על האש טבעוני… חג עצמאות שמח חברים

01 Oct
October 1, 2012



יום העצמאות כבר בפתח ולנו הטבעונים/צמחונים קצת נמאס מחגיגות הבשר העשן והטרף סביב. מכל מיני כיוונים מציעים לנו את האלטרנטיבה הצפויה “הפלאפל”, אך מה אומר לכם, אומנם חסידת פלאפל אנוכי אבל זאת לא האלטרנטיבה האולטימטיבית עבורי בחג זה. לא מזמן גיליתי שאפשר גם אחרת והוכחתי שאכן גם לטבעונים העל האש מפנק לא פחות, ואף יותר מעניין ומגרה. כמובן שגם יותר בריא ונטול רגשי אשם.

אז מה עושים ואיך מתחילים. קודם כל לנשום, להירגע, זה לא הולך להיראות נטול צבע וטעם ושום נבטוטים לא יגיעו למנגל שלי. אז משנסים מותניים ומכינים את רשימת הקניות לקראת החגיגה הקרבה.
אין כמו שיטוט בסופר או בשוק ונבירה בין מוצרים מעניינים ולא שגרתיים.


נתחיל בקבב:

הקבב ברוב טעמו מורכב ממה שמתבלים אותו בו. אז מכינים אותו יום לפני ומשרים לפחות ללילה במקרר שיספוג את כל הטעמים טוב טוב.

לקבב יש מגוון אופציות הכנה.
אנחנו נתמקד בשתיים.
אפשר עם סייטן בטעם ברביקיו ואפשר עם המבורגרים טבעוניים כמו שחברת “טבע דלי” מציעה למשל.
ההעדפה האישית שלי היא עם ההמבורגרים המוכנים.
הם כבר מעט מתובלים וקלים לעבודה, אפשר בקלות לקווצ’ץ אותם בידיים ולמעוך לקציצות קבב מעולות.

נפשיר חבילת המבורגרים מוכנים ונמעך אותם היטב,
להמבורגרים המעוכים צריך רק להוסיף
בצל אחד קצוץ דק דק,
חופן פטרוזיליה קצוץ קצוץ,
מעט מלח ופלפל,
2 כפות שמן,
ולמי שאוהב גם קצת כמון.

לערבב הכל בקערה יחד עם ה”בשר” המרוסק לעיסה אחידה ולהשאיר ללילה במקרר.
למחרת פשוט למעוך לצורת הקבב ולהניח על המנגל (רצוי עם רשת מאוד צפופה).
אני איבדתי 2 קבבים שנפלו לי דרך רשת לא צפופה, מה לעשות, טירונית בקטע.

לשמן מעט משני הצדדים את הקבבים ואת הרשת, אפשר לשמן עם חצי בצל מרוח בשמן ותקוע על מזלג. יוצא מעדן…

אגב, את אותם המבורגרים אפשר לצלות כמובן על האש כהמבורגרים בפני עצמם.


1212




הסייטן:

הגרסא השנייה עם הסייטן נראת מאוד דומה, לטחון קצוץ קצוץ גוש של 400 גרם סייטן במעבד מזון או טוחן בשר (עדיף למי שיש) ולערבב עם כפית כמון, בצל קצוץ אחד, מעט פלפל ומלח וחצי כוס פירורי לחם שידביקו הכל יחד. משרים ללילה כמו קודם ולמחרת להכין.

עכשיו לשיפודים:

פה זה הופך לצבעוני ומעניין, ממש אומנותי, מרכיבים סוגים שונים של שיפודים והכל הולך עם הכל. יש לנו ככה:

שיפודי טופו עם פטריות פורטבלו.
שיפודי בצלצלי שאלוט קטנים ועגבניות שרי.
שיפודי קוביות חצילים.
והיד עוד נטויה… אין הרבה מה להסביר, חותכים, משפדים, אפשר לתבל לפי הטעם והחשק וצולים.

השווארמה:

ואז מגיעה השווארמה ועושה לנו טוב על הלב…

הכנת שווארמה טבעונית: קונים 400-450 גרם סוליות סויה, משרים במים חמים למשך כ-חצי שעה וחותכים לרצועות יפות.
מערבבים בקערה תבלינים: כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה חריפה, קורט פלפל שחור, קורט מלח, כפית חוויאג’ למרק ובערך 5 כפות שמן.
מעבירים את הרצועות סויה לקערה עם התבלינים לכמה שעות לפני העל האש לספיגת הטעמים ותוקעים על שיפודים…
בזמן הצלייה על האש אפשר להמשיך ולהבריש את הבלילה על השיפודים להוספת הטעם והעסיסיות…

כשהגחלים כבר חמים – “לזרוק” על האש גם חציל שייקח לו את הזמן ויצלה… אנחנו כבר נכין ממנו גם סלט חצילים בטחינה.

לא לשכוח להכין גם טחינה ביתית (כי זה הכי טעים שיש) ובלי טחינה לא יהיה לנו חציל בטחינה.
אפשר להכין גם חומוס כי הבלנדר כבר “מלוכלך” מהטחינה אז על הדרך לשפוך על חלק מהטחינה כמה חומוסים מבושלים וקצת כמון וגם זה יצא מושלם 🙂
הולך להיות שמח…

לטחינה:

רבע כוס טחינה גולמית.
מיץ מלימון אחד.
2 שיני שום.
מלח לפי הטעם.
פטרוזליה קצוצה דק.
מים עד לדלילות הרצויה.
לערבב הכל בקערה באופן ידני או בבלנדר לכ- 2 דקות וזה הכל…


הצעות לסלטים:

אפשר להכין עוד המון סלטים מהממים כמו,
סלט העגבניות החריפות,
סלט הגזר,
סלט האבוקדו,
סלט השומר,
סלט ה”כמו ביצים”,
החציל בטחינה
ועוד רבים וטובים אחרים…

חג עצמאות חופשי, טבעוני שמח מובטח!

ובנוסף גם ערכים תזונתיים בפודדיקשינרי- בלינק


על האש סלטים טבעוניים


על האש סלטים טבעוניים


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
26 replies
  1. סמי says:

    לא יאומן כמה שזה יוצא טוב… תאמיני לי אם לא אותך היה צריך להמציא אותך…חחחח

    Reply
  2. אביבית דור says:

    תודה רבה על כל הטיפים המעולים מותק… 🙂

    Reply
  3. דגנית says:

    מעולה, איזה כיף שיפנקו אותי בעל האש בזכותך…

    Reply
  4. סיגל says:

    נראה אש… כל הכבוד, אהבתי את הרעיונות.

    Reply
  5. דור says:

    תודה רבה וחג שמח גם לך, לוקח על עצמי את המשימה… 🙂

    Reply
  6. מירית says:

    אני בדר”כ לא קונה את המוצרים האלו אבל עבור החג הזה אני אחרוג ממנהגי ואתפנק בכל התחליפים רק כדי להנות מקבבים מעולים…

    Reply
  7. בני says:

    מוכנים למחר ורק נשאר להדליק את המנגל… נדווח בהמשך, לילה טוב

    Reply
  8. לורין מימון says:

    איזה נהדרת, תמיד מפתיעה עם מתכונים שפוגעים בול במטרה, בלי כל הטופו חרטה מסביב, כמו שאני אוהבת… אין עליך כבר אמרתי? נראה לי שיותר מידי פעמים… חחח

    Reply
  9. יפתח says:

    לקחה לי את המילים 🙂 אז כן, בדיוק מה שחיפשתי… חג שמח נטלי היקרה

    Reply
  10. סמדר says:

    לאב לאב לאב…. תודה על מקבץ הסלטים גם, כל כך הולכת לאמץ… חפלה כמו שצריך!

    Reply
  11. ליה says:

    אין לי מנגל, אפשר לדעתך לטגן על מחבת? או בתנור? משהו? תודה מראש

    Reply
    • Natalie says:

      בטח שאפשר, את יכולה גם וגם, הכי טוב על המחבת, ממש מעט שימון, ועל חום בינוני-נמוך, יצא מעולה, תמרחי את השמן עם חתיכת בצל שהמחבת תקבל טעם…

      Reply
  12. עמוס says:

    אפשר להשתמש בשבבי סויה בקבבים?
    או טחון מין הצומח?
    אחלה בלוג ואני מאוד מרוצה מהכל אצלך…

    Reply
    • Natalie says:

      היי, ממליצה על הטחון מין הצומח,לטחון היטב ולהוסיף מעט קמח חומוס עם מים לתערובת דביקה יותר.

      Reply
  13. פנינה says:

    נטליייי….. כמה, כמה אהבה, איזה כיף לי שאת פה, לא מפסיקה לתת השראה. תבורכי…

    Reply
  14. שריתו'ש says:

    בובה, חבל שאת לא בארץ, הייתי מפנקת אותך בקבבים שחבל על הזמן…
    בנתים, תודה רבה מכל המשפחה 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *