שקשוקה טופו משי ברוטב חריף וטבעוני
מצרכים למתכון:
פלפל ירוק – יחידה בינונית (166 גרם)
עגבניה – 4 X יחידה בינונית – סה”כ (688 גרם)
שום – 5 X שן – סה”כ (35 גרם)
שמן זית – 2 X כף – סה”כ (20 מ”ל)
פלפל ירוק חריף – יחידה בינונית (82 גרם)
רסק עגבניות – 2 כפות (30 גרם)
בצל – יחידה גדולה (322 גרם)
טופו אורגני – קופסת קרטון (300 גרם), מומלץ – טופו משי הכי רכה שיש.
פפריקה – כף שטוחה (6 גרם)
מים – 0.75 X כוס קטנה – סה”כ (150 מ”ל)
אופן הכנת המתכון:
1. לקצוץ ולטגן את הבצל והשום ראשונים עם שמן הזית.
2. להוסיף את העגבניות חתוכות לשמיניות ואת הפלפלים הירוקים חתוכים לרצועות ולהמשיך לטגן עד שמתרכך.
3. להוסיף חצי כוס-כוס מים רתוחים,את התבלינים ואת הטופו (כמות של כמה שמעוניינים לאכול מהטופו – מומלץ להשתמש בטופו משי – הכי רכה שיש).
4. לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך 20 דקות עד שהירקות רכים.
5. אם נראה דליל אז להשאיר עם מכסה פתוח לעוד 5 דקות בכדי שהרוטב יצטמצם.
6. יוצא מדהים – בתיאבון (:
רעיונות לשידרוג/טיפים: אני אישית מעדיפה לפורר את הטופו פנימה ולא כמו שמוצג בתמונה.
לערכים תזונתיים עבור מתכון זה- בלינק
אני חייבת להכין את השקשוקה הזאת שוב, הכנתי בשבת בבוקר ויצא מהמם, בכלל האתר ממש טוב ואינפורמטיבי. תודה רבה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!