פסטו שקדים טבעוני
מתכון מקסים, טעים, ממכר, ותעצרו אותי לפני שאני מחסלת פה את כל הצנצנת… כן, ראיתי את זה קורה בלייב לחבורת בנות, הקרב על צנצנת הפסטו שקדים. לא יכולנו לעצור, ועם לחם כזה טרי וטוב, אללי… תודה לבת דודתי מיטל על המתכון המעולה, שמחתי להכיר!
פסטו שקדים טבעוני
מרכיבים:
2-3 כוסות עלי בזיליקום
3 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
4 כפות שקדים טחונים
3 כפות צנוברים
מלח לפי הטעם
ההכנה:
לטחון בבלנדר את הבזיליקום עם השום והמלח למשך כדקה,
לערבב פנימה את השקדים הטחונים, להוסיף את שמן הזית בהדרגה עד למשחה, להוסיף את הצנוברים ולטחון למשך עוד חצי דקה.
להעביר לכלי איחסון, להוסיף מעט שמן זית מעל, לכסות ולשמור בקירור למשך כ-5 ימים.
היי. הכנתי את ממרח הפסטו שקדים וגם את ממרח העגבניות המיובשות ושניהם יצאו מעולה, פשוט תענוג. הכנסתי את כל אחד מהממרחים לצנצנת זכוכית מעוקרת וחיי המקרר שלהם עלו הרבה על מה שציינת כאן. זה חשוב, כי אני אוכלת מהממרחים לבדי ולכן חבל שחצי מהכמות תלך לזבל אחרי חמישה ימים, אם לא אחסל אותם לפני. בשיטה של העיקור שתי הצנצנות על סף סיום והם כבר עשרה ימים במקרר ובמצב מצוין.
מצויין תודה על העידכון והטיפ המנצח!
מה זה עיקור?
שלום, הפסטו אכן מעולה והכנתי אותו הרבה פעמים. אף פעם לא עיקרתי את הצנצנות והוא נשמר יותר מ-5 ימים
הכנתי את הפסטו ויצא מושלם!! תודה☺️☺️☺️
אפשר לשים פרוסות שקדים במקום שקדים וצנןברים?
אם אין לי שקדים טחונים. איך אפשר לעשות בבית? האם צריך לקלוף אותם?
למשל השריה במים חמים, קילוף ולרסק במג’ימיקס? כמות של כ-כוס שקדים?
ממש אשמח להכוונה.
תודה נעה לביא
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!