עוגה לשבועות, שקדים, תמרים, תאנים וקינמון
את המתכון הזה הכנתי שוב, בהשראת בסיס גבינת השקדים המופלאה, הטעם מדהים, ניחוח קינמוני ומתיקות של תמרים ניכרים בה, התאנים מעל משלימים הכל לקינוח מרשים ועם סירופ פירות/אגבה/סילאן מעל, זה פשוט תענוג…
רציתי להכין מתכון שישלב מס’ אלמנטים מהחג, והכל התיישב לי ברגע אחד כשהמתכון הזה הופיע ברוחי, אצתי רצתי לקנות פירות וחזרתי באושר מוכנה להתחיל במשימה, החג הזה, אני אכין את העוגה המושלמת לשבועות.
היא מ-אוד קלה להכנה, כל העסק לוקח 5 דקות להכניס הכל למעבד מזון ולטחון ועוד 5 דקות להרכיב הכל, שאר הזמנים הם זמני המתנה, המתנה ראשונה לבלילה שיושבת במקרר, והשניה באפיה עצמה. לא יכול להיות יותר פשוט מזה.
ואם כבר יצא לכם להכין את גבינת הפטה שקדים- אז אתם לגמרי בעיניינים.
2 תבניות קטנות בקוטר 12 ס”מ על 3 וחצי גובה.
אפשר להשתמש גם בתבנית אחת בינונית, מקסימום 24 ס”מ במקום 2 קטנות, זמני האפיה מתקצרים, אבל גם הקטנות מספיקות די הרבה.
(במתכון אני אתייחס להכנה עם 2 תבניות קטנות באופן הכתיבה)
מרכיבים למלית-
12 תמרים מגולענים
200 גרם שקדים טחונים מקולפים
3 כפות לימון
חצי כפית קינמון
2 כפות שמן
רבע כפית מלח
5 כפות אגבה/אבקת סוכר
חצי כוס מים
לקישוט והוספה מעל-
100 מ”ל שמנת מתוקה צמחית לזיגוג מעל
6 תאנים קטנות. אני קניתי את התאנים הכי קטנות שמצאתי.
סירופ פירות/ריבת תאנים/סירופ אגבה/סילאן
לבסיס-
8 חתיכות פתי בר
200 מ”ל שמנת מתוקה צמחית
ההכנה:
את כל המרכיבים למלית נכניס למעבד מזון/בלנדר, ונטחן עד למרקם קרמי.
נשתמש בקערה קטנה, מסננת, בד/חיתול לגבינה.
נסדר את הבד מעל המסננת ואת המסננת מעל לקערה.
נמזוג את כל הבלילה מהבלנדר לתוך הבד המונח מעל המסננת על הקערה.
נאסוף את כל קצוות הבד יחד ונקשור עם גומיה, נעביר למקרר למשך כ-12 שעות, אני פשוט השארתי למשך הלילה.
כשבלילה המלית מוכנה לשימוש,
נעבור להכנת הבסיס והרכבת העוגות-
נרסק את הביסקוויטים לפירורים דקים במעבד מזון או בלנדר ונפזר חצי וחצי בתבניות הקטנות.
את ה-200 מ”ל שמנת מתוקה צמחית שפכתי ישירות לתבניות (100 מ”ל לכל תבנית), פשוט חסכתי כלים מלוכלכים וכבר בתבניות עירבבתי היטב והידקתי יפה שיהיה לנו בסיס יפה לעוגות.
מעל לבסיס מילאתי במלית שהכנו.
ומעל המלית שפכתי את ה-100 מ”ל שמנת מתוקה צמחית הנותרים (50 מ”ל לכל תבנית), זה יתן לנו שכבה מבריקה ויפה, ופיניש מעולה עבור העוגות.
את התאנים נפרוס לפרוסות דקות ונפזר מעל, בדיעבד נדמה לי ש’התקמצנתי’ קצת על התאנים אז המלצה שלי, שימו ממש מעל הכל, זה לגמרי משדרג.
פיזרתי ממש מעט פירורים שנותרו בבלנדר מהפתי בר למראה פרוע 🙂 והישר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות (כ- 30 דקות אם משתמשים בתבנית אחת גדולה יותר).
הנאה לעיניים, אפשר לקשט בעוד חתיכות תאנים מעל או תמרים או רימון… כל מה שקשור לכם לשבועות, זרמו איתו.
נראה מעולה!
