, אל תוותרי עליה בגלל זה, אפילו חצי כפית קפה נמס תתן תוצאה דומה ומדהימה!

        Reply
  4. אני says:

    אממ. בעיקרון אייריש קופי הוא קוקטייל שמכיל שמנת.
    המוצר בתמונה באמת לא מכיל שמנת, וסביר שהוא טבעוני. אבל אני תמיד בודקת עם ברניבור או מקור אחר כי לפעמים האלכוהול לא טבעוני לא בגלל מרכיבים שרשומים על האריזה.

    המוצר בתמונה הוא סוג של וויסקי בטעם קפה שמתאים להכנת הקוקטייל (וגם לדברים אחרים)
    יש בארץ כמה ליקרים טבעוניים שמבוססים על קפה, אבל לא ראיתי וויסקי קפה טבעוני (נראה לי שלא ראיתי וויסקי קפה בכלל)

    אני חושבת שאני אאלתר איזה וויסקי קפה משלי בשביל מתכונים טבעוניים. אם לא צריך הרבה קפה בשביל כמות גדולה (שתספיק לכמה מתכונים), אפשר מקסימום לקנות כוס קפה מבית קפה. אם צריך הרבה אז אני אסתפק בקפה נמס.

    תודה על המתכונים הנפלאים והעזרה.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *