מרק עדשים וחיטה
פשוט מרק מושלם, מלא תבלינים ומפנק…
מנות: 4-6
זמן ההכנה: 3.5 שעות (ללא זמן ההשרייה)
מצרכים:
סיר גדול
3 כפות שמן זית
בצל גדול
5 שיני שום
כוס עדשים חומות או עירבוב של סוגים לפי החשק
רבע כוס חצאי אפונה יבשה
חצי כוס חיטה או שיבולת שועל
גבעול כרפס
2 עגבניות בשלות
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה גדול
3 כפות פפריקה אדומה
כפית פלפל שחור
כף כמון
כפית כורכום
כף חוואיג’ למרק
חצי לימון
מים לפי גודל הסיר
אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן זית בצל גדול קצוץ.
אחרי שהבצל מתחיל להשחים מוסיפים 5 שיני שום קצוצים לטיגון.
מוסיפים את התבלינים, 3 כפות פפריקה אדומה, כפית פלפל שחור, כף כמון, כפית כורכום, כף חוואיג’ למרק, ומערבבים את הכל,
מבשלים 2-3 דקות ומוסיפים 2 עגבניות חתוכות, גבעול כרפס אחד חתוך ואת המים, בערך חצי סיר.
מוסיפים את העדשים והאפונה שהושרו במים לילה לפני (להחליף את מים כל כמה שעות אם משרים את העדשים במשך היום).
אני משתמשת בסוגי עדשים שונים (כי זה בריא),
מוסיפים את החיטה,
מוסיפים חופן פטרוזליה וחופן ממש גדול של כוסברה.
מוודאים שאין הרבה גבעולים מיותרים, כדאי להשתמש בעיקר בעלים.
מוודאים שיש מספיק מים.
לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 3 שעות.
בסיום הבישול מוסיפים את המלח לפי הטעם.
חשוב להקפיד להוסיף את המלח בסיום הבישול כדי שהוא לא ייאט את תהליך ההתרככות.
כדאי מידי פעם לפתוח את הסיר ולבדוק שיש מספיק מים ואם אין אז להוסיף מים שעברו הרתחה.
ניתן להוסיף תפוח אדמה וגזר למרק, אני אישית מעדיפה בלי.
כשהמרק מוכן להזליף מעט מהמיץ לימון הסחוט או שאפשר במהלך הבישול “לזרוק” פנימה חתיכת לימון לטעם..
מאוד מוסיף!
רררר….. רוצהההה
חחח… ממש לא מסובך להכנה. מאוד ממליצה 🙂
בדיוק מכין, נראה טוב
זה באמת 3 כפות פפריקה אדומה ולא 3 כפיות ?
אכן כן, אם זה יותר מידי לטעמך, אפשר להפחית מעט…
נטלי, היום בעלי ואני היינו אמורים לכת למסעדה, מכיוון שמזג האוויר לא היה כל כך מזמין ליציאה הזאת, החלטנו להישאר בבית ולשתות מרק. הפעם היה זה מרק עדשים וחיטה, מרק מעדן. בעלי והתינוק דרשו עוד ועוד. אני כנראה אחרוש על הבלוג שלך לעיתים קרובות . כל מתכון מצליח. את אלופה
תודה תודה תודה, אין כמו לשבת בבית על מרק חם…. 🙂
מרק מפנק ועשיר בצבע
הוספתי גריסי פנינה וקצת אורז מלא (כי השתמשתי בשיבולת שועל במקום חיטה והיה נראה לי קצת דליל)
טעם משובח, מושלם לחורף!!
תודה רבה על המתכון
יצא מעולה.
תודה
היי, אני מכינה עכשיו את המרק המשגע הזה, והוא כבר שעה על אש קטנה. שמתי לב שכל הקיטניות כבר מוכנות… באמת הכרחי להחזיק אותו עוד שעתיים על אש קטנה?
מבחינתי, כן 🙂 זה יעמיק את הטעמים. אבל כמובן שלא חובה בכלל. אם דחוף לך וכבר לא בא לך להשגיח, אז מבטיחה שיצא טעים גם ככה!
לא דחוף לי 🙂
אני אשאיר עוד קצת.
את אדירה! תודה רבה על התגובה הכל כך מהירה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!