עוגת גזר טבעונית
זהירות, פוסט זה מכיל צבעים עזים במיוחד 🙂
התענוג שבימים המדהימים שהגיעו אלינו עושים לי חשק להתפנק בכל יום עם אוכל טוב, ובחוץ, אז בכל יום פורסת את השטיחון הצבעוני שלי ויושבת לעבודות יצירה, קריאת ספר, כתיבת רעיונות וזלילת עוגות בגינה הפרטית שלי 🙂
עוגת הגזר הזו, במקור הייתה אצלי מאפינס גזר, אבל לא נתקנטן על הצורה, היא יפה כמו שהיא, עגולה ושמנמנה, עמוסה בגזר וטעימה במיוחד, ההכנה קלה והאכילה, כולם ילקקו אצבעות…
תבנית- 22 ס”מ רוחב על 5 וחצי גובה
לעוגה:
1 כוס + כף גדושה (220 גרם) סוכר (אפשר סוכר חום)
חצי כוס רסק תפוחים
חצי כוס שמן
7 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס (אני אפילו התחרפנתי וטחנתי אותם בבלנדר, יצא אחלה)
חצי מיכל שמנת מתוקה סויה של אלפרו 175 מ”ל או אותה כמות חלב סויה
2 כוסות קמח
1 וחצי כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה גדושה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה שטוחה
1/2 כפית מלח
100 גרם פקאן או (אגוזי מלך קצוצים גס)
לציפוי:
אופציה ראשונה:
30 גרם שמן קוקוס
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת סויה טופוטי בטעם טבעי
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
להקציף הכל יחד ולמרוח מעל.
אופציה שניה:
גביע שמנת מתוקה צמחית להקציף עם אבקת סוכר לפי הטעם ומעט תמצית וניל ולמרוח מעל.
אופציה שלישית:
להקציף 2 מיכלי קרם קוקוס עם אבקת סוכר לפי הטעם וחצי כפית תמצית וניל
ההכנה של העוגה:
מחממים תנור ל-160-170 מעלות.
מקציפים קלות את השמנת מתוקה והסוכר בקערת מיקסר.
יוצקים שמן ומקציפים כשתי דקות נוספות.
מקפלים את שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים אגוזים ומערבבים רק עד שנבלעים בתערובת.
מעבירים לתבנית משומנת קלות.
אופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לחלוחי או יבש.
מצננים היטב.
רצוי לא להוציא מיד מהתנור ורק לכבות אותו ולהשאיר עם דלת פתוחה כדי שתתקרר לאט לאט ולא בבת אחת.
מכינים את הציפוי:
בשלושת האופציות פשוט מקציפים את הקרם עם שאר המרכיבים לתערובת אחידה ומורחים מעל כיד הדימיון…
מקשטים עם איזה פקאן שובב ומעט קינמון מעל ויאיי…. מוכן.
להכין כוס מיץ גזר.
לחזור לתת לי נשיקות כתומות…
וואו, נראית נהדרת.
מה גודל התבנית שהשתמשת בה?
תודה עבור המתכון.
תודה אלפי, אני אעדכן גודל גם במתכון. היא 22 ס”מ רוחב על 5 וחצי גובה.
תודה.
תודה על כל בלוג העשיר הזה!!
להכנת העוגה בתבניות מאורכות, לכמה תספיק הכמות הזו וכמה זמן בתנור להערכתך?
אני רק משערת לפי העין, אז לדעתי הכמות תספיק ל-2 תבניות וחצי שעה לכל אחת בתנור וזה יאפה מצויין. מקסימום תוקעים קיסם ובודקים, אם הקיסם יוצא רטוב ומצופה בבלילת עוגה אז היא לא יבשה מבפנים, אם הוא יוצא יבש ועם פירורי עוגה אז היא מוכנה. 🙂
נראה מטריף… ואיזה גינה כיפית 🙂
תודה, כשסוף סוף יש לנו שמש, חייבים לנצל אותה…
אם אני לא טועה הכנתי את זה בדיוק בתור מאפינס ויצא ממש טוב וטעים, לא חזרתי לכתוב תודה אז אני לוקח את ההזדמנות וכותב פה, יום מעולה
כיף שחזרת…
באיזה קרם את בוחרת להשתמש עבור העוגה? יש המלצה? תודה רבה על אתר מהמם ושנכנסת לחיי…
מתוקה… תודה. אני בעוגה הזאת השתמשתי בקרם קוקוס עם טיפת תמצית וניל ואבקת סוכר, פשוט אופציה יותר בריאה.
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום?
היי לורה, אם את משתמשת בקמח תופח אז תורידי את האבקת אפיה מהרכיבים.
נראה מצויין, אני אכין לשבת, איזה כיף…
בהצלחה…
זה לא יוצא הרבה מידי גזר? תודה רבה מראש.
לא, ממש לא, היא יוצאת עשירה ומאוד טעימה.
וואו, הכנתי אותה וממש נהננו בבית, תודה רבה רבה, אני אחזור אליה שוב.
מעולה תודה
היי נטלי,
אולי פספסתי – לא מצאתי איפה מוסיפים את רסק התפוחים.
ושתי שאלות נוספות: האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בסילאן?
והאם אפשר להסתדר בלי מקציף? עם ערבוב פשוט..?
תודה רבה!
היי שלומית, הרסק הוא חלק מהמרכיבים הרטובים, בעיקרון פשוט לערבב הכל יחד גם עובד.
רסק התפוחים מחליף מעט מהשמן והביצים אז אי אפשר להחליף בסילאן. אפשר להחליף באלפרו וניל.
וכן, אפשר גם בעירבוב ידני, את העוגה הזאת אני מכינה לפעמים גם ידנית, רק לערבב היטב ולהוסיף את הנוזלים בהדרגה שלא ישארו גושים.
תודה רבה 🙂 הבלוג שלך מקסים!
הי.
תודה על המתכון! אני חדש בעסקי האפייה הטכעונית וזה היה אחלה ספתח.
הוצאנו את העוגה קצת מוקדם כי היינו חייבים לצאת מהבית והיא לא מוכנה לגמרי. את ממליצה לשים במקרר או לחמם שוב (סיימנו להכין לפני כמה שעות)?
תודה!
אפשר להחזיר את העוגה לאפיה נוספת אבל קח בחשבון שכשמוציאים עוגה באמצע אז היא לא תופחת יפה כמו שלא נוגעים בה עד שהיא מוכנה, זה מקלקל את התפיחה אבל העיקר שתהיה מוכנה כי זה הכי חשוב עכשיו.
אני אנסה, תודה!
עכשיו יצאה מהתנור. אעדכן בתגובות… מריח נפלא!
מעולה תודה 🙂
שלום לכולם אני טבעונית חדשה אך סוכרתית אשמח לקבל הדרכה ומרשמים לחולי סוכרת אוהבת את כולם
המלצה זריזה היא להמיר את הסוכר לסירופ אגבה בתור התחלה, אם יהיו לי המלצות ספציפיות אכתוב לך עוד…
טואוב! יצא טוב! הנה יש לי עוגה ליומולדת של אחותי!
אלף תודות ועשרים נרות…
היי נטלי,
הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש טעימה! יש לי כמה שאלות:
1. העוגה נורא דחוסה ורטובה. האם ככה היא צריכה לצאת? השתמשתי באופציה של החלב סויה במקום שמנת
2. ניסיתי להקציף את השמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל ללא הצלחה. לא צלח להיות קצפת. מה הסיבה?
3. העוגה שלך נראית הרבה יותר גבוה. אני תוהה למה שלי יצאה קצת פחות משלך. שמתי את כל החומרים
היי ליאורלי, נשמע שהעוגה לא מספיק אפויה ומעט רטובה מידי, כניראה שחלב הסויה היה רטוב מהשמנת, יכולת לשים מעט פחות אם כך, ולאפות יותר זמן שתתייבש גם מבפנים, העוגה מכילה המון גזר ולכן כבדה וצריך לאוורר אותה עם דיוק במרכיבים ואפויה מדוייקת, לגבי השמנת, אפשר להוסיףך מעט חלב סויה לשמנת המתוקה להקציף, זה אמור לעבוד, תנסי לעשות את זה כדי ללמוד איך להקציף, ולתת לזה זמן לעבוד. בהצלחה 🙂
כרגיל, מתכון מושלם!!! כל מי שטעם ליקק את האצבעות. שמתי בעוגה שברי פקאנים ואגוזי מלך ואפיתי אותה בשתי תבניות אינגליש קייק – שלמות 🙂 תודה!
אין בעד מה 🙂
היי העוגה ניראת מהמם!
לא יכולה לחכות להכין אותה!!
יש לי רק שאלה קטנה: ניתן להחליף את החלב סויה בחלב שקדים??
תודה!
שבת שלום!
תודה רבה, לא ניסיתי להחליף, ממליצה שלא, אבל יתכן ואפשרי.
שלום נטלי,
העוגה נראית מצויינת.
רציתי לשאול האם ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב קוקוס
והאם העוגה טובה (כמעט באותה מידה) גם בלי הציפוי…
תודה רבה!
רצוי לא להחליף, החלב סויה מייצב את העוגה, אפשר להחליף, אבל לא ממליצה. העוגה מעולה גם ללא הציפוי, אנחנו פשוט אוהבים אותה ככה 🙂
היי הטלי,
האם אחת מהאופציות של הקרם יכולה להוות ציפוי לעוגת יומולדת? לפני ששמים עליה בצק סוכר או לחילופין לעשות צורות של פרחים על כל העוגה כציפוי?
כן
היי! נראה ממש כיפי ומקסים, שאלה קטנטונת- האם לאפות בבנית סיליקון של קאפקייקס קטנים גם טוב? והאם אצטרך להוריד טמפ’ או זמן אפיה?
תודה לך! 🙂
תודה. כן, אפשרי. אותה טמפרטורה, אבל הרבה פחות זמן אפיה. תלוי בגודל של הקאפקייקס, פשוט תבדקי עם קיסם אחרי 15 דקות ואם עוד לא אפוי, תמשיכי לאפות ולבדוק כל 5 דקות.
היי,
העוגה נראית מדהים!!
אני מתה לנסות אותה!!!
רק שאלה קטנה – למה הכוונה בשמנת צמחית מתוקה של אלפרו?
אני מכירה את השמנת הרגילה שלהם על בסיס סויה ואת השמנת על בסיס קוקוס.
תודה, חלי
אני משתמשת בסויה. יש לבישול ויש שמנת מתוקה להקצפה. אני לא בטוחה מה נמכר אצלך.
היי
במה אפשר להחליף את הקמח לרגישים לגלוטן?
היי
במה אפשר להחליף את הקמח לרגישי גלוטן?
אבקת שקדים תתאים?
Trackbacks & Pingbacks
[…] אין, אין, המתכונים של נטלי פשוט מאלפים […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!