עוגיות שוקולד סדוקות
את ההשראה לעוגיות הנפלאות האלו קיבלתי מקבוצת “בישול טבעוני” בפייסבוק,
ראו עמוד לינקים לקבוצות בעמוד בראשי.
עוגיות שוקולד סדוקות
חצי כוס חלב סויה מעורבב עם קמח עד ליצירת תערובת במרקם רך כמו של גבינת שמנת,
חצי כוס קקאו
1 כפית אבקת אפייה
כוס וחצי קמח תופח
כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר
רבע כפית מלח
רבע כוס שמן קוקוס מומס
לציפוי העוגיות:
100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
בקערה מערבבים היטב קקאו, סוכר ושמן עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את התערובת חלס סויה והקמח ומערבבים עד שנטמע בתערובת.
מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ושוקולד מומס ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק מבריק ואחיד.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לפחות שעה עד שהבצק קר ומוצק למגע.
כאשר הבצק קר, יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית ומגלגלים באבקת סוכר עד שהבצק מצופה היטב מכל הכיוונים.
מסדרים את כדורי הבצק המצופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים די גדולים כי העוגיות מתפשטות במהלך האפייה.
אופים במשך 9-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין מעט רכות במרכז.
טיפים-
* לא יותר מידי להתעסק עם התערובת המוכנה, לערבב מינימום ורק עד שהתערובת מעורבבת דיו אחרת המרקם הסופי עלול להפגע.
* האפיה על 180 מעלות הוא בין 8-11 דקות, תלוי עד כמה רכות אתם רוצים את העוגיות, חשוב לחכות עד לקירורן לפני האכליה, אחרת הן עלולות להתפרק…
* להעביר כל כדור מגולגל ולטלטל את הקערית בעדינות ולאט לאט הבצק מצופה כולו באבקת סוכר ולא הייתם צריכים ללכלך את הידיים.
* להוסיף לתערובת תוספות טעם כמו ליקרים, קפה נמס, תמציות טעם וקליפת תפוז או לימון מגוררת, אני אוהבת בלי.
* אם התערובת יצאה מידי דביקה לגילגול, או שהשאירו עוד מספר דקות במקפיא או שתוסיפו מעט קמח. ממש מעט רק כדי לעבוד יותר בקלות.
* לגלגל את הכדורים לממש קטנים ואין צורך למעוך אותם בכלל, הם ישתטחו באפיה,
* לכן נושא המרווחים ביניהם חשוב, ולפתוח מרווחים אפילו יותר ממה שרואים בצילום שלי, אצלי הם מעט נדבקו, וכמה שיותר קטנים, יותר טעימים. 🙂
הסוכר מעל קצת נעלם באפיה מהשמן והחימום,
* הוספתי עוד מעט סוכר מעל לאחר שהתקררו לחלוטין.
* במקום שוקולד מריר שצריך להמיס ניתן להשתמש בשוקולד צ’יפס ופשוט לערבב בתערובת, הוא ימס באפיה.
האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס הכחול שמגיע מהודו
(כתוב EDIBLE OIL(
http://www.indobazaar.com/images/Coconut%2Boil%2BParachute_200ml.jpg
אם אין לזה ריח של קוקוס (שלא כולם אוהבים) אז אפשר בהחלט.
אני לא מכירה את הסוג הזה, אבל כתוב באנגלית שזה שמן לאכילה אז זה נשמע לי הדבר הנכון. בהצלחה
האמת שיש לו ריח חזק של קוקוס..
והוא לא מכבישה קרה..
זה משנה לדעתך?
נטלי, הכנתי ויצא נהדר!!! אפילו חבריי הקרניבורים זללו בהנאה!
יצאו מהתנור לפני שעה-ממש טעימות וקלות להכנה
השמן- חצי קוקוס וחצי שמן רגיל-קנולה.(לא יצאו עם ריח של קוקוס)
משום מה אצלי לא השטחו כמו בתמונה,לטעמי קצת מתוקות מדי, אפשר להוריד מעט מהסוכר
תודה 🙂
מעולה,
הריח אגב די תלוי בסוג השמן קוקוס שאת קונה,
יש שמן קוקוס נטול ריח שאני אישית מעדיפה להשתמש בו כי לא בכל מתכון השילוב של הקוקוס מתאים לי,
אבל אם יצא לך טוב ואת מרוצה, אז גם אני,
אגב- פה אוהבים מתוקקקק 🙂
רק רציתי לפרגן ולהגיד שמכל הבלוגים שיש המתכונים שלך הכי שווים
והכנתי את העוגיות לארוחה למסיבת רווקות והן נחטפו והוגדרו כמושחתות פלוס!!!
זה חשוב שזה יהיה שמן קוקוס? או ששמן קנולה/חמניות זה בסדר במקום?
אני שוקלת באופן כללי לקנות שמן קוקוס, זה עדיף במתכונים?
והאם זה שונה בשימוש מקרם קוקוס (שכבר יש לי
את יכולה להשתמש גם בשמן בישול רגיל במקום השמן קוקוס אבל זה יהיה הרבה פחות בריא ואפילו יש צורך שמעט יותר שמן כשעושים את ההחלפה.
אני ממליצה על להחזיק שמן קוקוס בבית ולא משתמשים בו בכמויות גדולות אז זה מחזיק די הרבה זמן,
רק צריך לשים לב שקונים את הסוג ללא הריח, יש כאלה שמריחים כמו קוקוס, שזה יכול להיות מאוד מאוד טוב בקינוחים למשל, אבל בבישולים ואפיה מלוחה אני פחות אוהבת…
טוב, את מעולה!!
רציתי להכין עוגת תפוחים לראש השנה אבל כשראיתי את התמונה- ידעתי שאני רוצה להרשים ולהכין כאלה עוגיות..
פשוט לא ידעתי שזה יהיה כל כך מושלם וקל! כמה מחמאות, יצא לי בדיוק כמו התמונה כי עקבתי אחרי כל הערה שכתבת- זה מפורט כל כך וזה מצויין!
אני שונאת בלוגים שעושים מאכלים של הכנה של שעות ומסובכים ופלצנים מדי.. וזה בול מה שחיפשתי- קל וכל כך טעים!!! שמרגיש שהשקעתי שעות גם בלי הצורך באמת לעשות זאת..
אז תודה נטלי, אמשיך להנות מהעצות המדהימות שלך.. בדיוק מכינה את פשטידת המעקוד.. חג שמח!
🙂
מעולה, תודה רבה, שיהיה חג שמח מלא במאכלים משמחי נפש וגוף… 🙂
היי נטלי אני חייבת לציין שהמתכונים שלך נראים מעולים … מלבד זאת רציתי לשאול אותך לגבי המתכון, כוס וחצי קמח זה כולל את הקמח שמערבבים עם החלב??? ניסיתי להכין את העוגיות אתמול ואני מוכרחה להגיד שאכן נרשמה הצלחה אבל הם יצאו קימחיות מידי. ייתכן בגלל ששמתי יותר מידי קמח אבל יכולות להיות לזה גם סיבות אחרות??? כמו להתעסק יותר מידי עם הבלילה? או למשל הבעייתיות שיש עם האבקות האפייה בארץ (שלא ממזמן בפורום טבעונות בקלות הסבירו שצריך להוסיף להם חומץ או משהו כזה) בכל אופן אני ממש קלולס בכל מה שקשור במטבח. אני אשמח לתגובתך!!
היי מאיה,
תודה רבה רבה, 🙂
לשאלתך-
הכוס וחצי לא כוללת את הקמח שמערבבים עם החלב, אני באמת לא רואה סיבה לקמחיות, וקצת לא כל כך מבינה מה זה אומר :/,
הרי הקמח לא מופרד מהעוגיות, הוא חלק מהבלילה כולה, אולי זה עיניין של טעם? סורי שלא הצלחתי להבין את כוונתך, ואני לא רואה את הבעיה בבירור.
אכן יש להתעסק עם הבלילה כמה שפחות, רק עד שהיא הופכת לאחידה במרקם, אבל אין סיבה לקמחיות יתר מאחר והמרכיבים מדוייקים כמותית.
אוקי אני אנסה להסביר את עצמי… היה לי קצת קשה ללעוס קצת פחות נימוח בפה והייתי צריכה להשקיע מאמץ . בלעיסה.אכן, דחוסות זאת מילה יותר מתאימה.
הבנתי אותך 🙂
במקרה כזה זה פשוט אומר שהן יצאו קצת יבשות, כניראה שזמן האפיה לא התאים לך,
בזמן והטמפרטורה המדוייקת הן יוצאות ממש ממש נימוחות ורכות, בדיוק ההפך מדחוסות.
גם בתנור שלי אני מאוד זהירה ויש לי מד טמפרטורה ואני בודקת היטב שהוא מדייק ולא עושה פאשלות. מקווה שהסיבוב הבא יהיה יותר מוצלח 🙂
יצאו נהדר , תודה רבה לך ולקבוצה כולה על העזרה המשותפת…
היי נטלי,
יש מצב לעשות את זה בלי חלב סויה? אולי עם ממרח סויה “טוב מגבינה” של טופוטי?
היי עינב, הסויה הוא לא מוצר הכרחי כאן, את יכולה להשתמש בכל סוג של חלב צמחי שאת רוצה במקום, ממרח סויה לא יתאים כי הוא הרבה יותר סמיך ואנחנו מחפשים משהו נוזלי.
טוב, זה מעולה! הייתי שמה חצי כוס סוכר וזה לגמרי סבבה לדעתי.
אבל הן יצאו מדהים!
ואגב, אין לי תנור אפייה, עשיתי בטוסטר אובן. יצא מושלם
היי נטלי.
המתכון נראה ממש טוב!
שתי שאלות:
1) יש לך הערכה פחות או יותר כמה קמח צריך לערבב עם החלב?
2) קמח תופח הכוונה לקמח לבן רגיל?
אגב – אני משתמש בשמן קוקוס של ג’מוקה. הוא מכבישה קרה ואפשר להשיג אותו ברוב חנויות הטבע בארץ.
היי נדב, משהו כמו עד שאתה מגיע לעיסה שתזכיר לך נוזליות של ביצה. אין לי משהו מדוייק.
וקמח תופח זה לא בדיוק הקמח הרגיל, אבל אם יש לך רגיל אז על כל כוס קמח רגיל תוסיף כפית אבקת אפיה אחת.
בהצלחה…
השתמשתי בקמח מלא.
לא תפח בכלל. לא התפוצץ. האמת? ממש לא תפח ולא נמס וגדל או התפזר לצדדים.
היה ממש מאכזב.
עדיין היה טעים ונאכל, אבל לא יצא בכלל מה שצויין פה…
🙁
היי אפרת, נשמע לקמח מלא יש חיים משל עצמו, זה לא אותו דבר כמו קמח רגיל/תופח, וכמובן שלא יצא לך אותו הדבר, אני אישית לא ניסיתי עם קמח מלא, הרושם שלי שקמח מלא היה צריך לצאת יותר דחוס וכבד, ואני גם לא יודעת אם חשבת להוסיף לזה אבקת אפיה כי לקמח מלא אין אבקת אפיה כמו לקמח תופח, עוד זה נשמע שיצא לך כניראה קצת יותר מידי נוזלי, אני שמחה שיצא טעים ונאכל, אבל לפעם הבאה תנסי ללכת לפי המתכון או שאם את משנה אותו, נוכל להתייעץ יחד ולחשוב על איך להשיג את התוצאה המוצלחת ללא האכזבות בדרך… 🙂 שיהיה שבוע מתוק…
שלום
כתוב שמן קוקוס מומס … מעולם לא השתמשתי בשמן קוקוס : היכן קונים ולמה ״מומס״ האם הוא צמיג ולא נוזלי כמו כל שמן אחר ?
בתודה
פנינה
היי פנינה, השמן מגיע מוצק, מאחר והוא מתקשה בטמפרטורת חדר, להמיס זה פשוט לחמם מעט או בסיר קטן או 30 שניות במיקרו גם יעבדו.
השמן מומלץ וניתן לקנות בחנויות אורגניות כמו טבע עדן מרקט למשל…
היי, נראה מתכון מעולה..
כמה עוגיות יוצאות בערך?
ועוד שאלונת-את החל”ס לערבב עם קמח תופח או רגיל או שזה לא משנה..?
תודה!
שלום הגר, תודה רבה, יוצאות בערך 30 עוגיות מהכמות ואני ממליצה על קמח תופח או אם אין לך אז קמח רגיל עם כפית אחת של אבקת אפיה.
בהצלחה…
היי נטלי,
הכנתי את העוגיות לראשונה לפני כשבועיים ויצא מעולה!!
לפני כמה ימים ניסיתי שוב וכך גם עכשיו אך העוגיות נופלות לי משום מה ואני לא מצליחה להבין מה אני לא עושה טוב. עשיתי בדיוק כמו הפעם הראשונה.
יש לך רעיון?
תודה, רעות
היי רעות,
אם את בטוחה שעשית הכל כמו שצריך, קשה לדעת למה, יתכן סטיות בנוזלים או ברמת הקירור, אולי זאת אבקת אפיה שהחסרת? באמת שקשה לדעת. רק מקווה שבפעם השלישית תחזרי לקו ההצלחה. 🙂
הי נטלי
יצא מעולה!
שיניתי קצת: שמתי קמח כוסמין, חמאת קקאו במקום השמן קוקוס וחלב שקדים. בגלל החמאת קקאו היה קצת יותר קשה לערבב את המסה אבל בסופו של דבר יצאו עוגיות הורסות. אולי הכי יפות וטעימות שהכנתי.
תודה.
תענוג, שינויים מעניינים. תודה רבה
שלום! שאלה בקשר לקמח בעוגיות.. יש לי רק קמח רגיל בבית והבנתי שאפשר להמיר קמח תופח בקמח רגיל ולהוסיף לכל כוס כפית אבקת אפיה. אבל כאן יש גם קמח תופח וגם אבקת אפיה.. אז זה קצת מבלבל אותי
תוסיפי גם וגם. זה אומר את הכמות שרשומה לך של אבקת אפיה, ולכל כוס קמח רגיל תוסיפי כפית אבקת אפיה אחת. ותמשיכי. 🙂
הכנת העוגיות האלו הייתה הפעם הראשונה שהכנתי משהו למאכל (אני לא כל כך בשלנית) ולכן קצת חששתי מהכנתם.
המתכון פשוט, קל להכנה, והעוגיות יצאו ממש טעימות!!
רק הערה, במתכון כתבת לערבב את חלב הסויה עם מעט קמח עד לקבלת מרקם גבינת שמנת. לא הצלחתי להגיע למרקם כזה לא משנה כמה קמח הוספתי. בסופו של דבר ויתרתי, והוספתי את החלב (שהיה עם מעט קמח) למתכון. העוגיות יצאו בסדר גמור!
תודה רבה, מקווה להמשיך ולהכין את שאר המתכונים שמופיעים באתר הזה 🙂
אחלה, נשמע הצלחה 🙂 תודה רבה…
היי נטלי! הכנתי את העוגיות פעם אחת ויצא מדהים, כרגע אני בתהליך ההכנה אבל המרקם של העיסה יצא יותר קמחי ופירורי, הדבר היחיד שעשיתי אחרת זה שלא עצרתי לערבב אחרי תוספת החלב-קמח וערבבתי רק אחרי צירוף הקמח..
העניין הוא שעדיין השארת את רוב העיסה והכנתי רק כמות של מגש אחד כי רציתי לשאול אם יש משהו שאת חושבת שאני יכולה להוסיף לעיסה הנוכחית כדי לשפר אותה? מה שיהפוך אותה למעט יותר רכה?
תודה רבה!!!
את יכולה להוסיף מעט שמנת צמחית, אבל אני ממליצה לערבב במיקסר יד במידה ויש לך גושים בבצק שלא התערבבו כראוי…
מעולה! איזה כיף למצוא עוגיות שוקולד טבעוניות מוצלחות.
דרך אגב, לחלב (השקדים) הוספתי כארבע כפות קמח. לא יצא מרקם של גבינת שמנת וגם לא של ביצה, אבל לא רציתי לקחת את הסיכון שיהיה קשה מידי אז לא הוספתי עוד – וצדקתי. אולי אפשר היה אפילו פחות.
וואו! אני בשוק…
אני גרועה באפייה, אף פעם לא הולך לי, והעוגיות הסדוקות האלה תמיד נראו לי עדינות ובלתי אפשריות, עוד לפני המעבר לטבעונות.
אמרתי לעצמי, יאללה, זה של נטלי הולדינג, אז אני אנסה…
יצא מ-ו-ש-ל-ם
פשוט כל כך טעים בלי מרכיבי סבל שאני לא מבינה למה צריך לשים בפנים את כל מה שבדרך כלל שמים.
בקיצור, ישר לרשימת המתכונים המעולים והאמת, גם די פשוטים.
תודה, תודה, תודה.
איזה כיף! תודה רבה גם לך על החוות דעת, וסחתיין על ההצלחה… <3
היי נטלי, המתכון נראה מאוד מפתה ומבטיח:) האם אפשר להשתמש במים במקום חלב סויה? ושאלה נוספת לגבי חצי כוס קקאו, האם הכוונה למשקה או לאבקה. אם הכוונה למשקה, תוכלי להגיד בבקשה מה הפרופורציות להכנה?
היי קלרה, רצוי לדבוק במרכיבי המתכון. הכוונה לקקאו האבקה בלבד! תודה רבה על המחמאה.
היי, הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!! טעים בצורה בלתי רגילה וגם המרקם מושלם. אפילו שהשתמשתי בחצי קמח כוסמין מלא:) ממש מפתיע שעוגיות בלי חמאה או ביצים יכולות להיות כל כך מוצלחות (אני עושה הרבה ניסויים באפייה טבעונית וטרם יצאו לי עוגיות כאלה). בכל זאת שאלה – היה לי קצת מעייף לגלגל את הכדורים, במיוחד כי הבצק די קשה אחרי הקירור. את חושבת שיעבוד אם אכין נקניק מהבצק ואחתוך ממנו פרוסות? (כלומר בסוף יהיו צורות של מטבעות ולא עיגולים).
חוצמזה, או שהמייל שלי לא מעביר לי הודעות ממך או שנעלמת., והאמת שאני די מתגעגעת….
תודה דנה, אני על גל שקט לאחרונה, הרבה מאוד עבודה ומעט מידי שעות ביום 🙂 שמחה לקרוא שהצליח להרשים כל כך, ללא ספק תנסי, נשמע לי מענייןץ 🙂
היי
הבצק עכשיו נכנס לקירור.
האם הוא אמור לצאת במרקם של בצק? יצא לי מרקם בצקי אך רך ונעים למגע.
זה המצב האידאלי או שהוא אמור לצאת נוזלי יותר?
תודה
היי
הבצק עכשיו נכנס לקירור.
האם הוא אמור לצאת במרקם של בצק? יצא לי מרקם בצקי אך רך ונעים למגע.
זה המצב האידאלי או שהוא אמור לצאת נוזלי יותר?
שאלה נוספת- במתכון כתבת שעלינו להכין תערובת מחלב וקמח ולהגיע איתה למרקם של גבינת שמנת וכך עשיתי.
עכשיו כשאני קוראת את התגובות אני רואה שכתבת להגיע למרקם נוזלי כמו של ביצה.
יש הבדל משמעותי, מרקם של גבינת שמנת הוא הרבה יותר מוצק (בזכות אחוזי השומן הרבים)
מפחדת שהעוגיות יצאו לי קשות מידי בגלל ששמתי די הרבה קמח כדי להגיע למרקם של גבינת שמנת.
אשמח לשמוע טיפ ממך בנוגע למה לעשות בפעם הבאה
תודה
טוב בהמשך להודעתי הקודמת: העוגיות יצאו מושלמת!!! פאדג’יות נימוחות ושוקולדיות ואין לי מילים.
כמה שינויים שלי:
1.לדעתי הציפוי של אבקת הסוכר גורם לעוגיה להיות מתוקה יתר על המידה, פעם הבאה אני אפחית מהסוכר שיש בתוך הבלילה. מעבר לזה, לפדר אבקת סוכר נוספת אחרי האפיה בכלל תגרום למתיקות יתר (לדעתי כמובן)
2.לא היה לי חלב סויה, השתמשתי במים לתערובת “חלב-קמח” ועדיין יצא מושלם.
3. לא היה לי שמן קוקוס אז השתמשתי בחצי כוס שמן קנולה (במתכון המקורי יש להשתמש ברבע כוס שמן קוקוס מומס)
4. לבלילה של “חלב-קמח” גרמתי להיות ממש במרקם של גבינת שמנת. לא פחדתי להוסיף קמח, זה בסוף קורה.
5.אפיתי בדיוק 10 דקות על 180 מעלות (והתנור שלי יחסית חלש מאשר תנורים אחרים- נבדק)
6.הכנתי מגש של העוגיות הללו מבלי לגלגל אותן באבקת סוכר, אני חושבת שזה יהיה נהדר להפוך אותן לקוקילידות! (גלידה טבעונית בין 2 עוגיות ולמחוץ)
תודה רבה נטלי!!! את אלופה ונהדרת.
🙂
קיבלתי את כל ההודעות במכה אחת, אבל כבר מהראשונה- ידעתי שתסתדרי בסוף 🙂 תודה רבה על הפירגון.
מתכון מצוין 🙂 ממש טעים
התייעצות-חלב שיבולת שועל יתאים כאן,או ייתן טעם של קוואקר?
לדעתי יהיה מצויין.
היי נטלי, יצא מעולה ממש! תודה רבה!
רציתי לספר שאני השתמשתי בבננה מעוכה במקום בשוקולד מריר – פשוט כי לא היה לי.
וזה יוצא מדהיייםםם עם הבננה!
שאלה קטנה – איך הכי כדאי לשמור על העוגיות האלה?
שוב תודה תודה!
מיכל
היי נטלי,
המתכון נשמע מדהים! מתכוונת להביא לכיתה כדי להוכיח שיש אוכל טבעוני טעים עד כדי התמכרות… 🙂
לגבי השמן- יש לי שמן קנולה רגיל, או קרם קוקוס של סו שף (מגיע בפחית). אחד מהם עושה את העבודה?
הקנולה יתאים בהחלט.
תודה רבה רבה על השיתוף שלך במתכונים
ערבבתי חלב אורז ושקדים עם 4 כפות קמח מלא, שמתי קמח מלא עם שקיק אבקת אפייה, סוכר חום-קצת פחות מכוס,
הבצק לאחר קירור היה מאוד נוח לעבודה, ביתי בת ה-5 גילגלה לבד 3 תבניות
ואצלי בתנור האפיה היא 8 דקות בדיוק
יצא מעולה
אמרתי שלפעם הבאה אוריד את האבקת סוכר ואולי אוסיף שברי שוקולד מריר/אגוזי מלך/שברי שוקולד לבן
אשרייך
יפעת
האם הן מתאימות להכנה מראש של יומיים לפני?
לא ממליצה. יתקשו.
וואו וואו וואו!
מתכון מושלם,קל לביצוע וטעייים
הכנתי כמארזי עוגיות שאחלק לחג..מקווה שאצליח להתאפק ולא אטרוף את כולן
תודה!
היי נטלי! הכנתי את המתכון בעבר ויצא מעולה, כל פעם אמרתי לעצמי להשאיר כאן תגובה ושכחתי…
הפעם אין לי קקאו, אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית ולהוריד מהסוכר או שזה לא ילך?
תודה רבה!
היי, זו אני שוב. רק בא לי להגיד ששוב הכנתי אותן והן כ”F נפלאות! המון תודה ♥
.וואו! וואו! יותר טעים מהמתכון של קרין גורן! ממליץ בחום
מספיר 3/4 כוס סוכר לטעמי.
היי יש לי רק סוכר חום ואבקת סוכר…
זה יפגע בתוצאות אליו כמה אבקת סוכר אם זה בסדר?
אומייגאד
פשוט וואווווו
ממש חששתי האמת מכל העניין של חל”ס עם קמח (כי אין לי אינטואיציה בבישול חח), וגם אין לי קמח תופח אז הרגשתי שאני מנחשת את כמות האבקת אפייה, ואז השוקולד המריר קצת נשרף לי במיקרו אז ערבבתי קצת מים…. בקיצור לא ציפיתי ליותר מדיי. יצא מושלםםםםםם הם לחלוטין העוגיות שאני הולכת להכין כל פעם שצריכה להביא קינוח! וגם כשהתערובת קרה לפני אפייה לא הייתה לי שום בעיה לכדרר ולאכול ככה כ”כדורי שוקולד” מושחתים 🙂
כמה זמן אפשר להשאיר את העיסה במקרר?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!