מרק עגבניות הודי
מנות: 3 מנות גדושות או 5-6 מנות פתיחה/ ראשונות
משך זמן ההכנה: 50 דקות
רכיבים:
10 עגבניות בינוניות אדומות ויפות
5 שיני שום
10 גבעולי טימין
500 מ”ל מים עם טבלית אחת של אבקת ירקות מעורבבים יחד
בצל אחד חתוך גס
2 כפות של עדשים אדומות
2 כפיות של תבלין גאראם מאסלה
קמצוץ פתיתי צ’ילי
חופן של כוסברה קצוצה
2כפות גדולות של יוגורט סויה (אופציונלי)
קמצוץ מלח לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים את העגבניות שלמות, והשום עם הקליפה על תבנית לאפיה ל15 דקות.
את שאר המרכיבים חוץ מהכוסברה והיוגורט מכניסים יחד לסיר, אך עדיין לא מבשלים עד שהאפיה תסתיים, את הטימין להכניס כגבעולים שלמים.
כאשר 15 דקות האפייה יסתיימו, מוציאים את התבנית ונותנים לזה להתקרר מעט כדי שנוכל להתחיל לקלף את העגבניות. לאחר הקילוף, חותכים את העגבניות לחתיכות גסות ומכניסים לסיר עם שאר המרכיבים מלבד הכוסברה והיוגורט. את השום כותשים ומצרפים לסיר.
מבשלים את הכל עד לרתיחה במשך 20 דקות, ואז אפשר להוציא את הטימין ולזרוק. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה דק ואת היוגורט, מבשלים במשך דקה נוספת.
מורידים חצי מכמות התבשיל החוצה ומרסקים היטב בעזרת בלנדר, לאחר פעולת הריסוק, מחזירים את הכל חזרה לסיר עם חצי התבשיל שנותר בו, ומגישים.
טיפ – מי שאוהב מרקים חלקים יכול פשוט לרסק הכל בבלנדר או להשתמש בבלנדר מוט/ סטיק, אנחנו אוהבים ללעוס יותר אז השארנו יותר חתיכות.
טיפ שני – ניסינו את המרק גם עם 4 פלפלים אדומים קלויים בתנור לפני הבישול, ויצא פשוט מעולה. מומלץ באותה מידה
לא יכולתי לצאת מהאתר מבלי שאציין שנהנתי ממנו מאוד… הצילומים מרהיבים והכתיבה מאוד נעימה לי…סחתיין
הווו מקסימה, תודה רבה רבה 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!