עוגת שקדים, לוטוס קרמל ושוקולד טבעונית
ואז קפצה לי לראש העוגה הזאת, כל ההתעסקות עם ההכנת גבינות הביאה אותי לתובנות נוספות, והחלטתי לנסות אותה, ממש בספונטניות, וממש תוך דקות היא הייתה מוכנה, בערב טחנתי את השקדים, השארתי במקרר, ובצהריים עוד לפני שטרי הגיע לארוחת צהריים מהעבודה, כבר הספקתי לאפות אותה ולמרוח ולקשט (עיניין של 5 דקות כיפיות).
היא יוצאת די קטנה (אפשר תמיד להכפיל כמויות), אבל לאירוח היא לגמרי מספיקה לכבד אפילו 6 אנשים בפרוסות אישיות, והטעם העדין של השקדים עם הקרמל והשוקולד הופך אותה לתענוג גדול.
את הקישוטים אפשר לקנות או לאלתר ממה שיש בבית ומתחשק, אני הכנתי את הקוביית שוקולד מעל עבור עוגה אחרת אבל היא לא ישבה טוב על האחרת אז זו קיבלה שידרוג מגניב…
מרכיבים:
145 גרם שקדים מקולפים טחונים. (בערך כוס וחצי) או 100 גרם שקדים מקולפים
ו-45 גרם קשיו מושרים בערך 5 שעות
60 גרם מיץ לימון (רבע כוס)
חצי כוס מים
3 כפות שמן ענבים/בישול/קוקוס
רבע כפית מלח
5 כפות גדושות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
לרוטב:
4 כפיות קרם ממרח לוטוס
200 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמנת צמחית אלפרו
ההכנה:
את כל המרכיבים נכניס למעבד מזון/בלנדר, ונטחן עד למרקם קרמי.
נשתמש בקערה קטנה, מסננת, בד/חיתול לגבינה.
נסדר את הבד מעל המסננת ואת המסננת מעל לקערה.
נמזוג את כל הבלילה מהבלנדר לתוך הבד המונח מעל המסננת על הקערה.
נאסוף את כל קצוות הבד יחד ונקשור עם גומיה, נעביר למקרר למשך כ-12 שעות, אני פשוט השארתי למשך הלילה ולמחרת אפיתי.
נוציא את העוגה לאחר הזמן במקרר, השתמשתי באותה קערה חסינת חום לאפיית העוגה, לכן, ניגבתי אותה מעט (יתכנו שאריות מים בתחתית מהגבינה), נשמן אותה מעט עם ספריי או הזלפת שמן בישול וניגוב עם נייר סופג.
ואת העוגה נניח על הקערה עם החלק העליון כלפי מטה, כך שנקבל כדור עוגה חלק.
נאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שנראה צבע זהוב ויפה והעוגה מעט נסדקת מלמעלה.
מעל לעוגה מרחתי קרם לוטוס בשכבה די דקה, והממרח נכנס לכל הסדקים וזה היה מעולה.
מעל לממרח הלוטוס מרחתי את קרם השוקולד בשכבה עבה ואחידה.
את השוקולד המריר המסתי בבן מארי (בכלי מעל סיר עם מים רותחים) ועירבבתי עם השמנת הצמחית.
פיזרתי מעל סוכריות קטנות (אפשר להשתמש בקישוטים שונים או סוכריות צבעוניות) והכנסתי למקפיא ל-10 דקות, רק עד שהשוקולד התייצב והעוגה נשארה חמימה ורכה מבפנים.
טה-דההה….
מעניין מה זה מזכיר לי??? זה כמעט זהה להכנת הפטה.
ומה זה ממרח לוטוס? זה שוקולק? בוטנים? מה עשוי?
ב ד י ו ק!
זאת אותה השיטה, פשוט משם קיבלתי השראה 🙂
הלוטוס זה ממרח כמו העוגיות קרמל, זה מוצר חדש, אבל נמכר בכל מקום עכשיו, לחפש במדפים של הממרחים.
נראה מעולה! נראה לך שאפשר להכין את זה במנות אישיות?
ללא ספק כן. כמות של חצי כוס שקדים (אפשר עם טחונים ללא הקליפה) תספיק למנה גדולה ויפה אישית. (זה לא יוצא גדול אבל זאת עוגה, אי אפשר לאכול הרבה אז למנה אישית זה יפה מאוד).
קיוויתי שתקדימי אותי ותתני כמויות מדויקות לפני שאני אתחיל בנסיונות (-:
הבטחתי לא?!?. 😉
הכנתי היום סופסוף, זה במקרר ומאחר אני אאפה אותן (אני מתכננת לנסות לעשות כדורים ולשים בפנים צימוק).
ובינתיים זה גם טעים כמו שזה,
בפעם הבאה שנכין זה יהיה מילוי לבלינצ’ס.
עם קצת קינמון וצימוקים.
נשמע כמו רעיון מעולה, הכדורים הקטנים יכול להיות שקצת יתפרקו (יסדקו) באפיה אם זאת התוכנית שלך. x
דיווחים מהשטח.
חצי מהכמות אכן אפיתי כעוגיות קטנות עם צימוק בפנים, אכן קצת נסדקו, וגם נדבקו לתבנית והיה צריך להוציא בזהירות כדי שלא יתפרקו. בפעם הבאה אני אשתמש בניר אפיה ואשמן אותו. הן יצאו טעימות ומקסימות.
לחלק השני הוספנו קינמון וצימוקים והשתמשנו כמילוי לבלינצ’ס.
יצא מאד מאד טעים, אבל גם כבד. בפעם הבאה כשנשתמש בזה למילוי אני אוותר על החלק של הקרור הממושך ואולי נוסיף משהו נוזלי לדלל את התערובת שתהיה קצת קלילה יותר.
איפה קונים בארץ קרם לוטוס?
יש בסופרים רגילים, במדף בממרחים כמו השוקולד או הריבות…
וואו!! איזה יופי! בחיים לא הייתי חושבת על זה. .
את רואה… יש מי שחושבת בשבילך 🙂
נמצאת במקרר עכשיו, רק עם שני שינויים קלים,
הראשון סוכר קנים במקום אבקת סוכר
(התערובת כבר כ”כ טעימה!!!!!)
והשני הוא שינוי שאני עתידה לעשות לאחר האפייה,
ארבע כפיות ממרח לוטוס יהיו יותר כמו איזו חצי צנצנת
🙂
LOL מה שטעים לך יקירה ….
האם באמת הכרחי ה12 שעות האלה במקרר לגבינת השקדים?? אין לי זמן ואני רוצה לעגל פינות כדי להביא את העוגה לארוע היום
אם תצליחי לטחון היטב ללא כמו מים גדולה שצריכה להספג בבד, והבלילה יציבה מספיק אחרי מעט שעות, אז את יכולה 🙂
היי נטלי, כשהכנתי את הפטה באמת חשבתי שאפשר לעשות “גביניות” אישיות. אפשר אולי לשים את ה”גבינה” בתבניות סיליקון קטנות ולכסות בניילון ?
אפשר להכין גביניות אישיות, כמובן.
לא הבנתי למה הניילון. עבור המקרר? בעיקרון פשוט תאפי לפחות זמן כי גביניות אישיות לא זקוקות לזמן ארוך של אפיה כמו הגוש הגדול.
היי נטלי, התכוונתי לשאול אם אפשר ליצוק את הבלילה שהתקבלה לאחר הטחינה במעבד מזון לתוך תבניות אישיות ולא לבד חיתול? האם במקרה זה צריך לכסות אותן במשהו לפני ששמים במקרר (בדומה לסגירת הבד)?
העיניין הוא שצריך לתת לזה זמן עם החיתול בד לפני האפיה. הבד סופג מהנוזלים וזה חיוני לגבינה.
התכוונתי לשאול אם אפשר ליצוק את הבלילה שהתקבלה לאחר הטחינה במעבד מזון לתוך תבניות אישיות ולא לבד חיתול? האם במקרה זה צריך לכסות אותן במשהו לפני ששמים במקרר (בדומה לסגירת הבד)?
היי! אין לי משקל במטבח אז רציתי לשאול כמה זה 45 גרם קשיו? בכמויות של כוס, רבע כוס…
היי, נראה מעולה
שתי שאלות:
איפה אפשר לקנות חיתולי בד מתאימים?
והשנייה, האם ניתן להחליף את הקשיו באגוז אחר (אני אלרגי לקשיו)?
חיתולי בד בבית מרקחת או בחנות לכלי בית/מטבח.
אפשר להחליף באגוז אחר אהוב או לוותר לגמרי ולהשלים את הכמות בשקדים.
הי נטלי,
העוגה טעימה מאוד ומרשימה, תודה!
לגבי הכמויות, לדעתי היא מספיקה לשלושה אנשים אז חובה להכין יותר אם מתוכנן ליותר אנשים.
לגבי הצורה, איך יוצא לך ישר ויפה? כשהוצאתי את זה מהשקית חלק מהעוגה נמרח עליה והתפרק.. יש לך איזו עצה? גם לא נזלו כמעט מים מהמסננת במהלך הלילה, זה אמור להיות ככה?
תודה, מורן
פשוט לעבוד בעדינות… ^_^ וזה תקין גם כשאין נוזלים מטפטפים, הבד סופג.
אפשרי להשתמש עם קמח שקדים? ואם כן האם זה בדיוק אותו תהליך?
לא ניסיתי אבל לדעתי כן וכן, רק תטחני יחד בכל זאת שיתאחה לתערובת אחידה
Trackbacks & Pingbacks
[…] עוגת שקדים לוטוס שוקולד, תכינו מראש כפול 3 בכמות כי היא פיצית, של נטלי הולדינג. […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!