שקשוקה חצילים טבעונית
מאז שטרי נסע לכמה ימים לעבודה, יש לי אישור לבשל את כללל מה שהוא לא אוהב, הטעם הבריטי שלו מעולם לא התחבר לדברים כמו שקשוקה, מטבוחה או חצילים. גם לא לפטריות. אבל עבורי זאת הזדמנות מעולה לאוורר מתכונים שלא נהנתי להכין כשהוא בבית, אני מאלה שלא אוהבים לאכול לבד, ואם כבר טרחתי אז אני רוצה שכולם יהנו או לפחות יטעמו 🙂
ועכשיו זה הזמן.
מה גם שמאז שתפחתי לאחרונה, אני מנסה לאכול קצת פחות מתוקים ולחם, אז החצילים היו לי מרכיב ממלא מעולה בארוחה.
(הלחם בצילום הוא רק הצעת הגשה… 🙂 )
זה יצא כל כך טעים שאחרי שסיימתי עם הסיבוב השני, מצאתי את עצמי מנקרת מהמחבת עם המזלג בכל סיבוב שעשיתי בבית… LOL.
המרכיבים-
בצל אחד גדול פרוס דק
4 שיני שום פרוסים דק
חציל בינוני פרוס לעיגולים בינוניים
4-5 חצילים קטנטנים שלמים, אין צורך לחתוך אותם, אופציונלי
4 כפות רסק עגבניות
מים רתוחים לבישול- כמה כוסות שצריך לפי גובה הסיר/מחבת
2 כפות פפריקה אדומה
צ’ילי אחד ירוק חריף קצוץ
3-4 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות
1-2 גמבות אדומות פרוסות דק
חצי כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
התחלתי בלטגן את הבצל לכדקה, לאחר מכן הוספתי את השום והחצילים לעוד כ-3 דקות,
לאחר מכן את הגמבה החתוכה לרצועות דקות ואת הצ’ילי והעגבניות.
לערבב הכל במשך כל בזמן, להוסיף את המים הרתוחים מעל, כמעט עד לגובה התערובת בסיר/מחבת,
להוסיף את התבלינים (אפשר לשמור את המלח לסוף לאחר הטעימה של הרוטב המצומצם) ורסק העגבניות ולאחר רתיחה להנמיך את הלהבה לנמוכה ולכסות למשך כרבע שעה לבישול.
להפוך את החצילים הקטנים לצידם השני על מנת שיתבשלו היטב משני הכיוונים באמצע הבישול.
לאחר מכן להסיר את המכסה ולתת לשקשוקה להצתמצם לרוטב סמיך יותר, לערבב לפי צורך.
לטעום ולהמליח לפי הטעם.
*טיפ- אפשר גם לפרוס פרוסות דקות של תפוחי אדמה פנימה לרוטב וזה ממש ממש טעים יחד.
איזה כיף לו לחציל שיש לו כזה חרוז מגניב…
עכשיו אחרי שאכלתי כמעט את כללל מה שאתם רואים בתמונות תוך שלוש שעות, כל פעם קצת, החלטתי להכין משהו לערב, וגם שהילדה תאהב, פשוט השתמשתי במה שנשאר לי על המחבת, היה ממש מעט רוטב עם מס’ חצילים אחרונים, הוספתי פטריות שומפיניון וחופן של שעועית ירוקה, הוספתי מעל מים רתוחים ובישלתי על אש קטנה לכרבע שעה.
פשוט יצא טעייים. הפעם גם הקטנה אכלה הכל.
בפעם הבאה אני אנסה לזכור להוסיף גם תפוחי אדמה כי אני יודעת כמה שזה טוב…
אולי מחר.
וואו, זה לגמרי פתח לי את בלוטות הטעם עכשיו….
אם לא היה כל כך מאוחר הייתי מכין לי עכשיו… יחכה לבוקר, תודה על המתכון
בשמחה, בתאבון מחר…
יצא אליפות הארץ. הכנתי כמות ממש גדולה, יותר מבמתכון, שמתי עוד עגבניות ויותר מהכל, שיספיק למחר גם. 🙂 תודה נטלי
בכיף…
אני רעב….
יש לך מתכון דומה עם טופו גם אם אני לא טועה, איפה אני מוצאת אותו? תודה רבה רבה
היי נורית, נכון, הינה הלינק אליו-
http://thevlog.me/%D7%A9%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%95-%D7%9E%D7%A9%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A3-%D7%95%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99/
ובאופן כללי רק שתדעי שיש שורת חיפוש למעלה, אפשר להזין מילות קישור כמו “שקשוקת טופו” וזה יעלה לך תוצאות.
בהצלחה
תודה רבה מדהימה
אני לא בטוחה איפה למצוא חצילים קטנים, אני מניחה שהם לא הכרחיים למתכון. אולי אוסיף ירק אחר?
אני הכי ממליצה על תפוחי אדמה, פשוט כי אני מכירה את זה ומאוד אוהבת, זה גם ימלא את הארוחה…ולפחות חציל אחד קטן-בינוני יחד.
שיהיה בתאבון, לא לשכוח לסיים את כל החצילים לפני שהבעל מגיע…חח
תודה, אשתדל
תודה רבה על המתכון, אני מעדיפה להשתמש בפחות רסק, אולי אוסיף עגבניות במקום?
אפשרי, כשאני רוצה להשתמש בפחות רסק, אני פשוט מבשלת את העגבניות יותר זמן, סביבות שעה אפילו, והן ממש מתרככות ו”נמסות” לרוטב טעים. אז אולי את החצילים להכניס מאוחר יותר, שלא יעלמו גם הם ויהפכו ל”סמרטוט” מידי.
הכנתי. יצא מדהים ונכנס לפנתאון.
המון המון תודה!
תוכלי לפרסם את הפוסטים שלך בגוגל+, לאלו שאין להם פייסבוק?
תודה.
היי רוי (מקווה שכתבתי את שמך נכון), על מנת לקבל עדכונים ניתן להרשם בבלוג (מצד ימין על הבאנר השחור) בשורת העידכונים וישלח מייל עם כל עידכון חדש בבלוג. אני מקווה שזה עוזר מאחר וגם בפייסבוק אני לא מפרסמת מתכונים אלא רק בבלוג עצמו…
היי, הכנו את המתכון כרגע ויצא ממש טעים (כרגע בהפסקה לפני צלחת נוספת)
תודה,
ליה וגונן
בתיאבון חמודים 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!