חמין טבעוני ביתי, טעים וקל להכנה
החמין הטבעוני היאמי שהכנתי אמש-
זה מוזר איך מה שלא יודעים נראה כל כך מסובך,
חמין תמיד נראה לי משהו כל כך מורכב,
כזה שרק אמהות או סבתות אלופות מסוגלות לייצר עם הרבה קסם.
עד שניסיתי.
מסתבר, שזה אחד הדברים הכי קלים להכנה.
ממש.
והתוצאה הסופית… כל כך מענגת…. הכי אני אוהבת את תחושת הביתיות שהריח נותן כשמתעוררים על הבוקר 🙂
1 תפוח אדמה גדול חתוך,
3 גבעולי סלרי,
3 סוגי שעועית בערך 2 כוסות ללא השריה,
עוד כוס חומוס,
1 בצל,
ראש שלם לפחות של שום,
הרבה פפריקה אדומה בערך 3 כפות,
קמצוץ פלפל שחור/לבן עדיף, לי פשוט לא היה לבן הפעם,
ציר ירקות או כף אבקת ירקות (אופציונלי),
מעט כוסברה, צרור קטן למי שאוהב,
או חיטה או גריסים אני שמתי חצי כוס גריסים,
ומים שמכסים את הההכל,
בישול של כ-שעה על הגז
,להוסיף מלח לפי הצורך והטעם
ולתנור על 80 מעלות ללילה.
תענוג…
הכי קל
הכי פשוט
הכי טעים!
I made this for Shabbat and it was amazing!! I added a couple of carrots and a sweet potato. All the meat-eaters said it tasted like it had been cooked with meat. Thank you!
sound great,
i’m soo happy,
thank you for sharing…
have a great week 🙂
כמה זמן חיפשתי חמין טבעוני שווה, ולא יאומן כמה פשוט זה, הגריסים ממש מוסיפים. תודה רבה ואחלה שבוע שיהיה…
תודה רבה, שבוע מעולה שיהיה…
לא להשרות את השעועית והחומוס?
בחמין אין צורך, יש כאלה שכן משרים, אבל אפשר גם בלי וזה מתרכך יופי…
ההשריה תעזור להוציא את הגזים (לכן זה כן מומלץ) אבל למי שלא סובל מזה, לא מחייב,
את לחילופין יכולה גם לתת לקיטניות הרתחה של רבע שעה לפני ושטיפה וזה יועיל, אני אישית רק שוטפת.
תלכי לפי מה שמרגיש לך שהכי מתאים עבורך… 🙂
אנסה השישי הקרוב (מחר)…
תודה, ובהצלחה…
יצא לי משגע, כל כך נהנתה המשפחה ואירחנו גם חברים… תודה רבה , אכין באופן קבוע מעכשיו.
שמחה לשמוע… תודה רבה
היי נטלי, רק לדווח לך שיצא ממש ממש טעים, מזמן חיפשתי מתכון כל כך מוצלח וגם מאוד פשוט להכנה, אילתרתי סוגי שעועית שהיו בבית ואני אמשיך לנסות ולגוון עם סוגים שונים בהמךצתך.
את מצויינת, שבת שלום.
מעולה שגיוונת, אני תמיד מנסה שילובים שונים, זה מעולה גם מבחינת הטעם וגם מזין…
אחלה מתכון, ויתרתי על ציר הירקות ולא הרגשתי שהיה חסר לי טעם או משהו, אז המון המון תודות, וחג שמח…
אפשר עם ואפשר גם בלי, זה רק מוסיף לדעתי, הכי חשוב שטעים לך 🙂
אם את אומרת שזה טעים- אני מצדיעה לך יא מלכה, אצלך הכל יוצא כל כך מוצלח אז קדימה למטבח, בעלי ישתגע, הוא מת על חמין… נשיקות
יוצא מעולה, מילה שלי 🙂 נשיקות חזרה…
שבת שלום ומבורך לך
גם לך, שבת שקטה וטעימה…
הכי טעים זה הגריסים והחיטה, אחרי החג אני אכין שוב, אגב יצא ממש ממש ללא מילים בפעם הקודמת… רק רציתי לומר לך תודה רבה ושאת ממש נכס לטבעונות, וגם חמודה מאוד 🙂
צודקת לגמרי, זה והשעועית.. יאמ יאמ יאמ… תודה על הפירגון 🙂
שלום נטלי.
כשרשמת 2 כוסות שעועית , 3 סוגי שעועית התכוונת:
2 כוסות כל סוג?
או כל 3 הסוגים, שביחד הם 2 כוסות?
תודה וממתינה לתשובתך.
היי מיכל, הכוונה ל2 כוסות עם תערובת של 3 סוגי שעועית, כמובן שאפשר להשתמש גם בסוג של שעועית אחת, אבל נחמד לשלב סוגים שונים עבור הגיוון 🙂 בסה”כ 2 כוסות של שעועית.
שלום נטלי.
הכנתי את החמין הטבעוני.
לא יאומן שהוא כזה.
כולנו מאד נהנינו ממנו, טבעונים ולא טבעונים.
עוד מתכון מקסים שלך,
לא מעיק, מאד מדויק.
המון תודות לך על העזרה והגיוון שבמתכונים.
תענוג 🙂
Natalie: I live in Miami, and found your blog yesterday. I just want to thank you for all of your amazing recipes!! You should have a book in English, thank you again.
היי נטלי, אפשר לדעתך להכין עם בורגול במקום חיטה וגריסים? אין לי וקור כלבים כאן, אין מצב שאני יוצאת לסופר…
לגמרי
הי נטלי, סליחה על הבורות – מכינה באלו הרגעים
את תפוח האדמה צריך לקלף?
לקלף, כן, אבל לא יקרה כלום אם לא תקלפי, יש כאלה שמעדיפים לא מקולף, אבל אוהבת מקולף, זה סופג את הטעמים מסביב.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!