עוגת שוקולד מפתה

29 Aug
August 29, 2012

מי לא אוהב שוקולד?
לא, לא מכירה אחד כזה.
כניראה הטעם הכי אהוב בעולם.
ואין שום סיבה בעולם שטבעונים לא יחגגו איתו… שוב 🙂

אומנם נראת פשוטה, מהימים שצילמתי בפוקט הקטנה אבל העוגה עצמה נפלאה,
קצת נמוכה ודחוסה ולא מאוד אוורירית אבל למי שאוהבת את העוגות שלו לחות זאת העוגה המושלמת.

נתחיל
בלערבב בקערה את כל החומרים היבשים היבשים

חצי כוס אבקת קקאו
1 וחצי כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
2 כפיות אבקת אפיה

בקערה אחרת לערבב
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס אגבה
חמש כפות תרכיז תפוחים
חצי כוס שמן
בננה שלמה בשלה מרוסקת

האגבה ותרכיז התפוחים נועדו לנוזלים ולהמתקה (ניתן לשים במקומם כוס סוכר חום ואז כנוזלים ניתן לשים כוס מים או כוס חלב שיבולת שועל, אורז, קוקוס)
.אגוזים או כל חלב אחר מועדף וטבעוני

להמיס את השוקולד בכלי חסין חום בתוך סיר עם מעט מים רותחים-
50 גרם שוקולד מריר (אפשר לקנות בסופרים שוקולד מריר בחפיסה)
יחד עם
חצי כוס חלב סויה או שיבולת שועל

להוסיף את השוקולד המומס לקערת הנוזלים – לערבב היטב עד שהחומרים מתאחדים
להוסיף את תכולת קערת היבשים גם לקערת הנוזלים ושוב לערבב .

העיסה צריכה להיות עיסתית-נוזלית, אם העיסה נוזלית מדי – אפשר להוסיף מעט קמח.

לשים הכל בתבנית משומנת
ולאפות בתנור שחומם מראש (לפחות כ-10 דקות) בחום של 180 מעלות
למשך 30 דקות.
או אחרי בדיקת הקיסם המעולה, להכניס קיסם באמצע בעוגה ואם יוצא יבש, העוגה מוכנה, אם עדיין רטוב ועיסתי, להמשיך באפיה למשך עוד כמה דקות.

הציפוי
לחמם בסיר ולערבב עד לאיחוד:
60 ג’ שוקולד מריר, 5 כפות חלב סויה (או חלב אחר כמו שיבולת שועל), 3 כפות אגבה, כפית תמצית וניל

תבנית בגודל- 24 ס”מ

לצפות את העוגה בשוקולד הטעים, ניתן לפזר מעליה שבבי קוקוס

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
18 replies
  1. תמי says:

    יום טוב, רוצה לשתף את הקוראים בחוויה שלי העוגה ממש יצאה נהדרת והמון תודה רבה לך נטלי היקרה…

    Reply
  2. חן says:

    היי,
    יש אפשרות להחליף את הבננה במשהו אחר?

    Reply
  3. עדי says:

    היי נטלי,
    האם האגבה היא לנוזלים או להמתקה?
    רסק תפוחים יש לי. אגבה לא. האם לשים במקום האגבה סוכר או חלב?

    תודה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      האגבה היא גם ממתיקה וגם נוזל נוסף, אז תוסיפי גם קצת יותר מזה וגם קצת יותר מזה.

      Reply
  4. שיר says:

    נראה מגרה 🙂
    אפשרי להחליף את האגבה בסילאן או שתצא לי עוגה בטעם שוקולד-תמרים?

    Reply
    • Natalie says:

      עיניין של טעם, גם שוקולד תמרים זה טעים, אבל האמת שלא תרגישי תמרים לדעתי, השוקולד ישלוט מבחינת הטעמים זה נשמע לי סבבה.

      Reply
  5. מאיה says:

    הכנתי את העוגה ליום ההולדת של בני
    יצאה מצויינת בצורה בלתי רגילה
    לא להאמין שזה ויגאן

    המון תודה

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה, אני כבר מאמינה להכל 🙂 יותר ויותר מגלה כמה אפשר להנות מאוכל טבעוני ובקלות 🙂 , המון מזל טוב…

      Reply
  6. שני תשובה - תזונה מבריאה says:

    איזה אתר מקסים! שאפו גדול!
    (-:

    Reply
  7. יערה says:

    העוגה נראית מעולה , רק רציתי לשאול באיזה סוג של שמן השתמשת?

    Reply
  8. ג'ני says:

    היי נטלי, במה אפשר להחליף תרכיז תפוחים (יש לי בבית רק רסק תפוחים)תודה

    Reply
  9. נטלי says:

    היי
    האם חשוב קמח תופח או שזה בסדר להשתמש בקמח כוסמין מלא בלבד ולהוסיף עוד אבקת אפייה?
    אפשר להחליף את האגבה במייפל?
    תודה!!

    Reply
  10. ayala says:

    היי האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין או מלא? תודה

    Reply
  11. תהילה says:

    הי,
    נראה מעולה!
    אני דווקא מכירה מישהי שממש, אבל ממש שונאת שוקולד!
    אמא שלי…

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *