(פאי חקלאים (פאי רועים לשעבר

10 Sep
September 10, 2012

הכנת הפירה-

5 תפוחי אדמה,
3 כפות מחמאה,
או במקום המחמאה אפשר להשתמש באותה כמו של שמן זית,
זה בריא יותר ועדיף ממרגרינה, אבל מרגרינה יותר טעים.. לשיקולכם 🙂
כף טחינה גולמית,
כפית שטוחה מלח,
חצי כפית שטוחה פלפל שחור,
רבע כוס שמנת סויה.

הכנת המילוי-

300 גרם “טחון מין הצומח” של טבעול
(פתיתי סויה),
2 כפות טימין קצוץ,
כף רוזמרין קצוץ,
3 כפות רסק עגבניות,
בצל אחד בינוני מגורד בפומפיה,
גזר מקולף אחד מגורד בפומפיה,
חצי כוס קטנה יין אדום פטישים אם יש,
5 שיני שום קצוצות,
3 כפות שמן קנולה,
טבלית אחת אבקת מרק ירקות,
מעט מים אם רואים שיש צורך.

אופן הכנת המתכון
1. להכנת הפירה – את תפוחי האדמה לקלף ולהרתיח במים חמים עד לריכוך, לסנן את המים ולמעוך במועך פירה.
2. לערבב יחד את כל שאר המרכיבים של הפירה ולשים בצד.
3. להכנת המלית – לחמם את השמן במחבת גדולה ולטגן קודם את פתיתי הסויה למשך כ- 5 דקות.
4. להוסיף את הטימין, הרוזמרין והשום הקצוצים ולבשל עוד 5 דקות.
5. להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל למשך 10 דקות עד שהיין מצטמצם (את הבצל והגזר יש לגרד בפומפיה + אני השתמשתי ביין אדום רוזה אך ניתן להשתמש בכל יין אדום אחר).
6. להעביר לכלי חסין מחום ומעל לסדר את הפירה.
7. להכניס לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 25 דקות.
8. בתיאבון (:

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
6 replies
  1. neomi bunny penso says:

    מעולה מעולה מעולה!!! אין עלייך! חיכיתי לדבר כמו זה הרבה זמן זה פשוט תחליף בשר מעולה לטבעוניים! תודה לך

    Reply
  2. מאמי says:

    קלעת לי בול, ויצא פשוט מעדן, איזה ידיים יש לך, תבורכי מתוקה אחת.חבל שאת לא גרה בארץ…

    Reply
  3. מיכל says:

    אין לי מספיק שבבי סויה, מה אני יכולה להוסיף? ממש בא לי להכין את זה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *