פנקייק טבעוני מושלם
אחת ההצלחות הקולינריות שלי ללא ספק, מתכון קליל ומוצלח לפנקייק טבעוני ומושלם בכל פעם, אם עדיין לא ניסיתם אותם, מצפה לכם חוויה מדהימה…
הכמות היא בסביבות 6 גדולים או 10-12 קטנים ושמנמנים 🙂
כוס קמח
כוס חלב סויה (אני משתמשת בסויה בטעם וניל של אלפרו)
כפית תמצית וניל
כף סוכר
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה 1/2
2 כפות שמן רגיל
לערבב יחד את המרכיבים היבשים (אני אוהבת לנפות קצת את הקמח לפני) ואז להוסיף את הרטובים ולערבל עד שמעורבל…
למזוג למחבת (טפלון) וכשרואים בועות קטנות להפוך… יוצא אוורירי ומתפצפץ בפה.
אני אוהבת להוסיף מעל הרבה קינמון ורוטב דבש פירות או ריבה טובה,
הפנקייק המושלם. בדוק!
הקמח שלי בהארלם שייק
נדמה לי שהוא מחייך אליי קצת…
I like the valuable info you supply in your articles. I’ll bookmark your weblog and test once more here frequently. I’m fairly certain I will learn plenty of new stuff proper here! Best of luck for the following!
thank you :)))
הכנתי כפי שהמלצת ויצא לי קצת יבש. הוספתי עוד קצת חלב סויה ומעדן וניל של אלפרו וזה לגמרי שידרג את העניין, ממליצה בחום 🙂
האם אפשר להחליף את הסויה בחלב אורז?
החלב אורז פחות דביק ומקשר. לכן לא ניסיתי. אם הצליח, אשמח לשמוע.
עשיתי היום והחלפתי בחלב אורז. יצא מעולה.
החלפתי בחלב שקדים, הילדים לא הפסיקו לאכול …. 🙂
וואו יצא מדהים תודה רבה
תודה אתוש 🙂
צילומים מעולים, הכנתי לפני שבועיים והייתי חייב לחזור לעוד סיבוב אז הפעם יש לי גם רגע להגיב ולשבח 🙂
מעולה, אני שמחה לשמוע איך יוצא לכם…גם אחלה פידבק לאחרים לנסות בעצמם ללא חשש 🙂
בוקר משובח….גם אני החלפתי את החלב וחלב שקדים (מה שהיה לי במקרר) ויצא מעניין ומעולה…
תודה רבה…אז עכשיו אדע שחלב שקדים גם עובד 🙂
מאוד אוורירי ועבה, ניסיתי גם להכין קטנטנים והילדים התלהבו מהרעיון…
ממליץ גם על החלפת הסוכר במעט מלח וזה משתלב מעולה גם עם מלוחים וממרחים…
נכון, גם אני לפעמים משתמשת בבלילה למלוחים, יש לי עוד מתכון כאן שיותר מתאים אפילו… בתיאבון
לרגישים לגלוטן, איזה קמח שאינו חיטה היית ממליצה לפנקייק?
היי רינה, אם זאת רק רגישות ולא ציליאק, אז אפשר להשתמש בקמח שיפון מלא.
אם זה יותר מזה, אז יש את קמח קונדיטור, נטול גלוטן של גלעם.
היי 🙂 המתכונים שלך פשוט מושלמים
אולי תעשי אפליקציה לאייפון? של כל המתכונים שלך?
זה יהיה מדהים !!
או, שכבר יש לך? ( :O) ?
אם כן אשמח לדעת מה שם האפליקציה 🙂
היי, תודה רבהרבה רבה 🙂 אני עובדת על זה
הכנתי עכשיו, במקום תמצית וניל (כי נגמר) שמתי סילאן וקינמון ויצא מהמם! שישה פנקייקים תפוחים ונהדרים. תודה 🙂
כל הכבוד נשמע מעולה 🙂
יצא מעולה, התהפך בקלות
תודה רבה, נכון שאין הבדל? 🙂
צריך לשמן גם את המחבת?
כן, ממש מעט שלא ידבקו.
הו אימצתי את המתכון הזה- מכינה פעם שלישית,יצא ממש טוב
מעולה בתאבון 🙂
יש לי חל”ס בטעם שוקו. מה את אומרת, ילך טוב בפנקייקים, או שצריך חל”ס רגיל?
הם יצאו לך טיפה חומים ומרירים, אבל זה יכול להיות נחמד אם תמרחי שוקולד מעל 🙂
אלופה !!
מתערב איתך שהשתמשת ברינג 🙂
🙂 לא רינג ולא שמרינג, יש אפילו תמונה של הפנקייק על המחבת, פשוט בעדינות הכל יוצא נקי 🙂
תנקס…
הי
נראה מעולה!!!
והבלוג שלך נראה נהדר לרגל הצטרפותנו לעולם הטבעוני
אבל … אין לי מחבת טפלון. ואני מעדיפה שלא להשתמש בכזה
ניסיתי להכין על מחבת שלי – פלדת אלחלד – והכל כל הזמן נדבק. גם אם שימנתי יותר או פחות, גם אם יצקתי כשהמחבת הי החם יותר או פחות.
אוף
האם חסר הביצה – גורם לכך שאי אפשר לטגן ללא טופלון ….
: (
יש לך אולי רעיונות?
תודה רבה
ותודה על הבלוג
היי מתוקה, תודה רבה רבה
אני מבינה את הגישה שלך, אבל גם ביצה תדבק על מחבת פלדה/מתכת ללא נונסטיק עליה.
אין לי עצה אחרת מעבר, אני אישית משתמשת בטפלון. אפילו לא שמה שמן בחלק מהמקרים. צריך לבדוק את השוק ולראות אם מציעים סוג אחר של חומר שמונע הדבקות, תמיד יש חידושים 🙂
היי. זה באמת יצא מדהים. חוץ מדבר אחד. יוצא לי טעם לוואי קלוש, קצת מריר.
יש לך מושג למה?
אולי בגלל שהשתמשתי בחלב סויה בטעם טבעי, ולא בטעם וניל?
יתכן, כי הוניל הוא גם מוסיף ריח וגם מתיקות נוספת… אפשר כמובן להוסיף לפי הטעם את מידת הסוכר ותמצית וניל במידה ומשתמשים בסויה בטעם רגיל.
היה לנו אורח, ילד שההורים שלו טבעוניים. עשיתי את הפנקייקים האלה והם נטרפו.
הבן שלי מבקש אותם עכשיו כל בוקר לבית הספר…
בקיצור – מעולים!!
אגב, בגלל שהבן שלי לא אוכל ירקות, אני דוחפת פנימה תירס וגזר שלא יראה ולא יידע…
תודה על המתכון
תודה רבה, מעולה, גם אני עם הקטנה שלי עובדת בשיטת ה”טריקים”, מה שלא רואים, לא יודעים 😉
אפשר להכניס בננה לבלילה?
ינוסה מחר! נראה טוב!
את יכולה לחתוך בננות ולפזר מעל, יצא חבל”ז…
הכנתי את התערובת ויצאה מאוד נוזלית.. יש לך רעיון למה??
יותר מידי נוזלים, כניראה שלא הכנת במדוייק כי המידות פה מדוייקות, במצב כזה פשוט שמים טיפה יותר מהקמח ומגיעים לתערובת בסמיכות רצויה.
וואו, נראה מושלם,
האם אפשר להמיר את השמן בשמן קוקוס? ובאיזו כמות?
היי קיטי, בעיקרון אפשר לחמם את השמן ואז להשתמש בו, הייתי הולכת על חצי מהכמות הרשומה אבל קחי בחשבון שפנקייקים קרים/טמפרטורת חדר יתקשו מעט בגלל השמן קוקוס שחוזר למצב מוצק.
הולך גם עם קמח כוסמין מלא? אם כן – באותה כמות? יש גם אופצייה טיבעונית מתאימה לפנקייקס עם שיבולת שועל?
