פלפלים חריפים ירוקים ממולאים בגבינת שום-סויה אפויים- חלאפינו

27 Feb
February 27, 2013

טוב האמת שזה לא סוד גדול שאני מכורה לחריף, אני מ-כ-ו-ר-ה לגמרי לחריף.
אם זה לא אוכל מתוק, אני תמיד מוסיפה לו חריף, תמיד בתבשיל או מינימום בצד בגלל הילדה, אני מכינה סחוג בכמויות, תמיד יש טבסקו באיזור או איזה רוטב צ’ילי חריף אפריקאי טוב ומעניין…
בלי חריף, לא עובר אצלי בגרון, זה כבר חלק מהטעם, מה שהופך את האלרגיה שלי בידיים למאוד אירונית.
מסתבר שיש אנשים במבחינה ביולוגית פשוט יותר רגישים, סוג של אלרגיה לחומר הפעיל שיש בצ’ילי, יש עבור זה זריקה אפילו, כן, מקבלים אותה במיון והיא מקלה על הצריבות אש שמרגיש מי שרק מעז לגעת בחלק הפנימי של הצמח המפחיד הזה. בפעם הראשונה שגיליתי על הבעיה הייתי בת 10 בערך, שיפשפתי על היד בהתרגשות פלפל אדום קטן שקטפתי במו ידיי, נורא ריגש אותי החיבור לטבע, והעובדה שהרשו לי לקטוף. מס’ רגעים לאחר מכן החל הכאב, מה שהפך לכאב מטורף, לא אגזים אם אתאר את זה לכאב של יד שעולה באש, זה לא סתם תיאור, זה תיאור מדוייק של ההרגשה. כמובן שמיד לבית החולים, בזמן הזה הדבר שיחידי שיכול להקל על המצב זה מים קרים עם קרח, זה מוזר אבל ממש כמו במטה קסם, הקרח משתק את העצבים והכאב, והופ נעלם, אבל מספיקה שניה עם הידיים מחוץ למים כדי לחזור למצב של כאב ולהיות מחוברת לקרח מספר שעות לפעמים גם לילה שלם זה לא פיתרון.
הסיפור הזה קרה במשך 5 פעמים בחיי עד שלמדתי לקח. כן לקח לי לכאורה הרבה מידי פעמים כדי ללמוד מה קורה, מה גורם לזה ואיך להזהר.
מאז בעלי הוא היחידי שנוגע בפלפלים בבית. במקרה היום הוא לא היה, אז נעזרתי בשקיות אוכל ונשמרתי בטירוף. (ראו צילום).


פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני
ע…כשיו אחרי סיפור הטראומות שלי בחיים, נחזור לאהבות שלי, אחחח הפלפלים האלו, מה שלא נעשה איתם, תמיד טעים. מטוגן, טחון או אפוי, פשוט חלום.

אז מה אנחנו צריכים-

קודם כל, בואו נכין לנו גבינה טבעונית למילוי. כמות שיוצאת בערך מליטר אולי קצת יותר, אבל תכינו כבר 2 ליטר של חלב סויה לא ממותק (של חברת אלפרו באריזה עם התוית בצבע האדום) ומה שישאר תשמרו למטעמים אחרים שאספר עליהם בהמשך. לעצלנים אפשר לקנות טופוטי אבל זה לא אותו דבר.

גבינה טבעונית טבעונות לבנה רכה סויה מתכון לגבינה ביתית


10 פלפלים מהסוג הקצת גדול ושמנמן כדי שנוכל למלא אותם כמו שצריך
4 עגבניות (כי התחשק לי לגוון)
שליש-חצי כוס פירורי לחם
כף תערובת תבלין טאקו או ברביקיו או אחרת אהובה


מה עושים עם כל זה זה מאוד פשוט-

את הפלפלים והעגבניות שוטפים היטב, חותכים באמצע ומרוקנים את כל מה שבפנים.
ממלאים את הגבינה ומכינים את תערובת הפירורי לחם עם התבלין טאקו, אפשר להוסיף לתערובת גם מלח למי שאוהב ופשוט להניח כל פלפל/עגבניה עם הפנים למטה לכיוון הפירורי לחם והם ידבקו מעצמם לגבינה.
לשמן מעט בשמן זית את התבנית אפיה, לחמם מראש לחום גבוה, 200-250 אפילו, ולאפות עד להשחמה מעל, הגבינה אפילו תבעבע מעט, בערך 25 דקות וזה מוכן, כמובן ששימו עין ושלא ישרף לכם.

יוצא אש…
נאכל כמו גרעינים ונחטף כמו לחמניות חמות. ועם גרעינים.
קיצר- לכו תכינו. פשוט וטעים.

פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני
פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני
פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני
פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני

פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני

פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני

פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני
פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני
פלפל ירוק צ'ילי ממולא גבינה טבעונית אפוי בתנור טבעוני

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
2 replies
  1. שיר says:

    איך העגבניות אחרי האפיה הולכות עם הגבינה? שילוב טוב או שיותר כדאי לבזבז את הגבינה רק על פלפלים? 😛

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *