עוגת דבש פירות חגיגית לראש השנה

12 Sep
September 12, 2012

נו חברה,
ראש השנה בפתח,
התארגנתם כבר על עוגת חג טבעונית יפה לפנק את כולם בה..?

אני קצת הקדמתי והכנתי
את העוגה המעולה והדביקית הזאת, היא כולה טוב מדבש פירות,

דבש שקניתי בחנות אורגנית והוא פשוט מעלף,
הקיום שלו בארץ מוטל בספק לכן אפשר ורצוי להשתמש בדבש סילאן כתחליף או להכין דבש פירות בבית,
הסבר פשוט בלינק, זה בעיקרון כמו שמכינים ריבה רק בלי החלקים המוצקים של הפרי…
מתכון לדבש טבעוני
ולכבוד החג למדתי עובדה חדשה,
מסתבר לי שהמושג ארץ זבת חלב ודבש בעצם מדבר על דבש התמרים שהיה נפוץ בארצנו הקטנטונת,
ולאו דווקא מתכוון אל דבש הדבורים.
גילוי מעניין…

נתחיל בהכנה
נזדקק ל-2 תבניות באורך 25 ס”מ ל-2 עוגות
או תבנית בבקה כמו שלי במקרה הזה עשויה מסיליקון,
אני אוהבת את הצורות שיוצאות ממנה, כל פרוסה מקבלת מוהיק קטן וחמוד 🙂

מצרכים:

4 תפוחים קטנים או 3 גדולים, כל סוג מתאים, למי שאוהב חמוץ תקנו את הגראנד סמית’ הירוק
תפוח אחד מגורר בפומפיה
1 כפית וחצי ג’ינג’ר יבש טחון
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום
60 גרם שמן קוקוס, שזה 4 כפות מדידה מקצועיות
1/2 כוס (180 גרם) דבש סילאן או פירות אם מצאתם או הכנתם בבית
1/2 כוס (120 מ”ל) מים רותחים
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח, מנופה
כ-4 כפות שקדים מולבנים פרוסים

ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרפדים את תחתיות התבניות בניירות אפייה ומשמנים אותן היטב. או פשוט מורחים מעט שמן קוקוס עם היד על כל התבנית, בעיקר הבבקה.
מפזרים את השקדים על התבנית בין החריצים אם יש,

בקערה בינונית מערבבים את הג’ינג’ר היבש, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח.
ומניחים בצד.

שמים את שני סוגי הסוכר, הדבש פירות, התפוח המגורר ושמן הקוקוס בקערת המערבל ובנתיים לערבב הכל יחד עם כף רגילה.
יוצקים את המים הרותחים לקערה עם התבלינים ומערבבים.
מוסיפים מיד לקערת המערבל ומערבבים במערבל כ-2-3 דקות.

מוסיפים לקמח את אבקת האפיה, מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר, ומעבדים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
אני אוהבת להתחיל את עירבוב הקמח עם הנוזלים יחד עם כף ורק אחרי זה לערבב עם המיקסר, ככה הקמח לא עולה באויר ומלכלך לי…

יוצקים את העיסה על התבנית עם השקדים,

את התפוחים לשטוף היטב, לחצות לחצי,
להסיר את הגרעינים מהאמצע ולפרוס לפרוסות דקות,
אפשר לסדר יפה כמו שאני פרסתי וסידרתי,

אבל אני מבטיחה לכם שזה לא משנה אחרי האפיה, זה פשוט יראה ככה-

אופים במדף האמצעי של התנור כ-40 דקות ל-2 התבניות, לעוגה בתבנית אחת כמוני, יקח מעט יותר זמן, אני הוספתי עוד 20 דקות אבל זה משתנה מתנור לתנור,
אז אני ממליצה לנעוץ קיסם ואם הקיסם יוצא לח ודביק, העוגה לא מוכנה, הם הוא יבשושי כזה עם פירורים לחים ולא דביק , העוגה מוכנה.

מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
הופכים על גבי משטח הגשה ומצננים לחלוטין.
היום למחרת כל הפינות המעט חרוכות שיצאו לי הפכו לקראנציות ודביקות וטעימותתת…
לא סתם טרי קורא לי מכרסמת,
משלב של לאכול יפה עם צלחת עברתי ללפרק את הפינות עם היד 🙂

אפשר לשמור בכלי אטום עד שלושה ימים.

חג שמח ושנה טובה חברים


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
11 replies
  1. sivan meiri yosef says:

    פשוט נראה מהמם!

    Reply
  2. ישי says:

    אגב לפי מקורות מסוימים גם החלב בארץ זבת חלב ודבש מתכוון לחלב הפירות, כמו שיש לתאנים…

    Reply
  3. לולה says:

    מה יהיה… אני אשמין בגללך, כל יום דבר ראשון אני נכנסת לראות מה חדש או סתם לשוטט פה קצת חחח

    Reply
  4. לאה שליו says:

    גם אני מבין החברים (בפייסבוק) שהכינו את המתכון ואני רוצה לשבח אותך ואת היכולת המופלאה שלך ליצור מאכלים מדהימים וטבעוניים…

    Reply
  5. סיון says:

    נטלי יקרה, האם ניתן להמיר את הסוכר באגבה, מייפל או מולסה? אם כן באיזה יחס של כמויות?

    Reply
  6. דסדס says:

    הכנתי לערב ראש השנה בדיוק לפי המתכון. יצא מ-ע-ו-ל-ה! עוגה מתוקה, מושחתת ועסיסית. אפשר בהחלט להוריד טיפה בכמויות הסוכר כי היא באמת מאוד מתוקה ומצד שני היא יצאה כ”כ טוב שאני לא רוצה לשנות דבר. תודה.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *