מרק פטריות וערמונים טבעוני

23 Sep
September 23, 2013


אוי אוי אוי, נו מה אני אעשה, שוב אני והמרקים שלי, אצלי זה עובד ככה, לא משנה מה הטמפרטורה בחוץ, אני פשוט מטורפת על מרקים טובים, ולא יכולתי להתאפק. שוב.
אבל בין אם תכינו עכשיו או תחכו לימים קרים יותר, תברכו כל שלוק וביס מהדבר האלוהי הזה, לא מגזימה, מייררת רק מלחשוב על זה בעת ההקלדה כשהמרק מזמן נגמר כבר בשבוע שעבר…
למזלי חוץ מפטריות, (יש קצת יבשות), יש לי הכל בבית, אז כניראה שאכין שוב מחר.
טוב נו, שיכנעתי את עצמי, בטוח שאכין שוב. פשוט חייבת עוד קצת מהתענוג 🙂 חוץ מזה מכל הבלאגן של המעבר דירה והכל, המתכון של המרק אבד לי, כבר כמעט שפתחתי באבל ואז ממש במקרה הוא צץ לו ב”פנקס הרעיונות שלי” 🙂 איך לא חשבתי לחפש אותו שם…
אז הינה, בשיא ההתרגשות, מרק מופלא!

מרק פטריות וערמונים טבעוני

מרכיבים:

1 כרישה קצוצה

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1/4 כוס יין לבן

3 עלי מרווה

3 כפות קרם קוקוס

חופן קטן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות ממרח ערמונים (אם לא מוצאים אפשר לקנות ערמונים בוואקום ולעבד למחית)

5 פטריות פורטבלו (קצוצות או שלמות, תלוי בגודל ובחשק)

חופן תערובת פטריות לפי החשק, הטעם או מה שבנמצא (גם פה אפשר לקצוץ או להשאיר חלק שלמות)

מים עד מעט מעל גובה כמות החומרים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


ההכנה:

נתחיל בהכנה זריזה של קילוף החלק העליון של פטריות שאפשר לקלף להן את החלק החיצוני, יש שנמנעים מלשטוף אותן במים מאחר והמים נספגים בפטריה אבל בכל מקרה היא נכנסת למרק אז אני אישית שוטפת אם צריך.

לחמם את שמן הזית, להוסיף אליו את הכרישה והבצלים הקצוצים, לטגן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום הקצוץ לעוד 2 דקות עם ערבוב שלא ישרף, רק שמעט יזהיב ויפיץ ריח, להוסיף מעט מים, לערבב ולהוסיף את שאר המרכיבים (חוץ מהמלח והפלפל השחור) פנימה, להוסיף עוד מים עד לגובה שעובר מעט את גובה כמות המרכיבים (אפשר להוסיף עוד בהמשך אך המרק טעים מאוד כשהוא סמיך)
להמתין לרתיחה ולהנמיך את האש ללהבה קטנה, לבשל כחצי שעה עד לריכוך ואיחוד הטעמים,
אני אישית השתמשתי בבלנדר מוט אבל אפשר גם להעביר חלק מהמרק למעבד מזון, לרסק ולהחזיר לסיר.
אני אוהבת להשאיר חלק שיהיה נגיס ולכן הריסוק הוא חלקי בלבד,
לאחר הריסוק נטעם, נוסיף מלח ופלפל עד שטעים ונבשל לכעוד 5 דקות, נמזוג לצלחת ונתמוגג…



NAT_3319

NAT_3347

NAT_3337

NAT_3909-1

NAT_3912-2

NAT_3920-11

NAT_3921-10

NAT_3915-12

NAT_3968-5

NAT_3930-8

NAT_3928-9

NAT_3964-4


Comments

comments

Tags: , , , , ,
1 reply
  1. אירית בן עמי says:

    נטלי שלום, תודה על המתכון, אנסה אותו. כמה מנות הוא?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *