קציצות שעועית
קציצות טבעוניות מלאות בכל טוב, קלות מאוד להכנה, טעימות,
וכאלה שאני לוקחת איתי תמיד לכל מקום להרשים קצת חברים בארוחות ערב 🙂
אומר הכל לא?!…
מנות: 30 קציצות שעועית
זמן ההכנה: 25 דקות (ללא זמן ההשרייה)
מצרכים:
כוס תערובת קיטניות שונות כמו חומוס וסוגי שעועית שונים
בצל גדול
חופן פטרוזליה
3 שיני שום
2 כפות קמח חומוס
2 כפות טחינה
חופן אגוזי מלך
כפית מלח
כפית פלפל שחור
5 כפות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
משרים את הקטניות במים למשך לפחות 5 שעות ודואגים להחליף את המים כל שעתיים במים נקיים.
חותכים את הבצל, ומקלפים את השום.
מכניסים את הכל בשלבים למעבד מזון וטוחנים לא יותר מידי.
מגלגלים לכדורים ומטגנים במחבת חמה עם השמן משני הצדדים עד שמתקבל גוון חום ויפה.
במידה ובחרתם להשתמש בשעועית אדומה, רצוי לשים לב ולבשל אותן כ10 דקות במים רותחים על מנת לנטרל את החומר הפעיל הרעיל שיש בהן- להלן כתבה שמסבירה את העיניין
איזה בלוג יפה. תודה על כל המתכונים היפים! רציתי לשאול- לא מבשלים את הקטניות בכלל לפני ששמים במעבד מזון?
תודה רבה סופי 🙂 , אין צורך בבישול בכלל, הריכוך שהקטניות מגיעות אליו אחרי ההשריה מספיק עבור המתכון וזה שומר על חלק גדול יותר מהויטמינים והמינרלים שיש בהן.
קציצות מוצלחות ונהדרות, מאוד שמחה למצוא את זה פה… תודה רבה
מעולה בשמחה
פשוט יוצא מושלם, מיליון תודות לך ושבת שלום ומבורכת
תודה רבה שבת שלום ובתאבון…
תודה על התגובה 🙂
קציצות מאוד מוצלחות, יצאו נהדר וכולם אהבו, שילבנו בסנדוויצים וזאת דרך מעולה להאכיל את הקטנים שלי בקצת קטניות שהם מאוד לא אוהבים, טיגנתי בשמן זית ולא היה צריך הרבה שמן עבור זה,
המון תודות…אוהבת את האתר שלך. 🙂
תודה, אצלנו אוכלים אותן קבוע 🙂
היי נטלי, תודה רבה על הכל! 🙂 לקחתי כל כך הרבה מתכונים מהאתר שלך ואני בטוחה שהם יעשו לי את המעבר לצמחונות הרבה יותר קל (אני לא יכולה לאכול חלב מפאת אי סבילות ללקטוז).
תודה גם לך, שמחתי 🙂
טעיםםםםם!!!
תודה על המתכון הנהדר
אגב אני הכנתי עם חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית מש מונבטת
להיט 🙂
אה וגם לא היו לי אגוזי מלך אז שמתי אגוזי ברזיל- עובד מעולה
הצילומים מקסימים כמו גם המתכונים את מככבת המון במטבחנו תודה חמה
האתר מקסים מחדש לי כל כך הרבה דברים חדשים! תודה רבה!
יצאו לי 15 קציצות… /:
יש מצב שצריך יותר מכוס קטניות??
הי נטלי,
בחרתי שעועית מש למתכון. השרתי את השעועית 5 שעות וחצי וכשהגעתי לשלב להוסיף את השעועית לתערובת בבלנדר , השעועית הגיבה כמו אבנים.
מה לא בסדר? אני או השעועית? 🙁
האם הטחינה הכרחית? רק לאחר שהתחלתי להכין הבחנתי כי אין לי טחינה :(((
מוסיפה להדבקה וגם טעם. אני חושבת שיצא טוב גם בלי. לא ניסיתי.
אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!