סלט סלסה מנגו
את הסלט המופלא הזה הכרתי לראשונה ממש רק לפני שבוע. נתקלתי בו בחנות שמכינה אותו טרי למכירה, הצבע סיקרן אז ניגשתי לראות, עוד לא יצא לי לטעום סלט סלסה עשוי ממנגו וגם לא הייתי בטוחה שאני אוהב, אבל הסקרנות הכריעה ולקחתי קופסא קטנה. כבר בדרך הוצאתי לחמניה עם זיתים ונישנשתי, ולהפתעתי הבאמת רבה, היה טעים.
הספקתי לקנות אותו שוב ואז כבר הבנתי שאין מנוס, למרות שעונת המנגו מתחילה רק חודש הבא בדיוק- הסלסה הזאת נכנסת לבלוג עכשיו! 🙂 (מקסימום תשמרו במועדפים).
אז נכון שסלסה ללא עגבניות זה נשמע לא קשור ועוד יש בה גם אננס (ממש חגיגת פירות) אבל אני מבטיחה להם הפתעה מיוחדת, טעם טרופי חריף ואחלה עם כל ארוחה כסלט בצד או אפילו כארוחה בפני עצמה, אני אישית מכינה גם גוואקמולי ואיזה ממרח שעועית טוב או חומוס טרי ועוסקת במלאכת הניגוב בתענוג גדול. ואם הכנתי את הסלט לא חריף, גם הקטנה אוהבת לאכול ממנו, ומה רע, יש בזה רק טוב.
למי שלא אוהב כוסברה, אפשר להכין גם בלי. אבל שווה מאוד לנסות עם.
ואל תתלהבו יותר מידי מההגשה בכוס המרטיני שלי, זה רק עבור הצילום, בתכלס שליכטה לתוך צלוחית ואני מסודרת 😉
אולהה….
מרכיבים:
2 מנגו גדול ,אפשר בשל ואפשר גם לא כל כך בשל, קחו 3 אם המנגו קטן.
חצי גמבה אדומה
1 בצל סגול
2 (קטנים) צ’ילי ירוק חריף
2 כפות ריבועי אננס משומר
חופן קטן כוסברה טריה
חצי כפית מלח
מיץ מחצי לימון (אפשר גם שלם למי שאוהב)
רבע כפית כמון
ההכנה:
לפרק את המנגו מהגרעין והקליפה ולהוציא את החלק הרך ישר לבלנדר/מעבד מזון ולרסק יחד עם האננס עד לממרח רך.
להכניס לבלנדר גם את כל שאר המרכיבים ורק חצי מהבצל הסגול. נערבב בבלנדר בפולסים קצרים למעט זמן רק עד לריסוק קל של המרכיבים (שישארו חתיכות קטנות יחסית).
את החצי הנותר של הבצל נקצוץ היטב ונערבב ידנית עם הסלסה המוכנה.
אז קדימה לנסות 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!