סמוסות טבעוניות בבצק פילו
היי חברה, ממש ממש מזמן הכנתי את הסמוסות האלו, אבל לא מצאתי זמן לכתוב עליהן, בחיי שאין לי רגע דל, וזה ישב אצלי על הדסקטופ ודיגדג לי בעין לכתוב עליו את הפוסט הזה כדי שאוכל להעביר את התיקיה למקום אחר כבר, ובאמת שכבר הגיע הזמן לספר לכם על עד כמה שהסמוסות האלו נפלאות וטעימות..
סמוסות קלאסיות עם ירקות, וסמוסות עם טחון מין הצומח לסטייל של סמוסות “בשריות”.
מעולות כמנה למסיבות או אפילו כמנה ראשונה בארוחה, אנחנו אכלנו אותן כמנה עיקרית, אז לשיקולכם…
יש פה קצת השקעה בלחתוך הכל קטן קטן אבל מעבר לזה, השתמשתי בבצק מוכן קפוא שהפשרתי וכבר סיימתי לעשות חצי מהעבודה 🙂
יצא מעולה, והיה ממש טעים עם הרוטב סלסה-פלפלים שטחנתי לצד…
הכנתי 2 גירסאות שונות, האחת עם ירקות והשניה על בסיס טחון מין הצומח, אפשר להכין אחת או או את שתיהן לגיוון.
בתמונות אפשר לראות שאפילו השתעשעתי איתן ועירבבתי הכל יחד…
בכל מקרה מכל גירסה יוצאת כמו די יפה של סמוסות לכן קחו את זה בחשבון.
כללי-
חבילה של עלי בצק פילו
כמות של שמן צמחי עבור הטיגון העמוק
גירסת הירקות-
1 בצל קצוץ דק
5 שיני שום, קצוצים דק
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
2 גזרים קצוצים דק
2 כפות שמן ירקות
1/2 כפית כורכום
2 כפיות גרם מסאלה
מלח 1 כפית
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
פלפל צ’ילי ירוק 1, קצוצים דקים וללא הגרעינים
75 גרם אפונה קפואה, מופשרת
חופן קטן של עלי כוסברה טריה
גירסת הטחון מין הצומח-
400 גרם טחון מין הצומח
2 כפות שמן ירקות
1 בצל
2 שיני שום כתוש
1 כפית אבקת קארי
1/2 כפית אבקת צ’ילי
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
1 צ’ילי חתוך קצוץ
1 כפית נענע או כוסברה קצוצה
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורד טרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
מיץ מחצי לימון
הוראות ההכנה לגירסת הירקות-
להרתיח את תפוחי האדמה במחבת למשך כ 15-20 דקות עד שהם הופכים לרכים אך לא יותר מידי מתפוררים . נסנן את תפוחי האדמה נאפשר להתקרר.
לאחר שהתקררו מספיק ונוח לעבוד איתם מבלי להכוות, נחתוך אותם לריבועים קטנטנים בגודל של חצי ס”מ בערך.
את הגזר קודם נחתוך לקוביות קטנטנות באותו אופן, חצי ס”מ ולאחר החתיכה נרתיח למשך 10 דקות ונסנן את המים.
נחמם 2 כפות שמן צמחי במחבת על אש בינונית נוסיף את הבצל, תבלינים, מלח ופלפל שחור ונטגן במשך כ-6 דקות עד שהבצל רך ושקופים.
נוסיף צ’ילי, שום, תפוחי אדמה וגזר ונבשל לעוד 10 דקות, תוך ערבוב באופן קבוע. נוסיף את האפונה ונבשל במשך 3 דקות, ואז נוסיף את הכוסברה הקצוצה דק.
נניח בצד להתקרר.
הוראות הכנה לגירסת הטחון מין הצומח-
נחמם 2 כפות שמן במחבת, נוסיף את הבצל ושום, נערבב פנימה את התבלינים ונטגן עד שהם רכים.
נוסיף את הטחון מין הצומח, תוך בחישה עד שמבושל.
נסיר מאש ונוסיף את הנענע ומיץ לימון. נניח בצד להתקרר.
הוראות כלליות להכנת 2 הגירסאות-
צרו צורות של עיגולים בבצק (בגודל שבא לכם, זה לא מדע מדוייק), הברישו עם מעט מים את השוליים של עיגול בצק הפילו,
צרו צורה של חרוט, תוך כדי לחיצה להידוק הקצוות והדבקתן, מלאו את החרוט וסיגרו עם החלק הפתוח שנותר.
המשיכו למלא את העיגולים או חתכו צורות של מרובע וגלגלו סיגרים במקום. אני אילתרתי לי גם וגם, הכל היה מעולה.
מלאו סיר בשמן צמחי לטיגון עמוק, וחממו בזהירות את השמן, עדיף רחוק מהקצה, בלהבה הפנימית יותר לשמירה על עצמנו.
כשהשמן חם דיו, (כשהוא עושה צלילי של “סססס…” כשמכניסים לתוכו את הסמוסה), העבירו בזהירות את הסמוסות לתוך השמן למשך כ-3 עד 5 דקות. כשהצבע נראה זהוב ויפה, הסמוסות מוכנות.
הוציאו מהשמן בעזרת כף מחוררת לניקוז השמן והניחו על צלחת עם נייר סופג, הניחו להתקרר מעט, והסמוסות מוכנות.
מומלץ להגיש עם רוטב סלסה מעגבניות, שום, כוסברה ופלפלים קלויים.
וואו נטאלי זה נראה מדהיםםםםםםםם
תודה על כל המתכונים המעלפים שלך
🙂 בשמחה…
מה זה שמן ירקות??
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!