מרק כרישה ותפוחי אדמה מוקרם…
עד שלא תטעמו, לא תאמינו כמה זה טוב…
את המרק המצויין הזה למדתי לבשל פה, באנגליה, הוא די פופולרי,
קל להכנה,
מוגש גם בבתי קפה ומסעדות,
ומאוד ממלא,
הכי חשוב, טעייים…
מרכיבים:
7-8 תפוחי אדמה גדולים
2 שיני שום
2 גבעולי כרישה
רוזמרין כפית
אלפרו לבישול 5% שומן – חצי קופסת קרטון – סה”כ (125 מ”ל), כחצי כוס.
1 בצל
מחמאה – בלובנד – כף (15 גרם)
קורט מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שמן זית
2 כוסות מים
חופן עלי רוקט
אופן ההכנה:
1. לטגן במעט שמן זית את הבצל, השום והכרישה עד לריכוך, בערך 5 דקות עם ערבוב תמידי.
2. להכניס את 2 כוסות המים, את תפוחי האדמה, הפלפל שחור, המחמאה ואת הרוזמרין ולבשל למשך בערך חצי שעה עד שהכל מתרכך.
3. להוציא בערך שליש מהכמות של המוצקים החוצה לצלחת/קערה ואת מה שנשאר בסיר לטחון במעבד מזון/בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
4. להוסיף חזרה את מה שהעברנו לקערה, להוסיף את השמנת והרוקט, לערבב, להוסיף מלח לפי הטעם ולתת להכל עוד 5 דקות בישול.
5. ללקק את האצבעות.
6. בתיאבון (:
וואי כולםםם אהבו, גם הילדים, בחיי, אפילו הבת שלי בת 4 אכלה מהמרק, עשיתי אותו קצת יותר סמיך והיה קל מאוד לתת לילדים ככה…. המון תודה ומאחלת לך הצלחה רבה, את באמת מופלאה…
יצא מעולה!!!!
תודה!!
מרק שמככב אצלנו באופן קבוע, בעלי משוגע עליו…
היי, האם אפשר לוותר על המחמאה?
אפשר, אבל פחות טעים. זה נותן טעם חלבי.
הי נטלי! תודה על אתר מושקע ונעים, הוא משמש אותי המון! שאלה: אפשר להחליף את המחמאה בשמן קוקוס ואת השמנת בחלב קוקוס? הטעם הקוקוסי ישתלט לדעתך או שזה ישתלב טוב? תודה
יש שמן קוקוס ללא ריח אז אפשר. במקום חלב קוקוס אפשר חלב בטעם אחר ואז נמנענו מטעם קוקוס לגמרי. אבל מה המחמאה היא בעיקר תוספת של טעם, פחות עיניין של שומן.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!