מיונז טבעוני
מיונז טבעוני זה מוצר כל כך בסיסי, אז החלטתי להוסיף גם לכאן, 🙂
המתכון קל ובסיסי, לכולם יש פחות או יותר את אותו מתכון, אני ניסיתי את זה, וזה הכי טוב שיצא לי, התאהבתי כלות.
אפשר כמובן להכין כמויות יותר גדולות,
אבל המיונז לא מחזיק ליותר משבוע, מקסימום עשרה ימים במקרר, אז הכי טוב להכין מעט ואולי אפילו לפי הצורך, במיוחד שכל כך קל להכין אותו וזה ממש לא סיפור גדול.
גם פה נודה לכל מי שתרגם והביא לנו מתכונים נפלאים, ועל הטיפים הנהדרים של גיא…
1/2 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כוס שמן זרעי ענבים/כוס שמן קנולה/חריע
1/2 כפית מלח
1/2 כפית חרדל (אפשר אפילו אבקה למי שאוהב)
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית חומץ סיידר תפוחים
הכנה-
את כל המרכיבים מלבד הלימון להכניס לבלנדר (מעבד מזון) ולבלנדר, להוסיף בהדרגה את הלימון וכשהמרקם נראה מושלם, זה מוכן 🙂
אין יותר פשוט מזה.
נראה מעולה, אפשר להכין בלי החומץ? יש לי סלידה מהריח הזה…
כמובן, גם אני לא תמיד מוסיפה את החומץ, זה טעים גם בלי, מילה שלי 🙂
לכמה זמן זה מחזיק? מתכון נפלא, הצילומים משגעים 🙂
תודה רבה, בערך עד 10 ימים, אולי אפילו קצת יותר.
נראה מהמם, הכנתי משהו דומה פעם, אי אנסה גם את זה, תודה רבה לך
מעולה, בהצלחה
עשית לי חשק לסלט מיונז, עכשיו הולך להכין 🙂
יאמייי…. הבוקר הכנתי.
מדהים כמה שלא צריך את הביצים בסופו של דבר, נפלא לראות מתכונים כאלה…
בהחלט, גם אני מופתעת כל פעם מחדש…
הביצים נועדו בשביל למצק את התערובת – זה מה שנקרא המתחלב (אמולסיפייר). הלציטין בחלמון זה מה שעושה את זה. מסויה מקבלים גם את הלציטין, והרי לכם תחליף ביצים למיונז.
נכון 🙂
כמה יוצא מהכמות הזאת?
תודה מראש
יוצאת כמות של בערך כוס וחצי …
אין עליך, אני אכין לסופ”ש הקרוב, יש לי בראש כמה תוכניות, אם יהיו לי בעיות אני אכתוב לך שוב, מחזיקה אצבעות למיונז הראשון שלי… התרגשות…
לגמרי מבינה 🙂
השבוע אני קונה מעבד מזון ואני אתחיל להכין גם את הגבינות שלך, אני רואה עולם בזכותך… 🙂
רציתי לומר לך תודה ענקית, גם בשם משפחתי, ואני בטוחה שבשם כל הקוראים שלך, את באמת מיוחדת עבור כולם…
הווו, איזה מחמאה מקסימה, תודה רבה, וחייבת מעבד מזון, זה כל כך נדרש במטבח 🙂 בהצלחה
תודה רבה, נכנס לרשימת הכנה בקרוב…
מעולה
היי נטלי, אם אני מכינה כמות גדולה, יש אפשרות להקפיא?
לא. ועדיף כמות יותר קטנה ולהחזיק במקרר, נשמר לא רע עד 10 ימים בערך.
הי, גיליתי לשמחתי שאפשר להקפיא! הקפאתי בכמויות קטנות ממש, בכלי פלסטיק הקטנים של רטבים ממשלוחים (כמות של 2-3 כפיות). מקפיאים, מפשירים לחלוטין כמה שעות במקרר, והמרקם נשאר אותו הדבר!
ברגעים של לחץ ניסיתי גם להפשיר מתחת למים פושרים זורמים/בקערה עם מים, השמן נמס מהר יותר
לכמה זמן זה נשמר? אפשר להחזיק מחוץ למקרר? (אין ביצים).
לא ממליצה להחזיק מחוץ למקרר, החום יהרוס את המרקם.
מעולה, תודה רבה, איזה צילום מהמם… 🙂 לייק לייק לייק
ניסיתי להכין ולא הצליח 🙁 שמתי במקרר ולמחרת הייתה שכבה של שמן למעלה…
כמה זמן בערך אמורים לעבד? כי עיבדתי בערך חצי דקה רק עד שנהיה אחיד…נראה לך שכאן הטעות?
אני לא חושבת שזאת הטעות, אבל בכל מקרה, תמיד אפשר לתת לזה עוד עירבוב נוסף. זה נשמע לי בסדר.
אפשר להשתמש גם בסוג של חלב אחר?
לצערי התשובה היא לא. לחלב סויה תכונות שונות ולכן רק חלב סויה יתאים פה.
אני ניסיתי בכמות קטנה עם ממרח שקדים וזה הצליח
כפית אחת חרדל
שתי כפיות ממרח שקדים
כף אחת חומץ תפוחים (כנראה אפשר גם מיץ לימון)
שתי כפות שמן
ערבבתי עם מוט בלנדר ערבוב ראשוני הוספתי
עוד כף שמון וכף מים
ערבוב נוסף עד שנעשה חלק
אופציונלי לטעם:
שום, מלח, פילפל, טיפונת סוכר או דבש או סירופ מיפל
יצאה בערך שלוש כפות גדושות
ניסיתי להכין עם פחות מכמות השמן, לא רציתי שומני מידי, לא יצא לי טוב, האם זאת הבעיה?
זאת בדיוק הבעיה, אבל אל דאגה, פשוט תוסיפי את כמות השמן החסרה והמיונז יתייצב. פשוט שמאוד חשוב להקפיד על הכמויות.
וואו איזה מדהייייים יצא, אני לא חושבת שגם מי שאוכל ביצים ירגיש בהבדל…
מעולה, אני מכינה כבר המון זמן סוגים שונים של המיונז הזה, והמתכון פשוט מעולה, אז תודה רבה רבה, מאמצת.
שתפי בסוגים שאת מכינה 🙂
אחלה צילום, ויצא ממש טוב, היו לי ספקות כי השתמשתי בבלנד מוט מעפן אבל חייב לציין זה עבד יותר טוב ממה שחשבתי. אז שאפו.
האם אפשר להשתמש בשמן זית בכדי להביא את המתכון?
אני מנחשת שהתכוונת *להבריא את המתכון.
בעיקרון לא כדאי בגלל הטעם החזק שלו, שמן ענבים הוא מצויין בריאותית.
אני ניסיתי עם השמן זית והטעם שלו מאוד חזק, צריך לקנות רק את המעודן או להשתמש בשמן אחר, כמו הענבים למשל.
נכון, לא ממליצה על השמן זית בגלל הטעם החזק שלו, מקסימום למי שמתעקש אז רק מעודן, כמה שאפשר.
הייי, אפשר להשתמש בחומץ רגיל?:-)
כמובן 🙂
היי, עכשיו מצאתי את הבלוג שלך והכל נראה מדהים!
יש לי שאלה, אם מקפיאים את המיונז הוא יכול להחזיק ליותר משבוע? כנ”ל לגבי שאר הממרחים
היי ותודה רבה 🙂 אני לא ממליצה להקפיא, לא חושבת שיחזיק במקפיא, שאר הממרחים כן.
קודם כל- תודה רבה! 🙂 זה ממש כיף שיש כאלה פנינות ברשת..
עכשיו שאלה קטנה- ניסיתי פחות או יותר לפי המתכון וראיתי שיוצא נורא נוזלי.. הוספתי קצת שמן.. קצת סויה.. ועדיין נוזלי. מה עושות במצב כזה ?
תודה תודה, הסוד הוא בשמן, להוסיף רק שמן עד שסמיך, ובלינדור חזק וטוב.
גם אני עשיתי לפי כמויות מדויקות ויצא לי מאוד נוזלי..מה עושים???
משנה את דעתי..עד כה השתמשתי במיקסר. וכמובן שלא יצא…
שמתי במעבד מזון ויצא מרקם מעולה!!
נטלי תודה רבה!!
מעולה, תודה רבה אנה… תהני…
לי זה מאוד טעים, אבל שונה מהמיונז הרגיל/תעשייתי ולא יעבור את מבחן הילדים. מה דעתך אם אוסיף מעט סוכר? נראה לי שאולי זה ישפר את המצב. דחוף!
🙂 אולי לא יצא לך מדוייק? בכל מקרה קשה לי לומר לגבי הטעם כי לא טעמתי להמליץ על סוכר או כל דבר אחר… לכי לפי הרגש שלך. תטעמי ותשפרי.
מתכון מצוין. לא להאמין כמה זה מזכיר מיונז אמיתי
תודה רבה, ממש מאוהבת בזה 🙂
את פשוט אלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לנשום, להירגע ,
אוקי,
זה לא סתם , אלא פי 1000 יותר טעים .
בתור מי שהיה צמחוני עד לא ממזמן – זה ממש ממש הטעם.
אני מקווה שבשאר המתכונים יהיה כך גם…
תודה
תודה
תודה!
את פשוט אלופה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לנשום, להירגע ,
אוקי,
זה לא סתם , אלא פי 1000 יותר טעים .
בתור מי שהיה צמחוני עד לא ממזמן – זה ממש ממש הטעם.
למרות שאגב יצא קצת דליל, אני אשחק עם זה עד שיצא , אבל בטעם WOOHOOO!
אני מקווה שבשאר המתכונים יהיה כך גם…
תודה
תודה
תודה!
מעולה 🙂 אם יצא קצת דליל אז להוסיף עוד מעט מהשמן זה יעבה את הבלילה, זה באמת אליפות, שמחה שגילית את המתכון…
lol cider vinegar=hometz tapuchim i use malt and it tastes OK.
