מרק שעועית שערורייתי
למרות הקרב הצמוד עם עוד כל מיני מרקים אחרים, אני בהחלט יכולה לומר שהמרק הזה, מבחינתי לוקח ובגדול…
פשוט אהבה!
אם לא הייתי יודעת, הייתי חושבת שקניתי אותו בכרם התימנים או משהו בסיגנון…
אבל, אפשר גם להכין לבד.
ויוצא פשוט קסם.
מנות: 4-6
זמן ההכנה: 3.5 שעות (ללא זמן ההשרייה)
מצרכים:
סיר גדול
3 כפות שמן זית
בצל גדול
5 שיני שום
כוס שעועית לבנה או מעורבת לפי החשק
גבעול כרפס
2 עגבניות בשלות
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה גדול
3 כפות פפריקה אדומה
כפית פלפל שחור
כף כמון
כפית כורכום
כף חוואיג’ למרק
מים לפי גודל הסיראופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן זית בצל גדול קצוץ.
אחרי שהבצל מתחיל להשחים מוסיפים 5 שיני שום קצוצים לטיגון.
מוסיפים את התבלינים, 3 כפות פפריקה אדומה, כפית פלפל שחור, כף כמון, כפית כורכום, כף חוואיג’ למרק, ומערבבים את הכל, מבשלים 2-3 דקות ומוסיפים 2 עגבניות חתוכות, גבעול כרפס אחד חתוך ואת המים, בערך חצי סיר.
מוסיפים את השעועית שהושרתה במים לילה לפני (להחליף את מים כל כמה שעות אם משרים את השעועית במשך היום).
אני משתמשת בסוגי שעועית שונים (כי זה בריא)
מוסיפים חופן פטרוזליה וחופן ממש גדול של כוסברה.
מוודאים שאין הרבה גבעולים מיותרים, כדאי להשתמש בעיקר בעלים.
מוודאים שיש מספיק מים. לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 3 שעות.
בסיום הבישול מוסיפים את המלח לפי הטעם. חשוב להקפיד להוסיף את המלח בסיום הבישול כדי שהוא לא יצטבר סביב השעועית במהלך הבישול וימנע מהמים להכנס לתוכה ובכך יעצור את תהליך ההתרככות.
כדאי מידי פעם לפתוח את הסיר ולבדוק שיש מספיק מים ואם אין אז להוסיף מים שעברו הרתחה.
ניתן להוסיף תפוח אדמה וגזר למרק, אני אישית מעדיפה בלי.
פשוט אהבה!
אם לא הייתי יודעת, הייתי חושבת שקניתי אותו בכרם התימנים או משהו בסיגנון…
אבל, אפשר גם להכין לבד.
ויוצא פשוט קסם.
מנות: 4-6
זמן ההכנה: 3.5 שעות (ללא זמן ההשרייה)
מצרכים:
סיר גדול
3 כפות שמן זית
בצל גדול
5 שיני שום
כוס שעועית לבנה או מעורבת לפי החשק
גבעול כרפס
2 עגבניות בשלות
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה גדול
3 כפות פפריקה אדומה
כפית פלפל שחור
כף כמון
כפית כורכום
כף חוואיג’ למרק
מים לפי גודל הסיראופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן זית בצל גדול קצוץ.
אחרי שהבצל מתחיל להשחים מוסיפים 5 שיני שום קצוצים לטיגון.
מוסיפים את התבלינים, 3 כפות פפריקה אדומה, כפית פלפל שחור, כף כמון, כפית כורכום, כף חוואיג’ למרק, ומערבבים את הכל, מבשלים 2-3 דקות ומוסיפים 2 עגבניות חתוכות, גבעול כרפס אחד חתוך ואת המים, בערך חצי סיר.
מוסיפים את השעועית שהושרתה במים לילה לפני (להחליף את מים כל כמה שעות אם משרים את השעועית במשך היום).
אני משתמשת בסוגי שעועית שונים (כי זה בריא)
מוסיפים חופן פטרוזליה וחופן ממש גדול של כוסברה.
מוודאים שאין הרבה גבעולים מיותרים, כדאי להשתמש בעיקר בעלים.
מוודאים שיש מספיק מים. לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 3 שעות.
בסיום הבישול מוסיפים את המלח לפי הטעם. חשוב להקפיד להוסיף את המלח בסיום הבישול כדי שהוא לא יצטבר סביב השעועית במהלך הבישול וימנע מהמים להכנס לתוכה ובכך יעצור את תהליך ההתרככות.
כדאי מידי פעם לפתוח את הסיר ולבדוק שיש מספיק מים ואם אין אז להוסיף מים שעברו הרתחה.
ניתן להוסיף תפוח אדמה וגזר למרק, אני אישית מעדיפה בלי.
איזה כיף של בלוג!
אולי תוכלי בבקשה לארגן אפשרות “נעיצה” נוחה לפינטרסט?
pinterest
אני על זה 😉
שבת שלום, קפצתי רק לומר תודה על עוד מתכון מוצלח…
Hi Natalie,
I really want to recreate the taste of yummy bean soups, with an oriental (somewhat Mexican, hot flavors).
Today I found this recipe in my ‘food’ folder and cooked it.
Wow, it’s so yummy that I ate three portions…. I couldn’t believe that I’ll find a recipe which will enliven these tastes…. I didn’t have hawaiwaj (the Yemenite spice), so I added 2 chilli peppers.
Thanks a lot. This is what I wanted to cook and eat.
Have a lovely Purim with your family, wherever you are.
Shoshi
Hi Shoshi
Thank you very much for your compliments. This makes me feel very happy and proud. In this recipe I was trying to recreate the taste of a Yemen soup I used to enjoy having in a very special place in Kerem-Hateimanim, Tel Aviv. Its one of mine and my husbands favourite soups in the world 🙂
Have a happy holiday
Natalie X
האם יהיה טוב גם ללא עגבניות? או האם יש משהו שניתן להוסיף במקומן?
תודה רבה!
תנסי יותר רסק עגבניות אם כך
הבנתי ויצא פשוט מעולה!
הי נטלי,
כמה מים צריך להוסיף למרק הזה (בערך).?
יש לי נטיה להגזמה ואז המרק נהיה תפל..
תודה!
מרק מצויין. תודה נטלי. הפחתתי תבלינים לכמויות בכפית במקום כפות ויצא נהדר.
יצא מושלם! טיפונת מריר אז חושבת שאולי כדאי להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה באמצע הבישול ולא בהתחלה. מכינה כרגע בפעם השלישית. תבורכי!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!