קרם קרמל וקרם ברולה טבעוניים

05 Feb
February 5, 2013

 

כבר כל כך המון זמן שאני מנסה להוציא את המתכון הזה לאור, יותר מידי זמן, ותמיד היה לי משהו אחר לעשות, וזה לא בדיוק הרגע המתאים, אבל ציפור קטנה בשם ענת, לא הפסיקה ללחשש לי “נטלי… נו, מה עם איזה קרם ברולה, מה עם הקרם קרמל?!?..”
וזה עבד.
כשהיא סיפרה לי על אמה שכל כך מצפה לתענוג ושלכבוד יום הולדתה תכין אותו, מיד התעוררתי על עצמי, ורצתי לחפש במסמכים, הצילומים, מסתבר, אבדו כולם, זה קורה, כשיש כל כך הרבה תיקיות, לפעמים אני לא מוצאת את עצמי, ועם ילדונת שמשחקת במחשב, כבר קרה שנמחקו עבודות והלב נשבר לרסיסים, אבל ענת לא ויתרה, היא זכרה שאיפשהו בפייסבוק, העלתי תמונות, אז מיד ובזכותה, הורדתי אותן מהאלבום, ותיקתקתי לנו פוסט שלם על הקרם המושלם הזה.
לכן, מגישה באהבה, קינוחים מפנקים, מרגשים וכל כך טעימייםםםם….

כמות ל- 4

מרכיבים:

לקרמל-

חצי כוס סוכר קנים (אפשר גם עם רגיל)
3 כפות מים

לקרם-

2 כוסות חלב קוקוס (ניסיתי, וכן, אפשר גם עם חלב סויה, השתמשתי בטעם וניל שממש יצא טוב)

2 כפיות וחצי אגר-אגר פתיתים (לא האבקה)

6 כפות סוכר קנים

חצי כפית מלח

2 כפיות קורנפלור

4 כפיות מים

4 כפיות תמצית וניל או שילוב של תרמיל וניל בבישול ו-2 כפיות תמצית

259355_10151089595751166_2013360418_o

הוראות ההכנה:

מיזגו את חלב הקוקוס לכלי חימום (סיר קטן), ופזרו מעל את האגר-אגר וערבבו עד להמסה.

ערבבו יחד עם המלח והסוכר וחממו על אש בינונית עד גבוהה עד לרתיחה.

ערבבו יחד את ה 4 כפיות מים עם הקורנפלור ואת התערובת ערבבו פנימה לסיר.

הורידו את האש לחום נמוך ובשלו למשך 5-7 דקות עם ערבוב תמידי. עד שהתערובת מסמיכה מעט.

השאירו את התערובת על אש נמוכה וערבבו ככל האפשר למניעת התגבשות, בזמן הזה נעבור להכין את הרוטב קרמל שלנו.

לקרמל-

ערבבו את הסוכר והמים יחד על מחבת או כלי קטן, על חום בינוני עד נמוך עד שהתערובת מבעבעת ורותחת, הורידו לחום נמוך וערבבו כל הזמן, זה מהר מאוד יצטמצם ויהפוך לצבע חום עמוק.

כשהצבע נראה מוכן וקרמלי, (זהירות לא לשרוף), בזריזות העבירו כף מהקרמל לכלי האיחסון שלנו, כלי אמיד בחום. תנו לזה “לנוח” למשך דקותיים וזה יתקשה באופן מיידי.

כבו את האש בכלי הקרם וערבבו פנימה את תמצית הוניל.

שיפכו את התערובת לכלי האיחסון ואטמו עם ניילון נצמד (עבה) או נייר כסף וקררו לפחות למשך שעה, רצוי ומומלץ אפילו למשך הלילה לתוצאות מירביות.

להוצאת הקרם קרמל מהכלי השתמשו בסכין, העבירו אותה על שולי הקרם לשיחרור מהדפנות וטיבלו את הכלים בכלי עם מים רותחים, זה יחמם מעט את התחתית ויקל על השיחרור.

החליקו החוצה את קרם הקרמל לצלחת ההגשה ומיזגו מעט מהקרמל הנותר מעל…

277817_10151089595146166_610624823_o

202793_10151089596186166_107970201_o

לקרם ברולה, נשתמש באותה תערובת בדיוק, אך ללא שלב הקרמל, ניתן לקרם להתקרר ופשוט נפזר מעל סוכר קנים ונמיס עם להביור/ברנר ביתי לשימוש במטבח למשך מס’ שניות עד שהסוכר כולו נמס והופך לקרמל חום וקראנצ’י מעל.
במקרה שלי אילתרתי, לא היה לי את הברנר אז ניסיתי עם המצית הלהביורית הקטנה ולא היה מאוד נוח. הסתפקתי במה שכן יצא. אבל מומלץ מאוד לרכוש את המוצר או להשאיל ממישהו.
כל שיטה אחרת שניסיתי, לא צלחה לי.

220058_10151089597171166_715265790_o

341124_10151089596651166_1279734881_o

גם את הצ’יקמוק של הקישוט הכנתי בעצמי, ללא הרבה כישרון LOL,
אבל יצא מה שיצא, פשוט חיממתי סוכר על המחבת, זה חם כמו לבה אז להזהר במידה ואתם מנסים וממש תוך מספר רגעים זה משחים, אפשר לפזר עם כף על משטח עמיד חום, רצוי משומן קלות וזה מיד יתקרר ויתקשה. וזה גם טעים 🙂 ,
לנקות את המחבת זה קצת באסה, אז מחממים אותה עד שהכל מחליק ממנה והלאה.
יאמייי…..

 

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,
27 replies
  1. אפרת says:

    פשוט מדהימה, רק אתמול שאלתי את עצמי איך מכינים קרם ברולה טבעוני,
    שיחקת אותה.
    נראה יאמי יאמי

    Reply
  2. טובה says:

    יצא מדהים, תודה רבה על עזרה מעבר למתכון עצמו…

    Reply
  3. ראובן ריק says:

    אי אפשר לשרוף בלי הברנר?

    Reply
  4. רוני סיון says:

    מאוד נהנה מהמתכונים שלך, תודה רבה, מתכנן את זה לסופ”A

    Reply
  5. מירית גולן says:

    נראה טווובבבב שאפו.

    Reply
  6. עדינה says:

    עוד לא הספקתי להגיש וכבר חטפו את הצלוחיות מסביב, תודה רבה, אני אנסה לשלוח תמונה של אחד מהחברה , צולם רק בפלאפון.

    Reply
  7. לילי דוברת says:

    יצא משובח, תבורכי יקירה…

    Reply
  8. יותם גושצ'בסקי says:

    יש לי הכל חוץ מאגר אגר (וסוכר קנים, אבל אני אסתכן בסוכר רגיל), אני יכול להחליף את זה במשהו?

    Reply
    • Natalie says:

      האגר אגר הכרחי לייצוב המתכון, אם יש לך סוג אחר של ג’לטין טבעוני אז זה מה שאתה צריך. אם לא, אז תקנה אגר אגר.

      Reply
  9. kabalail says:

    אהבתי מאוד את הכתוב, אשמח מאוד להמליץ על הבלוג שלי שיש בו נושאים דומים מזוית ראיה שונה.

    Reply
  10. שיר says:

    חייבים לשרוף? או שפשוט אפשר לאכול את זה ככה? נראה מעולה

    Reply
  11. shai says:

    אין שיטה טובה שמחליפה ברנר
    זהירות זה מכשיר מאד מסוכן
    ולא להפעיל אותו דקה שתיים כי הברולה יהפוך לפחם 🙂
    כמה שניות עד שהסוכר נמס זה הכל
    ועדיף סוכר רגיל. הדמררה העבה מתפחם

    Reply
  12. חן says:

    היי נטלי!
    בד”כ בקרם ברולה משתמשים בקערות חסינות חום, אבל פה אני לא רואה הכרח.
    נכון? או שפספסתי משהו?
    תודה! 🙂

    Reply
  13. Galina says:

    היי נטלי!
    הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל הקרם יצא לי יציב מדי לטעמי.. ממש “עמד”. לא הייתה הנעימות של מרקם קרם ברולה..
    במה טעיתי?

    Reply
    • Natalie says:

      השתמשת באגר? אבקה או פתיתים?

      Reply
      • Galina says:

        באבקה. בדיוק לפי המתכון
        בפעם הבאה שתכיני אם אפשר לראות איך זה נראה “מבפנים”, ז”א חתוך=)
        או על כפית. כי לא כל כך הבנתי מה אמור לצאת.
        תודה! =)

        Reply
  14. Raya says:

    הי נטלי,
    תודה על הבלוג המהמם.
    הכמות של האגר אגר מתייחסת לפתיתים או לאבקה?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *