עוגת פירות קיץ אנגלית טבעונית
איזה יופי,
כמה כיף לנו בעונה החמימה הזאת,
טרי יצא לקטוף לי פירות יער ואני חיכיתי בסבלנות בבית לשלל שיגיע…
אין כמו ליצור ישירות מהטבע,
בלוברי ופטל וגם כל מיני אחרים לקישוט עשו לי ממש נעימים…
ישבתי בהנאה וניקיתי והפרדתי כל פטל מהצ’ופצ’יק שלו שמחובר לגבעול ,
גם אושן עזרה
אז מה המרכיבים שלנו לעוגה הזאת…
הכי פשוט-
2 אגסים
3 תפוחים גדולים
340 גרם רוסברי
450 גרם תותים
5 שזיפים
ועוד איזה תערובת פירות יער לבחירתכם וממה שיש בעונה, במקרה שלי זה פטל ובלוברי.
200 גרם סוכר
4 כפות שמן קוקוס
חבילת לחם לבן אחת בעיקר אם יש אז לחם קצת ישן
מעט שמן בישול לשימון הקערה
ונתחיל-
מקלפים את האגסים והתפוחים
חותכים לקוביות קטנות את התפוחים, האגסים והשזיפים, ללא הגלעינים שלהם.
כמובן לא שוכחים לשטוף את פירות היער היטב
מעבירים את הפירות חוץ מפירות היער לסיר גדול ורחב (תתעלמו מהעובדה שבצילום גם הפטל שם)
ולתת להכל לרתוח על אש בינונית למשך כ-10 דקות ורק אז להכניס גם את הפטל ופירות היער.
לא לשכוח להשאיר חלק מהפירות יער והתותים לקישוט בסוף ההכנה…
ועוד טיפ קטן, חלק מפירות היער והתותים יכולים להכנס לתערובת ללא בישול כלל אז חופן אחד להשאיר עד לשלב שמכניסים את התערובת לעוגה.
להוסיף את הסוכר והשמן קוקוס יחד עם פירות היער לעוד 10 דקות בישול, בשלב זה כל הנוזלים ניגרים מהפירות והפירות ניראים כמו רוטב ריבתי בנוזל.
כעבור 10 הדקות האחרונות מעבירים בעזרת כף גדולה את כל העסק למסננת גדולה
מעל קערה גדולה שתתפוס את כל הנוזלים שיצאו מהתערובת רוטב שלנו.
להשאיר את התערובת במסננת כ20 דקות לפחות ולתת לזה לעשות את שלו.
חיכינו מספיק ואפשר לחזור למטבח,
עכשיו זה קצת תלוי, אם יצאו הרבה נוזלים, והנוזל נראה די דליל, אפשר לצמצם אותו מעט בחזרה לסיר ובישול של עוד כמה דקות.
אם זה יצא יותר כמו רוטב, אז אין צורך, חשוב שישארו מספיק נוזלים גם לשלב הטבילת לחם.
שלב הלחם-
את כל החלקים הקשים בלחם מורידים בצורה יפה עם סכין גדולה. פשוט עוברים צד צד וחותכים.
לא לשכוח להשאיר 4 חתיכות בצד להכנת הבסיס לעוגה.
ואיך מכינים את הבסיס-
פשוט מניחים את הקערה שבחרנו לעבוד איתה מעל פרוסת לחם חותכים סביבה עיגול בבסיס, וזה העיגול של מה שיהיה החלק העליון של העוגה שלנו.
לחלק של הבסיס של העוגה אחרי ההיפוך (החלק העגול הרחב של הקערה/הפתח שלה) פשוט חותכים 4 חלקים שווים של רבעי עיגול שקצת עולים אחד על השני בקצוות שלהם
חזרה לחלקים של המסביב,
כל פרוסת לחם ללא הקשה שהכנו קודם, חותכים לאורך שלה לשני חלקים יפים.
את הקערה משמנים קלות בשמן בישול ועל הקערה מניחים 2 חלקים גדולים של נייר נצמד, אחד לאורך ואחד לרוחב, השימון נועד על מנת להקל על תהליך החילוץ של העוגה מהקערה בסיום ההכנה.
עכשיו כמו שרואים בצילום, נתחיל בהנחת החלק העגול של הבסיס הכנו קודם,
אז קודם טובלים אותו ברוטב האדום שלנו משני צידיו ואז מניחים בתוך הקערה,
לוקחים כל חתיכת רצועת לחם שהכנו , טובלים אותה ומניחים באופן כזה שכל חתיכה מונחת מעט מעל החתיכה הקודמת לה, אז ככה שהחתיכות לא אחת ליד השניה, אלא אחת מעל אבל רק בקצה.
בנתיים זה נראה די מכוער, אבל זה הולך להשתנות,
לתוך כל הקונסטרוקציה הזאת מכניסים את כל הפירות שיש לנו מהסיר,
אם נשאר לנו מהרוטב, זה מעולה, זה ישאר לזמן ההגשה ולקישוט בהמשך.
עכשיו שלב הסגירה,
אז קודם כל טובלים גם את הרבעי עיגול של פרוסות הלחם שהכנו ברוטב ומסדרים יפה ומה שנשאר לנו לעשות זה
מכל צד למשוך ולהדק את נייר הנצמד על העוגה טוב טוב לאטימה יפה.
פה זה מעניין, תחפשו משהו די כבד בבית, משהו ששוקל 2 קילו לפחות,
במקרה שלי מצאתי את המכתש ועלי והוא שוקל יפה יפה
אז מניחים צלחת/כל כלי שטוח אחר שמתאים, מעל לעוגה ולהדק עם המשקולת/כל אילתור אחר שמצאתם מעל.
העוגה במקרה שלי לא הגיעה בגובה עד לסוף הקערה אז מצאתי כלי שהתאים בקוטר והנחתי מעליה ומעליו את המכתש והעלי.
ועכשיו אפשר לנוח ל-15 שעות (כן שעות) לפחות שהעוגה נשארת במקרר.
טוב,
נחנו מספיק,
יאללה בואו נוציא.
בזהירות להוציא ולקלף את הניילון נצמד
להניח מעל את צלחת ההגשה שלכם לעוגה
עכשיו בא השלב המרגש…
והופ-
להפוך ולהסיר את הניילון הנצמד.
מוכנה לשלב הקישוט…
פיו, איזה מזל, יצאה סבבה 🙂
וככה אני נראת אחרי…
אפשר להוסיף כמיטב המסורת, שמנת מתוקה (סויה אלפרו) מעל למי שאוהב,
ואיך אפשר בלי תותים ופטל בצד…!
נכון דוגמנית?!?..
וואו, עוגה גאונית ויפהפיה. עוד לא ראיתי עוגה על בסיס לחם. אהבתי מאוד.
תודה רבה נועה…
לדעתי הפוסט הכי מוצלח ומושקע שהכנתי בנתיים 🙂
עוד שאלה, איך עושים שהבלוג יעלה בצורה נוחה גם בסלולר? הגלקסי מסרב להעלות אותו בטענת של ריבוי קישוריות נתונים או משהו. יש איזה רעיון?
אני אנסה לבדוק את זה, אני יודעת שבאייפון והאנדרואיד זה עובד, אבל תודה על ההערה , אחפש תשובה ופתרון…
זה איכשהו עובד באנדרואיד עכשיו. אם תדעי על איזו אפליקציה יהיה כיף.
שנה טובה ומבורכת
כמובן 🙂 תודה רבה מתוקה, שנה טובה…
פייייייי…..
מדובר שהר געש מטורף ופוטוגני אש!
יש מצב שהשתכנעתי 🙂
לא יאומן שכל הבלוג הזה טבעוני…
אגב גם אני טבעונית רק בזכותך… אני הולכת לכתוב לך מכתב הוקרה ארוך מאוד לפרטי… תתכונני 🙂
מדהימה אחת, תודה רבה רבה, אני מוכנה :)))
אני לא הייתי מצליחה להחזיק את עצמי ולא לתקוע את כל הפטל, והבלוברי.
🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!