עוגיות ררייף מרוקאיות, רייפאת, רייפה, ריפעת, אל-רייף טבעוניות
כניראה העוגיות/מציות עם הכי הרבה שמות ששמעתי,
אבל למי אכפת איך קוראים להן, זה פשוט כל כך טובבבב….
חבר הזכיר לי שהן קיימות, כניראה הפעם האחרונה שטעמתי אותן היתה לפני המון המון שנים, כשסבתא הכינה, מסוג העוגיות ש”גונבים” מהצנצנת כשסבתא לא רואה, זוכרים את זה?!?..
אז ככה שלגמרי קיבלתי פלאשבאק של הבית, ואפילו לא ידעתי שזה ירגיש כך, הופתעתי לגמרי, ומאז אני לא יכולה להפסיק עם הנישנושים, למזלי הגבלתי את עצמי לעוגיות רק עם התה, אז אני מכינה תה פעמיים ביום ובין לבין מתאפקת, אוח זה כל כך קשה… במיוחד כשהקטנה כבר למדה לומר “קוקי” ולא מפסיקה לבקש עוד אחת 🙂
מחצי קילו קמח יצאה כמות של מגש שלם וזה ממש הרבה ומספיק, כמובן שאפשר להכפיל את הכמויות ולהנות לאורך זמן, אני אישית מעדיפה להכין שוב ולקבל עוגיות טריות, ובכלל, הריח שמתפשט לו בבית זה משהו לגמרי אחר, האניס זה מה שעושה את העוגיה, וזה גם ככה אחד הטעמים האהובים עליי, אז אני בעננים…
התחכמתי קצת וקלעתי שזירה בבצק לקישוט, אבל רק ל-2 עוגיות מיוחדות, אחת לי ואחת לאישי, את כל השאר הכנתי בפרי סטייל, עם לוק פרוע ואותנטי, כמו שסבתא עושה.
ובין לבין צילום ניקיתי פירורים מהמצלמה, כן, לא יכולתי להתאפק הרבה…
מבטיחה לכם הנאה צרופה, והמתכון- הכי קל בעולם!
חומרים:
500 גרם קמח (חצי קילו)
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
כפית וחצי אבקת אפיה
כף גרגירי שומשום
כפית אבקת אניס (טחון טרי הכי טעים)
אופן ההכנה:
את כל החומרים לערבב יחד לבצק אחיד, ללוש כ-5 דקות עד שהבצק מרגיש אלסטי ורך. להניח בצד לנוח ל-10 דקות לפני שנרדד.
אפשר לחלק את הבצק ל-2 אם יותר נוח ככה, אני אישית מרדדת את כל הכמות כמו שהיא, ישירות על נייר האפיה על השיש, גם שומר לי על הניקיון, וגם קל להרים את נייר האפיה ישירות כמו שהוא לתוך התבנית.
את הבצק נרדד לעובי די דק, זה תופח ממש מעט באפיה, אז לרדד לעובי שאוהבים, אני אוהבת דק (אבל יצא לי קצת יותר שמן ממה שאני אוהבת…לא מתלוננת 🙂 ), ועם גלגלת לחיתוך לעשות צורות שאוהבים, אפשר גם להשתמש בחותכן לעוגיות אם רוצים, או אפילו סכין רגילה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמשחים יפה.
תהנו…
אחחח אכן העוגיות הכי טעימות בעולם ,אבל האם אפשר “להבריא אותן””
תמיד אפשר לנסות קמח מלא, עם אגבה במקום סוכר, והשאר לא מזיק 😉
אני ללא ספק אשמח לשמוע, ואם לא קמח מלא אז קמח כוסמת למשל…
ספרי לי איך יצא לך, בהצלחה.
יאמי יאמי
התמונות שלך יפהפיות
בקרוב אנסה את המתכון
יש מצב להכניס טעם אחר במקום האניס?
חייבת לפרגן לך על המתכונים המדהימים שלך , אני כבר 8 חודשים טבעונית ואני בעננים מזה שמצאתי אך הבולוג של
מביא אותי להתנסות במטבח בכל . אני על הענן של שמחה התחדשות ,התנסות מכל השפע של המתכונים שלך
איזה כייף , איזה אושר , תודה , תודה לך . ועל הבלוג המדהים שלך . והשיתוף. ובהזדמנות זו חג אביב נפלא לך ולבני משפחתך
איזה כיף, תודה רבה לך, אני ממש שמחה לקרוא ^_^
תהני וחג שמח…!
איזה מתכון כייפי! האם אפשר להשתמש בשמן זית? זה מה שיש לי כרגע בבית וכרגע למרבה הצער אי אפשר סתם לקפוץ לסופר
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!