שאלת הבהרה קלה:
רשמת ש- את ה-200 מ”ל שמנת מתוקה צמחית שפכת ישירות לתבניות
אז בעצם שפכת לתבניות עם הבסיס ביסקוויטים וערבבת את השמנת עם הבסיס ביסקוויטים והידקת?
כן, שיטה של עצלנים בלשטוף כלים. את אותו הדבר אפשר לעשות בבלנדר עצמו, לרסק את הביסקוויטים עם השמנת ואז להעביר לתבניות, אבל אני מעבירה את הביסקוויטים לתבניות קודם, ואז שופכת את השמנת, ובתבניות עצמן מערבבת ומהדקת
עשיתי הכנה לחג, רציתי להיות בטוחה קצת יותר וזה יצא מ ה מ ם! תודה תודה תודה, זאת עוגת השולחן בחג השנה…
נראה מדהים ואשתי הכינה לי ושלחה אותי לכתוב לך תגובה ואני מצטט “אחת העוגות הכי חגיגיות ומקסימות שהכנתי”…
ואני מעיד שהיא יצאה מעולה, תודה רבה…
איזה חמודים אתם…
תודה רבה נטלי, נהננו מאוד. אכין שוב בהקדם ואם אספיק אשלח לך תמונה הפעם 🙂
🙂 איזה כיף תודה רבה ותהנו…חג שמח
השנה ללא ספק שידרגת פה את עולם האינטרנט עם המתכונים שלך, סוף סוף חגים כמו שצריך- ישר כוח.
🙂 חג שמח…
היי יקרה <3
נראית נפלא, העוגה הזו. טרם הכינותי אבל תנוסה בהקדם 🙂
רעיון החלפה לתאנים? נראה לי שכבר אין תאנים בנמצא. הפירות האחרים שעולים לי לראש די משחירים (משמש, אפרסק, תפוח ואגס..) עוד משהו…?
אגס ואפרסק נשמעים לי הכי קוסמים עבורה, לשיקולך 🙂
היי.
יצא לי מאוד דחוס אך עם זאת מאוד טעים.
רציתי לשאול מה בדיוק קורה בתהליך של השארת הגבינה בתוך הבד?
לא יצאה לי אפילו טיפה אחת במהלך הלילה שהשארתי את זה במקרר.
היו אמורים לצאת נוזלים?
היי אירית, מספיק שהבד סופח אליו מעט והגבינה מתמצקת זה מספיק. תודה רבה…
היי נטלי,
האם משתמשים פה בשמן זית או בשמן אחר?
היי קלרה, בכל שמן שטעמו לא דומיננטי. לא שמן זית. שמן זית לא מתאים לאפיה ולמתוקים.
אפשר להחליף את הביסקוויטים במעוכים בשכבת בצק דקה? (ולהשתמש אולי בחלב סויה במקום מים)?
הי נטלי, זה נראה מעולה וזו תהיה העוגה הטבעונית הראשונה שאני אכין( ובכלל בין העוגות הראשונות שלי). רציתי לוודא שעבור העוגה אני לא צריכה להשרות את השקדים חמש שעות כמו בפטה שקדים
תודה!
תראי, אני אגיד לך את האמת, אני מניסיון למדתי שזה מאוד תלוי בבלנדר. אני למשל לא משרה. יש לי בלנדר מאוד חזק ואף פעם לא היה לי צורך. בנוסף אם את קונה את הטחונים מראש אז בכלל לא צריך. אגב המתכון הוא עבור טחונים ולכן לא מצויין אם להשרות או לא.
אבל במידה ואת יודעת שיש סיכוי שלא יעבוד טוב עם הבלנדר שלך וקנית שקדים רגילים מולבנים, אז תשרי.
הי נטלי, העוגה נאפית בתנור ברגעים אלה, עשיתי תבנית אחת קוטר 21 (תבנית אלומיניום חד-פעמית) וכבר שעה וחצי בתנור על 180 מעלות והקיסם יוצא רטוב כל הזמן
האם כדאי להגביר את המעלות או משהו אחר שניתן לעשות לזרז את זמן האפיה?
אשמח לכל טיפ אחר שיזרז, גם להבא
תודה
היי דיינה, אני משערת שבגלל שהשתמשת בתבנית הרבה יותר גדולה מהרשום, יש צורך בזמן אפיה ארוך יותר. שעה וחצי זה קצת הרבה מאוד זמן, לדעתי או שתחממי את התנור למעלות גבוהות יותר, או שפשוט נמתין. האם היא רטובה או רק לחה, אם היא לחה זה בסדר גמור, היא לא צריכה לצאת יבשה מידי. ספרי לי מה יצא כשהיא תסיים לאפות 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!