שותפות למטבח: מתכוני כרובית

22 Nov
November 22, 2012

“שותפות למטבח” הוא פרויקט חדש שנרקם בין כמה בלוגריות טבעוניות, חברות לנט, בעלות חזון משותף ומקסימות במיוחד, בפרוייקט המשותף נבחר בחומר גלם אהוב על כולן וכל אחת מאיתנו תיקח את זה למקור השראה שונה, את מגוון המתכונים נרכז לפוסט אחד ונשתף עם כולם… שווה אהה…

הכוכבות הנוספות להפעם הן:

שרה הורניק – משחקת באוכל

נופר יערי- לא על החסה לבדה

סיון מאירי – סיו-פוד

הכרובית נבחרה לככב כחומר הגלם לפוסט הראשון.

אצתי רצתי והתרוצצתי במטבח והכנתי לנו

“קישקושי קיש קישים”

שזה בעצם קיש כרובית וירקות צבעוני ומעולה…
ולצידו הכנתי גם קישונים אישיים עם תיבלון קצת אחר, ויצא יאמייי

התבנית היא 26 ס”מ קוטר

בקיש עצמו יש לנו-

חצי כרובית קטנה מבושלת,
שלושה חצאי פלפלים בצבעים שונים, מטוגנים ב2 כפות שמן זית יחד עם בצל סגול ובצל רגיל קצוצים דק,
תפוח אדמה אחד קטן, מקולף, ומבושל במים עד לריכוך,
פרח ברוקולי קטן מבושל,
תערובת של 2 כפות גדושות קמח תופח עם 6 כפות מים ליצירת בלילה,
חצי גביע גבינת טופוטי (אם יש בטעמי בצל/שום תבלינים זה מעולה),
תערובת תיבלון איטלקית יבשה (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם.

בנוסף היום השתמשתי בבצק מוכן, וזה יצא ממש מעולה, פשוט קונים בצק פריך לקיש/מאפים ופורסים אותו, או אם קנינו גוש אז מרדדים עד לעובי הרצוי.
מי שרוצה להכין גם את הבצק לבד, זה מאוד פשוט ויותר בריא (הפעם התעצלתי)-

מתכון לבצק/קלתית-

הבצק הזה הוא פריך אך מעט רך, אני אישית מאוד אוהבת אותו.

מרכיבים-

כוס וחצי קמח
קורט מלח
רבע כוס שמן קוקוס
80 גרם טופו משי (אם אין משי אפשר גם עם טופו רגיל)
2 כפיות מים קרים

ללוש את הבצק לבצק אחיד, נרדד לעובי של כ- חצי ס”מ ונפרוש על התבנית,
. מומלץ לאפות את הבצק כ-10 דקות לפני שממלאים אותו בבלילה על מנת לאפות מעט בתחתית.

עם הבצק הזה הכנתי את המאפונים ברוטב קארי וחומוסים האלו…

למתכון לבצק/קלתית נוסף- של גלעד איילון

1 3/4 כוסות קמח (250 גרם)

1/2 שקית אבקת אפייה (כפית)

1 כפית מלח

50 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (ניתן להחליף שמן קוקוס)

1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס שמן (50 גרם)

נערבב את החומרים היבשים קודם, הקמח המלח ואבקת האפיה לתערובת אחידה, ונוסיף לה את המרגרינה בזהירות שלא תימס לנו, נערבב ליצירת פירורים עם מינימום התעסקות ונוסיף את השמן והמים לחיבור הבצק, נשתדל להתעסק עם זה כמה שפחות על מנת לשמור על הפריכות של הבצק, נכדרר לכדור, נעטוף בניילון נצמד ונשמור במקרר למשך כ- שעה.

גם את הבצק הזה מומלץ לאחר הרידוד לאפות על התבנית למשך כ-10 דקות לפני המילוי במלית הקיש שלנו.
אני הלכתי על פריסת הבצק באופן פרוע ומרושל…

נחזור לקיש שלנו.

את הירקות נערבב בקערה אחת,
את הגבינה, הבלילת קמח ומים, והתבלינים בצלחת נוספת ליצירת בלילה אחת אחידה, ונערבב הכל יחד,
לא לדאוג אם הירקות שלנו מתקווצ’צים מעט, זה מעולה, הם מתחבקים יחד לקיש אחד טעים…

לתנור על 180 מעלות ל40 דקות או עד שמשחים מעט,
וזה כל הסיפור…

ואם בכרובית מטוגנת חשקה נפשכם…

למתכונים נוספים מאת היוצרות הנוספות-

שרה הורניק- משחקת באוכל:
לביבות כרובית, בטטה וקוקוס…

סיון מאירי- סיו-פוד:
כרובית שלמה אפויה בחמאת בוטנים ופירורי לחם…

נופר יערי- לא על החסה לבדה:
מרק כרובית וגזר…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
12 replies
  1. ענת רייכן says:

    נראה מעולה 🙂

    Reply
  2. נינה says:

    היי, יוזמה ברוכה.
    האם אפשר מתכון לבצק קיש? אני לא מחובבי המוכנים
    תודה

    Reply
  3. טל says:

    אשמח לקבל מתכון לבצק, אני אכין למחר לארוחה המשפחתית לכבוד יום הולדתי 🙂
    על איזה טופוטי מדובר- אריזה גדולה או קטנה?
    ושאלה אחרונה- יש משהו שאפשר לשים במקום פלפלים למי שלא אוהב…?

    תודה על הרעיון של הסלובקיות המוכשרות ועל המתכונים המדהימים, כרגיל!

    Reply
    • Natalie says:

      מזל טוב טל… 🙂
      הטופוטי הוא האריזה הקטנה של 225 גרם, תודה רבה על כל הפירגון החם,
      לגביי הפלפלים, אפשר לשדרג בכל ירק שאהוב עלייך, כמו למשל- חצילים.
      אבל תמיד גם אפשר להסיר מהרשימה וזה לא ישנה את הכמות באופן חשוב, רק את הטעם מעט והצבע…
      מתכונים לבצק הוספתי על המתכון מעל…
      , המון הצלחה והמון מזל טוב 🙂

      Reply
  4. נעמה says:

    נראה נהדר! והרעיון של שיתוף הפעולה מעולה.
    הפרוייקט הזה מוכיח שלהיות טבעוני זה לא אומר צמצום אפשרויות האוכל, אלא להיפך, פתיחת אופקים לאפשרויות חדשות באוכל, וליצירתיות.

    גם נהנתי באותה הזדמנות להכיר את שלושת הבלוגים האחרים ולהתרשם גם שם מהגיוון והיצירתיות וההשקעה בצילום האוכל.

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] הרבה מתכוני כרובית מהפרוייקט "שותפות למטבח" […]

  2. […] קיש כרובית צבעוני נטלי הולדינג – The Vlog […]

  3. […] קיש כרובית צבעוני נטלי הולדינג – The Vlog […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *