קנלוני עם גבינת מוצרלה טבעונית ברוטב עגבניות
את המתכון הזה הכנתי בזריזות מדהימה, חצי שעה עבודה ובום, קנלוני מושלם ממולא היטב, ורוטב…. מעלף.
ממש ממש פשוט להכנה, ופשוט לא להאמין כמה שהגבינה הזאת דומה למקור.
הפסטה עצמה היא פאקרי, מאוד דומה בצורתה לקנלוני, אבל בעיקרון זהו שמה המקורי.
מרכיבים:
1 חבילת פסטה קנלוני
6 כפות שמן בישול גם לסיר פסטה וגם לרוטב
7 עגבניות בשלות
5 כפות רסק עגבניות
כף תבלין איטלקי
5 שיני שום פרוסים
1 פלפל אדום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
גבינה טבעונית בטעם מוצרלה
הכמות גבינה תלויה בכמות שיש לנו, או של כמה קנלוני נרצה להכין, על פי המתכון בלינק, הכמות מספיקה לארוחה של 6 מנות בכיף, אני פשוט השתמשתי בגבינה לעוד מס’ מתכונים שונים כמו בוקרסים, פיצה, ושילוב בסלט.
עלי חסות ירוקים להגשה
ההכנה של פסטה:
את הפסטה נבשל עד לריכוך (לא יותר מידי רך), יחד עם כף שמן במים וכף מלח.
לאחר הבישול נסנן ונשטוף במים קרים. נניח בצד.
ההכנה של הרוטב:
נחמם 5 כפות שמן בסיר, ונטגן קלות את השום הפרוס,
נחתוך את העגבניות והפלפל לקוביות קטנות ונוסיף לסיר, נערבב מידי פעם, העגבניות יפרישו המון מים וזה מה שיתן לנו רוטב מצויין, לאחר כרבע שעה בישול, נוסיף לסיר את הרסק עגבניות, את התבלין האיטלקי ואת המלח (לפי הטעם).
נבשל לעוד כ-5 דקות ונסגור.
את הפסטה נמלא אחת אחת בגבינה הטבעונית ונניח על מצע של עלי חסה וירוקים, מעל נפזר את הרוטב החם ומעט פלפל שחור גרוס…
זריז ומהמם!
הרוטב מתבשל לו… איזה ריח טוב יש בבית!
החסות נראות מדהים!!
אפשר אולי הסבר על איך מגדלים אותן ככה? 🙂
it’s not cannelloni, it’s paccheri. says so on the package.
Yep, i know, thank you for you comment, we dont really have much of that one in Israel so the closest one is cannelloni, easier for people to find and understand. 🙂
את רב סוגי הקנלוני ממלאים כשהם יבשים ואז אופים עם הרוטב.
ואלו נראים קטנים בהרבה מקנלוני.
פה עשיתי להם שימוש שונה, ובפתיח כתוב שזה לא בדיוק קנולוני שאת מכירה, זאת פסטה בשם פאקרי, והיא קטנה מעט מקנלוני רגיל.
היי
יש בישראל גבינה טבעונית בטעם מוצרלה? לא שמתי לב.
יש מתכון אצלי 😀
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!