תפוחי אדמה ממולאים בממרח שעועית לימה/בובס (בטעם ממרח ביצים)
נכון שהם מטריפים ומתוקים…
מהרגע שנתקלתי בהם, ידעתי שהם הולכים לכבב אצלי, ללא ספק, וכמה שיותר מהר, תפוחי אדמה בייבי במילוי ממרח קרמי וביצתי העשוי משעועית לימה, שהיא מאוד דומה לשעועית בובס וקצת יותר קשה למצוא אותה מהבובס, שאגב את הבובס יש ל’סוגת’ או שתקנו במשקל, ולכן הכנסתי את שתי האופציות להקל על העיניין למי שלא מוצא, אין ספק שהלימה יותר טעימה ועם טעם “ביצתי” ומרקם יותר נימוח מהבובס אבל שתיהן מעולות וכל כך פשוטות להכנה.
את צורת ההגשה יצא לי לראות בעוד 2 בלוגים שונים מחו”ל אבל עם מרכיבים שונים, ואני, שכבר פיצחתי מבחינתי את “סוד” טעם הסלט/ממרח ביצים הטבעוני, הייתי חייבת להכין מזה את הממרח שאני מכירה וכל כך אוהבת כחלק מהמנה.
אז נכון שפירסמתי את הממרח רק בדף שלי ולא טרחתי איתו יותר מידי, כניראה שזה רק חיכה למתכון מאוד מיוחד כדי לשחרר אותו עבור כולם באופן יותר רחב והינה הוא כאן.
במתכון הזה אנחנו נשתמש במיונז טבעוני, אפשר גם לקנות מיונז מוכן אבל יש בהמשך גם אופציה ללא המיונז.
במתכון השתמשתי גם במלח ‘קאלה נמק’, נכון, רובינו לא שמענו על זה אפילו, אבל הינה הזדמנות לספר על המלח מס’ מילים:
בעיקרון מקורו בהודו והוא משמש להעשרת תבשילים בטעם ביצתי, קוראים לו גם ‘מלח שחור’ בעיקר כי בצורתו הגולמית הוא די כהה, למרות שאחרי הטחינה הוא הופך לחום בהיר, בארץ אפשר להזמין אותו מהאינטרנט, אני אישית הזמנתי מאיביי, אבל קראתי שאפשר לקנות אותו גם בשוק רמלה בחנות הודית או בתחנה המרכזית בתל אביב בחנות בחוץ בשם “אום” ואני בטוחה שיש עוד הרבה מקומות ושצריך רק לשאול. בכל מקרה, המלח הוא אופציה בלבד, רק לחיזוק טעמים ולא חובה במתכון.
וקדימה נתחיל-
מצרכים-
כוס אחת בלבד של שעועית בובס / 250 ג”ר (לפני בישול), תספיק לכמות די גדולה של
תפוחי אדמה ועוד נשאר לי מעט עודף ששמרתי כממרח, אם אתם רוצים כמות קטנה יותר, תפחיתו מהכל.
3 כפות מיונז
3 כפות לימון
חצי כפית עד כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח שחור או רגיל לפי הטעם
5 כפות עירית קצוצה היטב (עוד לפני הבלנדר)
וממש מעט מים עד שמגיעים למרקם רך אבל יציב
גירסא שניה ללא המיונז-
כוס אחת בלבד של שעועית בובס / 250 ג”ר (לפני בישול), תספיק לכמות די גדולה של תפוחי אדמה ועוד נשאר לי מעט עודף ששמרתי כממרח, אם אתם רוצים כמות קטנה יותר, תפחיתו מהכל.
7 כפות שמנת צמחית
3 כפות לימון
חצי כפית עד כפית כורכום
רבע כפית פלפל שחור
מלח שחור או רגיל לפי הטעם
כפית קטנה שטוחה של חרדל
3 כפות שמן זית
5 כפות עירית קצוצה היטב (עוד לפני הבלנדר)
וממש מעט מים עד שמגיעים למרקם רך אבל יציב
הכנת הממרח-
את השעועית נבשל במים רותחים עד לריכוך, למי שממש ממש רוצה להקפיד אפשר לאחר הקירור לשלוף בקלות רבה את קליפות השעועית שממש יתקלפו מעצמם ונקבל מרקם חלק ונעים יותר, אבל ממש לא חובה.
את כל מרכיבי הממרח נטחן לממרח אחיד וחלק, הקפידו על המרקם כי נשתמש בשקית זילוף ובלי מרקם חלק זה לא יעבור חלק בפיית הזילוף.
נעבור להכין את תפוחי האדמה,
נדליק כבר מעכשיו את התנור ונחמם ל-180 מעלות.
נשתמש בערך ב-10 יחידות תפוחי אדמה מהסוג הקטן בצורה האובלית.
נשטוף היטב את תפוחי האדמה הקטנים שלנו, נחתוך להם את התחתית על מנת שנוכל להעמיד אותם יפה על המגש/צלחת הגשה, נפרוס כל תפוח אדמה באמצע (במותניים), נמרח היטב את תפוחי האדמה בשמן זית, רצוי עם היד לאחידות, נשמן גם את מגש האפיה, נניח את תפוחי האדמה כשהחלק הרחב החתוך כלפי מטה, נפזר מעל מעט מלח ונאפה למשך כחצי שעה על 180 מעלות, או עד לריכוך.
לאחר האפיה נקרר מעט ונשתמש בכפית וניצור גומה קטנה בתפוח שלנו, את הגומה נמלא בממרח, נשתמש בשקית זילוף או מכשיר זילוף אחר, נפזר מעל מעט פפריקה אדומה, בעיקר עבור הצבע וגם חתיכה ירוקה לבחירה, אני השתמשתי בעירית אבל אפשר גם פטרוזיליה או שמיר…
וקדימה לחטוף… אחלה נישנוש מסיבות ואחלה בכלל.
קצת צילומי הכנה וגירוי…
מלח הודי שחור מאיכות טובה ניתן להשיג גם כאן :
http://iherb.com/p/44773?rcode=zal357
הי נטלי
קודם כל, המתכונים שלך אליפות. באמת אין כאלה בשום מקום.
את יכולה אולי להמליץ לי על סוג של מלח שחור שאפשר לקנות באנגליה. אני לא מצליחה להבין איפה יש כזה בארץ ואחי בא בקרוב מלונדון. אני יכולה גם לקנות אונליין אבל ראיתי הרבה סוגים, מה מנסיונך טוב?
תודה רבה ואל תפסיקי להפתיע.
תודה תודה תודה, אני אישית הזמנתי מאיביי, ואם הוא בלונדון, שיזמין ושישים לב שהוא מזמין את האבקה, היא בצבע ורוד בהיר…
תודה על המתכון. שאלה: למה הכוונה שמנת צמחית? שמנת לבישול או משהו בסגנון טופוטי?
תודה!
כן, שמנת צמחית לבישול
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!