סופגניות טבעוניות לחנוכה
השנה כל עיניין הסופגניות בא לי בהפתעה, שנה שעברה עוד ויתרתי לעצמי על הטבעוניות.
השנה, גם אני אזכה לחתיכה קטנה, או אחת שלמה, או 15…
השנה אני גם חוגגת בבית, בישראל, עם כולם, אז החגיגה כפולה ומכופלת.
נחגוג כמו שצריך לא?!?.. אז חובה סופגניות!
מתכון מעולה, קל להכנה, לא יומרני, לא מנסה להשמע בריא, עם חומרים שכמעט לכל אחד יש כבר בבית והכי חשוב… טעים וחגיגי.
אפשר להכין כמות גדולה יותר של סופגניות אם נכין אותן קטנות, אני אישית אוהבת קטנות, פחות קלוריות על אותו טעם והנאה, אבל כגדולות הכמות מספיקה לכ-12 סופגניות.
רוצים להשתמש בחומרים מעט שונים כמו קמח מלא למשל?, קחו בחשבון שהן תצאנה יותר דחוסות ופחות אווריריות.
רוצים לאפות במקום לטגן? אפשרי אך הן תצאנה מעט יבשושיות (לטעמי) ואני מעדיפה פעם בשנה את הדבר האמיתי.
מרכיבים:
חצי קילו קמח
200 מ”ל חלב סויה
חצי כוס סוכר
חצי גביע וניל של אלפרו
חצי כפית שטוחה מלח
כף שמרים יבשים
30 מ”ל שמן חמניות
שקית אחת סוכר וניל
תוספות:
צנצנת ריבת תותים או ריבה אהובה
חצי כוס אבקת סוכר
שמן לטיגון
אופן הכנה:
נתחיל בלחמם ממש מעט את חלב הסויה, זה מה שיעזור לשמרים שלנו לפעול,
נכניס את כל המרכיבים לקערה גדולה ואת הקמח ננפה פנימה ונערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה שאפשר ללוש.
נלוש כ-8-10 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד אבל לא דביק. אם יש צורך בתוספת של מעט קמח, נוסיף ונלוש עד שהבצק אחיד.
נחזיר את הבצק לקערה ונכסה בעזרת מגבת או ניילון נצמד להתפחה ונעמיד במקום חמים במטבח, למשל ליד התנור, או אפילו בתוך התנור על הטמפרטורה הנמוכה ביותר שיש לכם. בקיץ בחוץ זה מעולה.
נתפיח את הבצק במשך שעה עד שהבצק ממש מכפיל את נפחו.
לאחר שעת ההתפחה, נוציא את הבצק ללישה קצרצרה רק על מנת להוציא ממנו את האויר, נרדד על משטח מקומח באמצעות מערוך לעובי של כ-ס”מ ונחרוץ עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
אפשרות שניה היא לכדרר עיגולים קטנים במקום.
את העיגולים נסדר על תבנית או על השיש המקומח במרווחים מאחר והם יתפחו שוב בהמשך.
נכסה את הכדורים/עיגולים במגבת או בניילון נצמד שוב ונחזיר לתנור או על השיש בקירבת מקור חום כמו קודם ונמתין להתפחה השניה שמספיק לה 40 דקות הפעם.
לקראת סיום ההתפחה ניגש לחמם את השמן בסיר, אני עובדת עם סיר בינוני וממלאה שמן (רצוי ענבים אבל כל שמן שהוא לא זית יכול להתאים),
השמן צריך להיות בגובה של כ-4 ס”מ.
נעביר בזהירות את הסופגניות התפוחות בעזרת מרית או כלי כלשהו, אחרת עם הידיים קצת יתכן והן יתקווצ’צו, ואנחנו רוצים לשמוע על צורתן היפה…
מניחים את הסופגניות אל תוך השמן כאשר הצד התחתון שלנו (זה שהן היו מונחות עליו) נמצא כלפי מעלה.
נטגן בחום בינוני עד לקבלת אותו הצבע הנחשק, הזהוב והיפה כדקה-שתיים ואז נהפוך לצד השני
נוציא את הסופגניות לצלחת מוכנה עם נייר סופג, כן, בסופגניות יש שמן.
נמתין עד שתתקררנה מעט לפני שנפזר את אבקת הסוכר מעל וכמובן לא נשכח את הריבה, אם אין לכם מזלף או מזרק, לא נורא, אפשר גם לנקב חריץ ולשפוך מעט פנימה ומעל… הכל הולך.
ואם ממש בא לכם לגוון, מעט קינמון מעל, מעורבב יחד עם סוכר רגיל או אבקת סוכר, פשוט משדרג…
אני גם הכנתי ריבה, טוב, האמת, לא במיוחד, אבל היא ממש השתלבה טוב, הכנתי חצי עם ריבה קנויה וחצי עם הריבה הביתית שלי, הכל היה טוב.
חג אורים שמח לכל בית ישראל….
מעולה מעולה מעולה, תודה רבה
בשמחה…
הסופגניות שלך לוקחות כל מתכון בקלות, בכלל המתכונים שלך עד היום הכל מפציץ, ישר כוח
מתכון גאוני, תכלס יצא לי גם נורא קל, אחלה חג שיהיה…
השתדלתי 😉
הכנתי כבר פעמיים, בחיי שכולם נחטפו, את מצויינת, טבעוניות וטובות ללא ספק…
חג שמח שיהיה
חג שמח ותודה רבה, נהננו וממשיכים להנות ממוצא ידייך
חג שמח
יצאו סופגניות מצויינות והכי חשוב טבעוניות… טעים טעים טעים
וחג שמח 🙂
תודה רבה וגם לך 🙂
לגמרי מתכון לשמור לשנה הבאה… חנוכה מסודרת מעכשיו 🙂 תודה רבה נטלי
תודה רבה חברים, שיהיה לכולנו חג שמח והמון טעים 🙂
סליחה על שאלת הצעירות, אבל איך בדיוק את מטגנת אותם? מניחה ששמן עמוק, ומתי בדיוק להוציא?
את הריבה מזריקים אח”כ פנימה נכון?
ותודה! 🙂
היי רינת, בערך תוך דקה-שתיים זה כבר מתחיל להזהיב, את רואה לפי הצבע מתי להפוך. וכן, פשוט להניח בשמן עמוק.
את הריבה מזריקים לאחר מכן, עם מזרק/מזלף.
במה אפשר להחליף את החצי-מיכל מעדן אלפרו וניל?
(פשוט כי אני לא משתמשת בהם, והם די יקרים.. ונמכרים ברביעיות. לא מתאים לי כ”כ לקנות רביעיה שלמה בשביל חצי מיכל. ) תודה!
אם יש לך טופו משי, זה יכול להחליף. אני הרבה משתמשת בוניל לאפיה בתור ביצים. אם את אופה, זה דווקא שימושי.
טופו אין, אבל לגבי המעדן – כמה ממנו מחליף כמה ביצים?
(זה כדי לטבען מתכונים..)
אין לי אלפרו וניל אבל יש לי שוקולד אז אם אני ישים אלפרו שוקולד הסופגניה עדיין תיהיה טעימה?
הוווו, שאלה מעניינת, לא ניסיתי, מה שכן, תצא סופגניה שוקו 😀
הי האם במקום סוכר וניל אפשר לשים כף סוכר רגיל וכפית תמצית וניל האם זה הגודל ?
את יכולה כף סוכר רגיל וממש 2-3 טיפות מתמצית הוניל 🙂
הי נטלי!
תודה רבה על המתכון.
אם יש לי חלב סויה וניל זה גם יעבוד? אולי במקום הסוכר וניל? או לקנות חלב סויה רגיל?
יעבוד ללא ספק, בסיבוב השני שלי הכנתי בדיוק כך.
can i make it with whole wheat flower?
You can always try and tell me how it was 🙂
יצא מעולה!
מה שכן בתפיחה הבצק לא תפח מי יודע מה…
אבל אז כשהכנסתי אותם לשמן לטיגון הן ממש נהיו ענקיות פתאום.
יצא טוב 🙂
הי נטלי,חלב מסוג אחר יעבוד? שקדים/אורז וחבריהם?
לא ניסיתי…
הי נטלי, ממש מחכה כבר להכין את המתכון
לדעתך זה יעבוד עם חלב שקדים ביתי במקום הסויה?
חג מואר ושמח
תודה
🙂
הי,
תודה על המתכון! מחכה כבר להכין
לדעתך זה יעבוד עם חלב שקדים ביתי במקום הסויה?
תודה! וחג מואר
מאמינה שכן (כן, תשובה באיחור…) 🙂
תודה 🙂 בסוף עשיתי עם חלב סויה, אבל עם קמח כוסמין במקום לבן – יצא מעולה!! תודה
יצא מעולה! תודה רבה 🙂
היי, יש לי בעתיות עם סויה. האם אפשר להחליף את המעדן במעדן אורז במקום?
עשיתי עכשיו, חנוכה התשע”ט. הסופגניות הכי טעימות שיצאו לי. תודה !!!
היי. תודה על המתכון! יצא מאוד טעים! רק שאצלי הן יצאו ממש שחומות, בצבע חום כהה והן היו בשמן רק איזה 10 שניות מכל צד. (הכנתי אותן קטנות) אולי את יודעת למה? יכול להיות שהייה יותר מדי שמן בסיר , כי שמתי יותר שמן ממה שכתבת. או כי הייה צריך להבה קטנה יותר? מה את אומרת?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!