היי טלי, לא ניסיתי עם שום קמח אחר אבל מידע כללי הכוסמין צריך לעבוד מעולה. אם תנסי אשמח לדיווח ואעדכן עבור אחרים במתכון איך יוצא 🙂
קמח כוסמין – לידיעתך, אני עשיתי את הפנקייק המעולים האלה עם קמח כוסמין
וגם עם קמח מלא.
יצא טעים עם הכוסמין. עם הקמח המלא יצא קצת “כבד” ולא כולם אהבו.
רק תדעי כמות הנוזלים קצת משתנה וצריך לשים לב
מעולה תודה רבה על המידע החשוב 🙂
הי נטלי, אני קוראת נלהבת של הבלוג, הכל פשוט מקסים; מגרה, טעים, צבעוני ומפיח חיים בבישולים, אז תודה על ההשראה שאת נותנת!
בהמשך, רציתי לספר שהכנתי אתמול את הפנקייקים והם יצאו מעולה!
רציתי לשאול האם אותה בלילה יכולה לשמש כמאפינס? מה דעתך?
תודה!
היי עופרי, תודה רבה רבה, בעיקרון הבלילה די דומה למאפינס רק דלילה יותר, יש בבלוג מתכונים יותר מדוייקים למאפינס אז ממליצה להציץ 🙂
היי נטלולו! אש עליך!!! אמנם זה קצת נדוש כי כולם פה מעיפים עליך מחמאות, אבל…. – הכל פה מדהים!!! די, את חייבת להפסיק לגרות עם כל התמונות האלה!! פשוט טירוף.
קבלי גם שאלה: הפנקייקס נראו מדהימים, ודווקא המתכונים שניסיתי ממך תמיד יצאו אלופים, אבל הפעם… יצא חצי כוח: נדבק ובעיקר טעם לוואי חזק של מרירות- מליחות. אבל ממש~! והכמויות היו בדיוק- ביודק. תוהה אם זה המלח או ה-… סודה? ודווקא היום רציתי לפנק את החתיך שלי! מה נעשה?!
🙂
🙂 אין עלייך, אבל נדבק זה בגלל שהמחבת שלך לא טפלון, ומריר- מלוח, מוזר, אז שימי פחות מלח וסודה ונסי. אולי יותר סוכר ווניל אפילו, כניראה הטעם שלך יותר רגיש לנקודות האלה, יש מצב, זה קורה הרבה שלמישהו טעים ולאחר לא ממש, אז שחקי לך עם המדדים כמו שאת אוהבת, רק תשאירי את הבסיס אותו דבר. 🙂
אוףףף יצא לי מר. פעם שלישית לא שמתי סודה והכפלתי את כמות אבקת אפייה. יצא מוצלח מאוד כמו כל הבלוג המקסים הזה. המשיכי עם העשייה המבורכת.
אתי
מעולה, תודה רבה 🙂
הי!
תודה!
יצא מצוין!!!
יש לך פה אחלה מתכונים!!
שמתי חלב שקדים במקום הסויה
ואגבה במקום הסוכר
צריך להמתיק קצת יותר..
מרקם וטעם מעולים
הכנתי סירופ שוקולד- המסתי שוקולד 100% פולי קקאו בלבד+שמן קוקןס+דבש לא מחומם
יצא מעולה!
כל המשפחה טרפה!!!
(-;
תודה רבה 🙂 תהנו…
הי. באיזה קמח להשתמש? תופח? לפי הערות אחרונות אני מסיקה שכן אבל לא בטוחה.
תודה
יצא מעולה! הבן שלי טרף הכול ליד המחבת! פשוט תענוג של מתכונים
תודה רבה
היי נטלי האלופה!
יש לי בבית רק אלפרו אדום (ללא מלח וסוכר), צריך לשנות משהו במתכון בשביל להשתמש בו במקום אלפרו וניל?
או שפשוט עדיף לוותר?
אפשר בהחלט להשתמש בזה, רק לטעום את כמות הסוכר, להוסיף אם יש צורך, ואפשר להוסיף גם כפית תמצית וניל לבלילה ויצא מצויין.
