רביולי תרד וגבינה טבעונית

11 Oct
October 11, 2012

 

רביולי תוצרת בית ממולא בתערובת נפלאה של תרד, בצל וגבינת סויה עם תיבלון עשיר ומפנק…אז מאז שהתחלתי עם הפסטות תוצרת בית, התלהבתי קצת,
טוב זה טבעי, העיקר שלא יעבור לי, בנתיים, הינה עוד רביולי שגיליתי כמה קל להכין.
באמת קל.

אם לא בא לכם על שלב הכנת הבצק או שכבר קניתם רביולי מוכן, לפחות תנסו את הרוטב, ממש ממש מוצלח!
נתחיל בהכנת הבצק עצמו.

מרכיבים:

160 מ”ל מים
3-4 כפות שמן זית
2 כוסות קמח לבן/עדיף לחפש קמח יעודי לפסטה
כף מלח


אופן ההכנה:

נפו את הקמח לקערה וערבבו יחד עם המלח, צרו גומה עם היד ממש באמצע התערובת ולתוך התערובת מיזגו את השמן והמים, את תהליך העירבוב מתחילים באיטיות וזהירות, ומתחילים מהחלק החיצוני כלפי פנים, לאט לאט מוסיפים עוד מעט מהקמח לתערובת הפנימית וממשיכים לערבב כל הזמן על מנת שלא יווצרו גושים, עד שיתקבל בצק אחיד לא דביק.
המשיכו ללוש את הבצק עד כ-10 דקות ולאחר מכן נעטוף אותו בניילון נצמד ונשמור במקרר למשך שעה למנוחה.
לאחר השעה נוציא את הבצק ונתחיל לרדד עד שנגיע לעובי של 3-4 מ”מ בערך.
במידה ותשתמשו במכונת פסטה, חיתכו את הבצק המרודד לרצועות על מנת שיהיה נוח להעבירן במכונת הפסטה עד שנגיע לעובי הרצוי, פשוט המשיכו להעביר כל חלק וזה יעבוד מצויין.
כרגיל לי אין מכונה, אז השתמשתי במערוך.
הרגשתי קצת כמו הסבתות האלה מהסרטים שרואים אותן עובדות ממש ממש קשה כי הבצק הופך למעט קשה והרידוד מצריך שרירים, לי בכל אופן…
לאחר הרידוד השארתי ככה על השיש עם מגבת מעל כדי שלא יתייבש (די חשוב).
וניגשתי להכנת המלית שחלק ממנה משמשת גם לרוטב בהמשך.

מרכיבים:
1 בצל בינוני
כ-50 גרם תרד
כפית אבקת תיבלון מעורבת איטלקית (רוזמרין-אורגנו-בזיליקום וכו…)
קורט אגוז מוסקט
4 כפות שמנת לבישול צמחית

2 כפות גדושות גבינת טופוטי/גבינת קשיו אם יש
2 כפות שמן זית

הכנה:
את הבצל נתחיל בלטגן/לאדות על המחבת עם השמן,
אחרי דקה נוסיף את התרד ואת שאר המרכיבים חוץ מאת הגבינה.
נערבב הכל למשך כחמש דקות, התרד יצתמצם ויהפוך לעלים רפויים כאלה…
נעביר את התערובת לבלנדר ושם נוסיף את הגבינה.
נרסק הכל לתערובת אחידה אך אין צורך בריסוק חזק מידי.


ונחזור אל הבצק.
את הבצק נסמן לשורות לאורך באופן שיהיו פסים די עבים, שיהיה מקום למלא גם באמצע,
כל פס של בצק נמלא כמו בצילום במעט מהמלית לאורך הבצק, את השוליים נרטיב מעט עם מים ונכסה עם הפס פסטה מעל, נהדק את השוליים ובין כל חלק עם מלית ולחלק הבא לידו, נעבור או עם סכין או עם חותכן פיצה או חותכן יעודי לפסטה בין לבין וניצור ריבועי פסטות עם מילוי. רביולי במילים אחרות. וכל הכבוד עשינו את זה.
בנוסף אם לא רוצים ליצור דווקא צורת ריבועים אפשר לחתוך עם חותכן עוגיות עיגולים עיגולים, למלא כל עיגול באמצע ואז ליצור כמו סהרונים בקיפול העיגול לחצי. באמת מה שבא לכם הצורה זה שולי.
מהמלית נשאיר חלק עם כמות של כ-5 כפות גדושות לרוטב שנכין,
מה שנשאר לנו זה לבשל את הפסטה,
נרתיח סיר בינוני עם מים וקורט מלח, כשרתחו נוסיף בזהירות את הרביולי שלנו, ממש למשך כחמש דקות ואין צורך ביותר מזה,
כשהרביולי צפים זה סימן שהם כבר במצב טוב,
בזמן הבישול ניתן איזה עירבוב אחד או שניים רק כדי לוודא שהרביולי לא נדבקים לתחתית או לעצמם.
ונסנן.
אני אוהבת לשפוך מעל גם מים קרים.
זה מפסיק ומרגיע את הבישול שלהם ומונע מהם להדבק במסננת.


למי שתוהה מדוע יש כזה מין פס לאורך הריבועים שלי, זה כי אני כזאת “גאונה” וחתכתי שורות דקות מידי
אז חיברתי עם המערוך שני חלקים לאחד וזה הסתדר…



ונעבור לרוטב.

מרכיבים:

5 כפות של המלית
150 גרם קרם שמנת סויה
6 עגבניות שרי חצויות לחצי
שום כתוש אחד

את הכל נערבב יחד ונבשל על אש קטנה אחרי הרתחה למשך 5 דקות בלבד ואין צורך ביותר מזה, זה כבר מוכן. השתמשתי באותו סיר קטן שהכנתי בו את הפסטה וגם חסכתי לי כלים. 🙂

ונשאר לנו רק לאכול…
פיזרתי מעט שמן זית ופתיתי צ’ילי לחריפות (כי אני הכי אוהבת)…
נאמ נאמ נאמ…. 🙂

 

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , ,
10 replies
  1. גולן אמיר says:

    היי נטלי, הכנתי את המתכון לרביולי שלך רק עם רביולי מוכן ויצא מהמם… תודה רבה

    Reply
  2. ענבל says:

    למה לא השתמשת בקמח ייעודי לפסטה? הוא משדרג את הבצק בכמה רמות.

    Reply
    • Natalie says:

      תודה על הטיפ,
      יצא לי להכין נגלה נוספת של הרביולי למחרת ועשיתי גם עם קמח לפסטה וגם עם קמח רגיל, בשני המקרים יצא די טוב אז לא מרגישה שחייב להקפיד על זה, כמובן שכל דבר שיעודי הוא טוב יותר, אבל למי שאין בבית באותו הרגע, לא הייתי ממליצה לעצור הכל וללכת לקנות כי אפשר גם בקמח רגיל לגמרי…

      Reply
  3. מיכל says:

    מה הכוונה ב״קרם שמנת סויה״?

    Reply
  4. טל says:

    נראה מצויין, תודה רבה 🙂
    נקווה שילך לי טוב למרות שאין לי מושג בבצק. או בבישול בכלל.
    מה זה קרם שמנת סויה? גבינת סויה של טופוטי בטעם שמנת??

    Reply
  5. לינוי says:

    היי הייתי מעוניינ לדעת מהיכן משיגים את כל הגבינות הטבעוניות כי לא בכל חנות טבע יש מבחר גדול של גבינות טבעוניות

    Reply
  6. יובל says:

    בטוח שצריך לרוטב שמנת מתוקה ולא לבישול?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *