עוגיות קוקוס לפסח עם שקדים טחונים טבעוני
איזה כיף שמצאתי מתכון כל כך נפלא, שיניתי ושידרגתי אותו, אבל הבסיס נתן לי השראה נפלאה, כניראה שלא סתם שמרתי אותו ב’מועדפים’ שלי משנה שעברה 🙂
מיד פתחתי את המזווה וחיפשתי מה ואיך אוכל להכין אותן שיצאו מ ו ש ל מ ו ת !
והן רכות מבפנים, בדיוק במידה כדי להנות מהן אך עדיין יציבות ומפנקות.
זה מסוג המתכונים האלה שקשה להאמין כמה שזה קל להכין ואחרי פעם-פעמיים אתם כבר מכינים אותם בעל פה ועוד מסבירים לאחרים כי זה פשוט חובה לחלוק עם אחרים.
למתכון הזה יצאו לי 9 עוגיות, השתמשתי בכף הגדולה של הגלידה וזה היה מושלם.
מומלץ לפחות להכפיל כמויות כי זה נעלם מהר מאוד….
מרכיבים:
50 גרם שקדים טחונים
110 גרם שבבי קוקוס ממותק/לא ממותק
1 כף קמח קורנפלור (אפשר גם קמח כשר אחר)
חצי כוס קרם/חלב קוקוס, עדיף השומני
2-4 כפות סירופ אגבה (תלוי במידת המתיקות שלכם)
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
ההכנה:
לערבב את כל המרכיבים יחד, עדיפות לכלי גבוה קצת, והכניסו למיקרו לחימום של 3 דקות.
אפשר גם לחמם בכלי רוטב עד שהתערובת מתייצבת ומתקשה מעט ויהיה נוח לסדר איתה כדורים בכף.
צרו כדורים יפים והניחו על מגש האפיה.
אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך רבע שעה עד 20 דקות.
תוספת שמבחינתי היא ‘מאסט’ זה הרוטב שוקולד, עירבבתי אבקת קקאו עם מעט שמנת מתוקה צמחית (אפשר גם עם קרם הקוקוס) ופיזרתי מעל…
בגלל שהכנתי הכל מהר מהר, הרוטב קצת נזל לי בצילומים כי העוגיות היו עוד חמות, צריך לתת להן להתקרר ולהתמצק מעט.
יוצא מעולה, ופשוט מאוד להכנה…
בהצלחה וחג שמח חברים 🙂
נראה נהדר נטלי
אין לי סירופ אגבה
האם ניתן להחליף בסוכר או אבקת סוכר?
תודה וחג שמח
כן, אני לא בטוחה במידות, תוסיפי לפי הטעם עד שמתוק לך…
תודה גם לך וחג שמח
איזה יופי, חוויה לעיניים, אני אוהב ומתכוון להכין… בהצלחה לי, אחזור אם יש שאלות, חג שמח נטלי
בכיף, בשביל זה אני פה.
היי נטלי, העוגיות בתנור… 🙂
מעולה, בהצלחה ותהנו..
יצאו מדהייים, חג שמח
אפשר להמתיק עם מייפל במקום אגבה?
כמובן, רק לטעום ולהמתיק בעדינות ולפי הטעם 🙂
אני מאוד מרוצה מהבלוג שלך, תמיד נותן מענה לדורש, ממש נהדר.
הכנתי וקיבלתי המון מחמאות (גיסי הקשה: הייתי קונה 3 ב20 ש”ח).. תודה! במקום שקדים טחונים שמתי את השקדים הטחונים שנשארו כשהכנתי חלב שקדים (ה”פאלפ”). במקום הקרם קוקוס שמתי 4 כפות שמן קוקוס ושליש כוס חלב שקדים. וגם כ2 כפות קקאו וסוכר.
שמתי הכל במעבד מזון, בלי לחמם אחר כך.
אחרי 20 דקות בתנור, הוצאתי לקירור. בינתיים שברתי חצי חפיסת שוקולד מריר לקערת זכוכית ושמתי בפינג’אן שליש כוס חלב שקדים. כשהוא רתח (אוקי, רתח ונשפך) הוספתי לקערה וערבבתי עד ליצירת קרם סמיך וטעים.
שמתי את העוגיות בצלחת הגשה, ועל כל עוגיה שפכתי עם כפית בנדיבות מהקרם שוקולד.
להיט!!!!! 😀
תודה רבה רבה.
נשמע מעולה, ואחלה של אילתוריישן, שמחה שנהנתם 🙂
הכנתי אתמול
יצא מעולה!
תודה רבה
המתכון נראה מדהים!! אין לי קרם קוקוס.. (אפשר להחליף במשהו אחר?
תודה!
תנסי מעדן אלפרו וניל
שבבי קוקוס זה קוקוס טחון?
אם לא, אפשר להחליף בקוקוס טחון?
יצאו מעולות ונטרפו ע”י כולם.
תודה רבה.
אפשר להוסיף כף מיץ לימון.. וגם רסק תפוחים.. זה מוסיף 🙂
תודה על המתכונים הנפלאים!!
עוגיות מצוינות ופשוטות מאוד להכנה!
מה שכן…
היה חסרה לי קצת לחות ובדיקות בפנים. אולי להוסיף עוד קרם קוקוס?
גם, החימום במיקרו לא שינה הרבה. פשוט השתמשתי בבלילה כמו שהיא והיה סבבה.
בנוסף, את רוטב השוקולד הכנתי מ3/4 חבילת שוקולד מריר עם שליש כוח חלב אורז-שקדים וכף שמן קוקוס, יצא נפלא!
תודה רבה!
היי נטלי
תודה על המתכן אני רוצה לנסות אותו היום. בלי קשר לפסח 🙂
אין לי מיקרוגל, איך אפשר לחמם את התערובת באופן אחר? בסיר על אש נמוכה? בן מארי כמו שממיסים שוקולד?
היי נשמע מעולההה
כמה קריטי זה יהיה בלי השקדים הטחונים?
אפשר גם בלי אבל יותר טעים עם
מה הכוונה בחלק השומני של קרם הקוקוס? האם לשים אותו במקרר קודם ואם כן לכמה זמן?
מה הכוונה בחצי כוס קרם קוקוס? האם החלק הנוזלי? השומני?
האם צריך לקרר לפני ולכמה זמן?
נטלי יקרה,
מושלם מודה בכל ביס.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!