ממרח שעועית וזיתי קלמטה עשיר
אני יודעת שכבר שבוע לא העלתי שום פוסט, ממש חרגתי מהרגלי, אז זהו שזה לא שהפסקתי לאכול :), פשוט העבודה גבתה ממני את כל הזמן ואכלתי הרבה טייק אווי (נו נו נו נטלי), אבל מה, ביציאה אחת אקראית לקניות מצאתי איזשהו ממרח מעניין שממש התלהבתי ממנו, וכל מה שיכולתי לעשות זה לנסות לנחש את המרכיבים שבו וליצור אחד כזה שירגש אותי בדיוק אם לא יותר מאותו ממרח שכל כך אהבתי. ידעתי רק שיש בו שעועית לבנה מסוג כלשהו וזיתים. אז הפעלנו אני וטרי את גלגלי השיניים במוח והתחלנו לנחש טעמים. אני חושבת שעשינו עבודה מאוד טובה, ללא ספק יצא ממרח מפנק וטעים
באופן מיוחד, אפילו אושן אכלה ממנו בניגוביישן, אפשר למרוח על פרוסה/סנדוויץ’, או ממש לאכול כמו שאני עשיתי, בצלחת גדולה כמו חומוס.
הכמות בצלחת היא חצי מהכמות שיצאה, ואכלנו ממנה שלושתנו בהנאה.
את השאר העברתי לקופסת איחסון ולמקרר, שנהנה גם מחר 🙂
ממרח שעועית וזיתי קלמטה:
מרכיבים:
250 גרם לפני השריה שעועית לימה או בובס או שטוחה רחבה אחרת
שליש כוס שמן זית (עדין בטעם) או שמן פולי סויה או שמן ענבים
חצי כוס מים
1 כף+1 כפית חומץ בן יין (20 מ”ל)
150 גרם זיתי קלמטה מגולענים (ללא חרצנים) פלוס חופן לשימוש בהמשך
גמבה אחת אדומה
שן שום אחת כתושה
מעט מלח לטעם
לקישוט מעט פפריקה אדומה עם שמן זית
ההכנה:
את השעועית להשרות בקערה מלאה במים נקיים עם חצי כפית אבקת סודה לשתיה, למשך יממה, להחליף מים מידי כמה שעות למים טריים.
לאחר ההשריה, לסנן מהמים ולבשל בסיר גדול מלא במים וחצי כפית אבקת סודה לשתיה, יתכן ובהרתחה יעלה מעט קצף לבן, אפשר להסיר אותו עם מצקת ולזרוק בכיור… בזמן הבישול נוסיף למשך כ-10 דקות את הגמבה למים וניתן גם לה להתרכך מעט עד שנקצץ אותה בהמשך.
לאחר בישול של כ- 40 דקות, תבדקו כי זה תלוי בסוג השעועית, השעועית תתרכך לחלוטין ואפשר יהיה לסנן ולטחון.
נעביר אותה למעבד מזון חזק וטוב, נוסיף את המים, השום והשמן ונטחן היטב עד לממרח חלק ובהיר.
נוסיף את החומץ, ואת הזיתים ונטחן היטב.
את החופן זיתים הנוסף ביחד עם הגמבה הרכה נקצץ היטב ונוסיף לממרח.
לאחר הטעימה נמליח לפי הטעם במידה ויש צורך ונערבב מעט פפריקה אדומה עם מעט שמן זית ונבזוק מעל הכל…
יאמ יאמ…
בחנות התבלינים והחמוצים שאני כל כך אוהבת…
השעועית אחרי השריה ולפני בישול, במקרה שלי השתמשתי בשעועית לימה.
טחנתי היטב לממרח אחיד וחלק.
טחינה נוספת עם שאר המרכיבים והזיתים שצבעו הכל לסוג של סגלגל…
גמבה מבושלת וחופן זיתים מוכנים לקיצוץ.
טק טק טק והינה הכל קצוץ.
תודה על הרעיון,יצא מעולה,במקום גמבה הוספתי פפריקה מרוקאית שנתנה טעם “פלפלי” מתקתק וטעים
היי נטלי, תודה על המתכון. נראה מעולה 🙂
האם חייבים חומץ בממרח זה? מה התפקיד שלו או שאפשר לוותר?
ושאלה נוספת: התבלין סומק מתאים להוספה כאן?
לדעתי ישתלב מצויין
יצא טעים ברמות על. תודה רבה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!