מתכון גלידה טבעונית שוקולד רום פקאן
מתכון גלידה טבעונית שוקולד רום פקאן
גלידה פשוט מדהימה, מדהימה, וכל כך פשוטה וקלה להכנה, ואיך גילינו אותה? טרי ניסה להכין מלית לעוגה, לפנק אותי קצת, ולא יצא לו, אז הוא ניגש אליי עם הקערה, הראה לי את מה שיצא, אמר שטעים לו נורא אבל לא נראה לו שיצא לו מזה שום עוגה ושאל מה לעשות, פשוט אמרתי, אם לא עוגה, שים במקפיא, בטח תצא גלידה, ויצאה, ומה זה גלידה?!…אנחנו מתמוגגים פה ממנה, במיוחד אני, כל כך הייתה לי חסרה גלידה טובה בחיים ועכשיו כשזו פה, אני הולכת להשתולל איתה בטעמים מדליקים, כבר יש לי כל כך הרבה רעיונות לשילובים שאני מפחידה את עצמי עם הקלוריות, אבל לא יכולה להתאפק, איך אמרתי לטרי אמש, הינה קלוריות שאני לא בוכה עליהם, זה פשוט…שווה את זה!!!
אם לא בא לכם להכין עם הרום, פשוט אל תוסיפו, אפשר לגוון עם ליקר בטעמים שונים, אפשר לשחק עם הפירות שמוסיפים, ומה שחשוב זה לשמור על הבסיס קבוע, רוצו להכין, ותחזרו לספר לי מה עשיתם, זה עיניין של כמה דקות ואושר שיזכרו לכם להרבה זמן, במילים אחרות, אפילו מושלם כקינוח לחג! בדר”כ גלידה זה משהו שאני שמה בצד כתוספת לעוגה, פאי, פנקייק, אבל בחיי, הגלידה הזאת כל כך עשירה שהיא פשוט טובה בפני עצמה. מספיק דיברתי, קדימה לעבודה! ^_^
במתכון הזה לא שקלתי כלום, פשוט השתמשתי בכוס מאג רגילה, כזו שמכינים בה נס קפה, בעיקרון אם שומרים על המדדים עם אותה הכוס אז הכל יצא בול, אבל אם יש סטיה של מעט מזה או מזה, ממש לא קריטי, זאת גלידה, זה יצא בכל מקרה 🙂
מרכיבים:
1/4 כוס פקאן רואו (לא קלוי או מסוכר)
1/4 כוס אגוזי מקדמיה (אפשר להשתמש רק בפקאן אבל אני אוהבת את השילוב)
1 כוס חלב סויה, רצוי בטעם וניל של אלפרו, זה מוסיף
230 גרם שוקולד מריר איכותי
כ-1/3 כוס ליקר רום (אפשר לגוון עם ליקר בטעמים שונים למי שמרגיש הרפתקני)
1/3 כוס צימוקים
1 כפית תמצית רום
ההכנה:
נשרה את הצימוקים בליקר הרום למשך מס’ שעות, עדיף למשך הלילה לספיגה מלאה של הטעמים.
את הפקאן והמקדמיה לטחון היטב למשך כ-3 דקות במעבד מזון עד לכמעט עיסה, זה יראה כמו פירורים קטנים אך די דביקים.
נכניס פנימה את כוס חלב הסויה ונטחן למשך כדקה נוספת.
נמיס את השוקולד המריר בבן מארי, קערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים ולערבב כל הזמן עד להמסה מלאה של השוקולד, אם לא הצלחתם להבין תגגלו את זה, אם עדיין לא ברור, פשוט תמיסו במיקרו בעוצמה נמוכה לכדקה ולערבב עד שנמס.
נעביר את השוקולד למעבד מזון יחד עם שאר הבלילה, נוסיף גם את תמצית הרום ונערבב היטב עד לאחידות.
נעביר את הבלילה לכלי איחסון, נכסה בניילון נצמד ונעביר למקפיא, לאחר כשעה-שעתיים נוציא, נערבב ידנית את הצימוקים פנימה ונחזיר מיד למקפיא למס’ שעות, עדיף למשך הלילה.
היי נטלי!
אני גם חיכיתי להזדמנות להכין גלידה טובה, וזו נראית מדהימה!
יש לי רק שאלה לגבי הצימוקים,
הפרטנר שלי די סולד מהם (או מחמוציות לצורך העניין), יש לך רעיון למשהו אחר שאפשר להשרות ברום ולהוסיף לגלידה?
חשבתי אולי על עוגיות לוטוס..
מה דעתך?
על פניו נשמע טוב אבל לדעתי יצא פשוט ממרח עוגיות כי זה ימס, לא שזה רע, זה טעים גלידת לוטוס 🙂 אבל אפשר פשוט לערבב ממרח לוטוס פנימה ובמצב של חצי הקפאה לשבור פנימה עוגיות לקרנצ’יות.
נשמע טעיייים
אני אנסה ואדווח!
היי נטלי,
מה בערך הכמות שיוצאת?
שוקלת להכין את זה למסיבה.
תודה מראש 🙂
לא מזמן הכפלתי כמויות והספיק ל10 אנשים.
היי נטלי, אני ותיקה בהכנת המתכונים שלך, והגיע הזמן לפרגן , הגלידה מככבת אצלי קבוע בהקפאה היא טעימה מאוד ואני לא קונה יותר גלידה מוכנה.
כיף לגלות כמה שזה פשוט 🙂 תודה!
תודה על מרשם. כמה שנים חיפשתי מרשם של גלידה ללא ביצים וגם ללא קפצת ריצ
אפשר בלי צימוקים?
אפשר אגוזי מלך במקום פקאן?
כמובן, על הבסיס הזה אפשר לגוון המון טעמים שאוהבים, תודה רבה, תהני 🙂
היי, נטלי.
הבלוג שלך משובב נפש.
אין ברשותי מעבד מזון. האם ניתן לרסק את האגוזים עם פשיט שניצלים (שמאז ומתמיד שמש אותי לריסוק אגוזים לעוגות) ולהתקדם משם?
תודה.
תודה רבה 🙂 כמובן שאפשר, כל עוד זה מתרסק, אני שמחה 🙂
יש לי שאלה –
הלכתי לחנות אלכוהול ואמרו לי ש’ליקר’ ו’רום’ זה 2 דברים שונים –
אז למה הכוונה שכתוב במתכון ‘ליקר רום’?
תודה
תודה על המתכון 🙂
שאלה- האם צריך להכניס לתוך המעבד מזון גם את הרום שבו השרינו את הצימוקים?
היי נטלי,
לאחר שלב ההקפאה הוצאתי והגלידה היתה קפואה במרקם קרח,
איפה טעיתי או שכך צריך להיות?
תודה.
מה הממתיק פה ?
היי שלום,
אני קצת בדיליי של איזה שלוש שנים, מקווה שיענו לי חחח
ידוע אולי כמה זמן הגלידה הזו שומרת על טריות במקפיא?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!