סינרול ומאפי שוקולד
מממממ…. מי לייק,
כל כך מושלם עם הקפה… במיוחד אם טובלים.
אני מהטובלים 🙂
כמות: 12 מאפים גדולים או כמו שאני עשיתי חלק גדולים וחלק קטנים.
חומרים
לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 כפות סוכר (25 גרם)
1/4 1 כוסות חלב סויה פושר (300 מ”ל)
50 גרם שמן קוקוס מומס, פושרת
1/2 כפית מלח
למלית הקינמון:
חצי כוס חלב סויה
חצי כוס סוכר חום כהה
מעט תמצית וניל
(את הקינמון -כף אחת- (אפשר גם יותר) להוסיף ישירות על הרוטב שמרוח מעל לבצק)
לזיגוג:
את אותו רוטב של המילוי.
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג
מוסיפים סוכר, חלב סויה, שמן קוקוס מומס ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מכינים את מלית הקינמון:
מערבבים יחד ומרתיחים על אש נמוכה עד שהרוטב מצתמצם וסמיך למריחה. מניחים בצד.
העבודה:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
מברישים ברוטב ומפזרים את הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות.
משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה).
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים ברוטב החלב סויה עם הסוכר חום שהכנו קודם, ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.
בתמונה גירסת הקינמונים הקטנטנים וגירסת השוקולד.
בעיקרון פשוט פורסים את הבצק באותה צורה ומורחים שוקולד פרווה מעל, מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לאורך ושוזרים כמו לצמה ומגלגלים לצורה השבלולית. נשמע מסובך אבל ממש לא.
יוצא מדהים והריח בבית… שיגעון…. ממליצה! תודה רבה
היי נטלי, זה נראה מעולה. יש מצב להסבר קצת יותר מפורט על איך הגעת לצורה של שבלולי השוקולד? למיטב ידיעתי גלגול לרולדה ואז חיתוכה באמצע זה חצי הדרך לקראנץ – איך אני ממשיכה משם? פשוט ציפיתי לפי ההסבר לצורה של צמה מגולגלת סביב עצמה וזה לא נראה ממש צמתי – סתם נראה מאד טעים וממש בא לי להגיע לצורה הזו
🙂
🙂 אחרי שחותכים לחתיכות (אפשר לפתוח לרצועות), מגלגלים אותן מעט ואז סביב ליצירת השבלול.
מצטערת שאין לי צילום של זה, להבא אצלם את כל התהליך…
היי נטלי, נראה מעולה!
כמה כפות זה 50 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי? אין לי משקל..
אם אני לא טועה 2 וחצי. אבל כפות מדידה. כך שהן גדולות יותר מכפות רגילות. אז אולי תקררי מעט, ותוכלי להרים כף גדושה של השמן.
הי נטלי . מה נותן כאן האינסטנט פודינג והאם זה לא יותר מדי חפיסה שלמה?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!