תפוחי אדמה מוקרמים ואפויים בתנור….
טרי טוען שזאת המנה האהובה עליו במטבח הטבעוני עד כה. מה שמשמח אותי כי היא ממש קלה להכנה ואם הוא מבסוט אני מבסוטית…
קניתי חצי קילו וקצת של תפו”א קטנטנים מאוד
אחרי שטיפה יסודית,
בישלתי עם הקליפה עד שנהיו רכים.
סיננתי מהמים והישר לתבנית הפיירקס, בתבנית חתכתי אותם באמצע לחצי…
תפוחי אדמה מוקרמים ואפויים בתנור
הרוטב-
שמתי מעט שמן זית בסיר וטיגנתי 8 שיני שום כתושות,
הוספתי 2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה סויה של אלפרו ,
כמות ממש גדולה של בזיליקום טרי קצוץ,
הזלפה של יין לבן חצי יבש,
כפית סילאן,
אגוז מוסקט בערך חצי כפית,
פלפל ומלח לפי הטעם,
אפשר להגזים קצת עם המלח כי בתערובת עם התפוחי אדמה הטעמים קצת “נבלעים” אבל להוסיף רק לקראת סיום הבישול כי הבישול מצמצם את הרוטב מהנוזלים והטעמים מתחזקים.
כשהרוטב נראה סמיך דיו, להעביר לתבנית יחד עם התפו”א,
בשלב הזה הוספתי עוד מהבזיליקום שישאר טרי, 170
מעלות לכ- 20-25 דקות ללא כיסוי וזה מוכן….
קליל ומפיל.
טיפ- אפשר להוסיף גם פטריות לתערובת למי שאוהב… כמוני
וואו!! נראה כל כך טובבבבבב
אני אנסה את המתכון, אני חייב לציין שבלוגים אחרים קצת איכזבו אותי אז אני בא בערבון מוגבל 🙂
צר לי לקרוא על האכזבה מבלוגים אחרים אבל מבטיחה שלא תתאכזב…. מילה שלי 🙂
אפשר בזיליקום יבש? במקום טרי?
אני בטוחה שכן, למרות שלא יצא לי לנסות עם יבש, כן יצא לי לנסות עם פסטו במקום הבזיליקום ויצא מדהים…אם יש לך- קחי גם את זה בחשבון…
היי נטלי,
האם אפשר לוותר על היין הלבן או שהוא ממש חיוני למתכון?
ללא ספק אפשר, זה רק עבור הטעם. נותן תוספת של ארומה.
מאוד נהנית מהמתכונים שלך האם אפשר מתכונים ללא גלוון וללא לקטוז ..מודה לך מאוד רחלי
היי רחלי, בבלוג אין שום לקטוז מאחר והכל טבעוני בכל מקרה, ללא גלוטן זה כבר משהו אחר, אבל את תמיד יכולה להחליף את רוב הקמח הלבן בקמח כוסמת למשל ובזאת הבעיה נפתרה.
חשוב דווקא אלפרו סויה שמנת מתוקה? או שמנת מתוקה רגילה של ריץ
האם אפשר יין לבן יבש ולא חצי יבש?
ובמקום שמנת אלפרו פשוט ריץ ?
היין סבבה.
השמנת מאחר וזה בלוג טבעוני, אני כמובן ממליצה רק על שמנת טבעונית ולא חלבית, אם הכוונה שלך היא לשינוי של החברה בלבד, אז זה בסדר.
היי תודה על התגובה המהירה! ריץ זה פרווה, גם אני טבעונית. השאלה אם זה לא מוזר שמנת מתוקה על תפוחי אדמה?
היי יפעת, ההבדל הוא בעיקר באחוזי השומן, בריכוז של השמנת, המתוקה יותר שמנה, מרוכזת ולכן גם יותר מתקתקה.
יכול להיות שגם עם תיבול זה יצא מעט מתקתק, אבל לא נורא.
כמובן שעדיף את השמנת לבישול 🙂
הי 🙂
אפשר להחליף את הבזיליקום הטרי בבזיליקום יבש,
ולהחליף שמנת לבישול אחת של אחפרו באחת של תנובה?
(?או שכדאי כבר 2 של תנובה)
תודה רבה!
היי אור, לא כל כך קריטי באיזה חברה משתמשים, העיקר שזה אותו מוצר וטבעוני 🙂
אפשר להחליף ביבש אבל קצת פחות טעים, אין כמו טרי…
חג שמח
היי נטלי,
ניסית להכין עם קרם קוקוס?
אני רוצה להכין לשבועות. חשבתי לבשל יום קודם את תפוחי האדמה ואת הרוטב בנפרד, ולפני הארוחה לאחד ביניהם ולהכניס לתנור. יש סיבה שלא ילך לדעתך…?
אפשר להמיר את השמנת בקרם קוקוס?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!