שבת שלום ובקר טוב מישראל. על בסיס המתכון שלך הוספתי 2 כפות רסק תפוחים. הורדתי את כמות הסודה לשתיה ואבקת האפייה לשליש והוספתי חצי כפית מיץ לימון. (מיץ הלימון משמש כזרז לתפיחה) החלפתי את הוניל בקינמון ויצא שיגעון. תודה על המתכון (יצאו לי כאן יותר מידי חרוזים…)
מצויין! 🙂
שלום נטלי.
המתכון יצא מוצלח ביותר. כולם ליקקו את הקיים, אפילו לא טבעונים. שינויים שלי: 1 כפית סילאן, והשתמשתי בחלב סויה תנובה במתיקות מופחתת. הוראותייך מאד מדויקות, וכרגיל מצליח המתכון ממך. תודה ענקית. אימצתי לפנקייק הבית. ביי
שאלה. האם אפשר להמיר קמח רגיל בקמח מלא?
ואם כן זה משפיע על כמויות המרכיבים האחרים?
תודה
משפיע מבחינת המרקם והמשקל, יתכן ותצטרכי יותר נוזלים, אל תצפי לבדיוק אותה תוצאה 🙂 בכל זאת, זה שינוי די גדול..
ניסיתי ויצא ממש ממש מעולה.
שימנתי את המחבת בקצת שמן קוקוס. מומלץ ביותר
יעבוד מיץ תפוזים במקום החלב סויה?
מניסיון של אחרים הבנתי שעובד, אני אישית הייתי נשארת עם המתכון המקורי.
הכנתי את הפנקייקים בלי הסודה לשתייה ויצא מצויין!! ממליצה להוסיף בננות או תותים- משדרג 🙂
תודה על מתכון פשוט ומוצלח!
הוו בננות ותותים משדרגים ללא ספק 🙂 תודה רבה
מתכון מצוין, ממש לא מורגש שאין ביצים בבלילה!
אבל הכמות הספיקה לי רק לשני פנקייקים (אמנם גדולים אבל עדיין רק שניים…)
היי
קודם כל מתה על האתר שלך!
הכנתי את הפנקייקס הבוקר אבל הם ממש לא יצאו לי
השתמשתי במחבת טפלון בלי שמן והכל נדבק. אז ניסיתי עם שמן ועדיין הכל נדבק…עבדתי לפי הכמויות אז מה זה יכול להיות??
גם על טפלון אני שמה ממש מריחה קלה של שמן, למה נדבק? אין לי מושג, באמת שמעולם לא קרה לי.
זה הפנקייק הכי טוב שאני ובן זוגי אכלנו. ובאופן כללי, כל מתכון שאי פעם הכנתי מהבלוג הזה יצא מושלם. אז תודה לך נטלי 🙂
היי נטלי, כל הכבוד על המתכון. ניסיתי ולהלן החוויה שלי: היה טעים!
מה שכן, הייתי שמח אם היה יוצא עוד יותר אוורירי.
מה יכול להביא את הפנקייק ליותר קליל ?
ואגב, מבחינת כמויות , אכן מספיק ל 3 פנקייקים גדולים
עמית
היי עמית, לאווריריות יש להשתמש במיקסר ידני, מערבל יד, זה מוסיף המון נפח. תודה רבה 🙂
תקשיבי זה מתכון מדהיםםםם
הכנתי והילדים והחצי שלי פשוט טרפו
זהו אני מצאתי את המתכון המנצח לפנקיק
☺תודהה
היי. זה יעבוד אם מכינים את הבלילה יום או יומיים מראש, והיא יושבת קצת במקרר?
לא נורא יום יומיים, גם לי כבר קרה שלא סיימתי את הכמות והכנתי יומיים אחרי והיה מצויין.
אפשר גם בלי אבקת סודה ?
אפשר ^_^
האם אפשר להחליף את הסודה לשתייה(נגמר) במשהו אחר?
תודה
כל כך פשוט כל כך טעים, כל הכבוד!
היישר לספר המתכונים שלי.
לטועמים לא היה מושג שאין בזה חלב וביצים..
מה עם התולעים והברחשים
מה איתם? טוב תודה. תעביר עם נפה, אצלי הכל במקפיא גם ככה. ואין לי בעיה של חרקים שנתקלתי בה.
אתר חדש לפנקייק
http://pancakerecipe.webzai.com/20pancakes
עוד פנקייקים באתר
הכנתי עם חלב שיבולת שועל שאני מכינה בבית ויצא טעים מאוד!!!!
אני ובעלי והקטנה אכלנו הכל הילדון הגדול בררן אז לא אכל אבל נהננו תודה!!!
עד עכשיו הכנתי מתכון אחר, עם 2 כוסות קמח, שמרים יבשים ועוד.. המתכון שלך פשוט יותר, טעים יותר ובריא יותר :))
תודה רבה, שמחה שאהבת…
הכנתי את המתכון כבר הרבה פעמים, וכל פעם מחדש הם יוצאים כל כך טעימים ויפים!
תודה רבה!
יפיפה, פשוט וטעים! פנקייק כמו בילדות 🙂
תודה
צילומים נהדרים , ומתכונים פשוט מצויינים 🙂
דנה
pancake04.wix.com/pancake
תודה נטלי יצא מעולה!
החלפתי לחלב קוקוס וגם יצא טוב.
הייתי מוסיפה שצריך קודם לחמם מאד את המחבת ובין פנקייק לפנקייק לשמן מעט עם נייר סופג. 🙂
יצא מקסים! הילדים ביקשו עוד ועוד. פעם הבאה אכפיל כמויות.
איך אפשר בכל זאת להכין עם מחבת רגיל?
עם תפילה שלא ידבק
יצא מעולה, תודה!! 🙂
וואווווו יצא מושלם!!!
לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך טעים!
תודה רבה נטלי , חלמתי על פנקייק בערך שלוש שנים..
מכינה את המתכון הזה כבר הרבה זמן ותמיד יוצא מוצלח. אתמול הגיעו אורחים לארוחת בוקר מוקדמת והחלטתי קצת לשנות..
1 כוס קמח,
3/4 כוס חלב סויה רגיל,
1 כפית א.אפייה,
1 כפית אבקת סודה לשתייה,
1/2 כפית מלח,
1 סוכר וניל,
1 כף שמן,
1/2 כוס רסק תפוחים.
הכפלתי את כל הכמויות ליצירת בלילה גדולה יותר.
בעלי אומר שזה הפנקייק הכי טעים שיצא לי עד כה (:
הכנתי היום לפי המתכון (עם טיפה יותר חלב כי יצא סמיך) שלך ויצא מעולה. נראה לי שאאמץ אותו באופן קבוע 🙂
ממליצה להוסיף חצי בננה מרוסקת לבלילה (בלי זה יצא לי קצת יבש..)
טעים בטירוף! תודה לך 🙂
הוספתי בננה מעוכה אחת ויצא מושלם!
הכנתי היום עם כוסמין לבן וחלב שקדים ויצא מעולה הבעיה היחידה שצריך להכין כמות כפולה כי זה מתחסל
אז המתכון מומלץ???
מה לגבי קמח קוקוס במקום קמח לבן?
זה יתפוס?
יצא מעולה מהפנקייק הראשון (שבד”כ יוצא אומלל, אבל כאן הוא יצא פשוט מושלם).
תודה רבה על מתכון נהדר!
יצא לי מושלם!! כבר כמה זמן שאני מכינה אותו, אבל הורדתי את הסודה לשתייה כי לא היה בבית ויצא ממש טוב, מומלץ.
אין עלייך נשמה של ברבור
פנקייק מעולה ממש נהנו לאכול ולהכין
מתכון מדהים. עשיתי עם קמח כוסמין מלא, חלב סויה במתיקות מופחתת טרי של תנובה ואכלתי עם קונפיטורת משמש טבעית של יד מרדכי מעל.
תודה! יצא נפלא. חוסל כליל על ידי ילדים בגן. שילשתי כמויות לעשרים ילדים.
מתכון מושלם וקבוע אצלנו.
(ואנחנו בכלל לא טבעונים)
לא נדבק, לא מתוק מדי, טעים ובמרקם מעולה.
והכי חשוב – כולם אוהבים, ילדים ומבוגרים.
תודה רבה! 🙂
זהו! חיי שוב שלמים!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!