הכנתי עם שמן זית מעודן (כי זה מה שהיה לי בבית ונורא רציתי להכין כבר!) ויצא ממש טעים! ממש!
תודה!
אפשר חלב שקדים במקום סויה?
לא, רק חלב סויה במקרה הזה.
אני ניסיתי בכמות קטנה עם ממרח שקדים וזה הצליח
כפית אחת חרדל
שתי כפיות ממרח שקדים
כף אחת חומץ תפוחים (כנראה אפשר גם מיץ לימון)
שתי כפות שמן
ערבבתי עם מוט בלנדר ערבוב ראשוני הוספתי
עוד כף שמון וכף מים
ערבוב נוסף עד שנעשה חלק
אופציונלי לטעם:
שום, מלח, פילפל, טיפונת סוכר או דבש או סירופ מיפל
יצאה בערך שלוש כפות גדושות
יצא מעולה!
בהתחלה לא התייצב לי כי לא הבנתי שצריך פה עבודה מסיבית וניסיתי לעשות ידנית, אבל ברגע שהבנתי את הטעות עברתי לבלנדר מוט וזה התייצב תוך דקות ספורות, למרות שכבר הוספתי את הלימון.
את חושבת שזה יעבוד כמו מיונז רגיל באפיה? כי יש מלא מתכונים של פשטידות פרווה ששמים מיונז במקום שמנת, זה יוצא ממש קרמי. יעבוד לי?
מניסיון זה עובד, מצויין, תודה על התגובה.
פשוט נפלא
חייבת לנסות.
תודה רבה
מעולה, תודה רבה ^_^
וואו, אפילו שקראתי כל תגובה ותגובה פה- מודה שעדיין הייתי סקפטית עד שניסיתי..
יצא לי כלכך טעים שאני מתפלאת שבכלל מוסיפים במיונז תעשייתי ביצים מלכתחילה!
המון תודה!!!
לגמרי מסכימה איתך. תודה רבה 🙂
וואו וואו ושוב וואו!!
ואני אפילו לא טבעונית
פשוט סקרנית קולינרית שנתקעה עם חלב סויה לא ממותק בבית…אז החלטתי לנסות- לא ייאומן כמה שזה טעים, מהיר וקל להכנה!
אגב החומץ היחיד שמצאתי היה חומץ אורז, יצא פשוט מעולה
אפילו יותר ממיונז אמיתי
כאחד שעבר לפני כחודשיים מהצד הקורניבורי לצד הטבעוני, אני חייב להודות כי הבלוג שלך נפלא. המתכונים מצויינים.
הבנתי שבטבעונות כמעט לכל מוצר מן החי, קיים תחליף טבעוני.
קניתי חלב קוקוס של אלפרו, חוץ מזה שזה טעים לשתיה, לא הבנתי איך אפשר לשלב אותו במתכונים ? למה הוא מתאים ?
תודה רבה רבה, את יכולה לשלב אותו במתכוני קארי ואוכל אסיאתי.
בלנדר ומעבד מזון הם שני מכשירים שונים…
באיזה מהם להשתמש?
בזה שמהניסיון שלך עובד הכי חזק. 🙂
קודם כל, מתכון פשוט מעולה!
הכנתי לפני כמה ימים בשביל הקוטב’, ובעקבות ההצלחה המסחררת של השאריות היום רצתי להכין עוד, בכמות כפולה. רק שהפעם בטעות שמתי כפית שלמה של חומץ במקום חצי)לכמות כפולה( ויצא כהה מדי, חמוץ מדי ולא ממש במרקם טוב. מה אוכל לעשות עם התערובת שנותרה לי עכשיו(בזבוז של הרבה חומרים)?
תודה מראש
או להוסיף יותר משאר החומרים, או לזרוק. קורה, לא נורא, בפעם הבאה נזהרים קצת יותר 🙂
אחרי שקראתי את כל התגובות החלטתי שאני פשוט חייבת לנסות. כבר שבועות שאני מנסה להשיג מיונז טבעוני ולא מצליחה. הכנתי ממש עכשיו. לא היה לי חומץ והשתמשתי בחרדל דיז’ון מעולה (כי זה מש שהיה במקרר) יצא פשוט מושלם!!!!!!!!!!!! אין מילים. את אלופה. אני יודעת שזה עלול להשמע קצת מופרך, אבל הגשמת לי חלום טבעוני קטן. תודה רבה
תענוג, זה באמת מצויין, כשאני מכינה בעצמי, בא לי לאכול את זה ככה עם כפית, כמו קרם…
היי נטלי, מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
אני פה באמצע הנסיון השני של המיונז עושה הכל מדוייק מאוד והמיונז נוזלי… מה עושים?
כמה זמן הוא אמור להיות במיקסר?? הוא כבר מלא זמן שם וכלום לא קורה :-((
בדיוק חצי דקה וזה אמור להפוך ליציב. כניראה שהבלנדר גדול מידי לכמות המרכיבים ולא עובד עליהם ממוקד. את יכולה להוסיף עוד שמן או לנסות בבלנדר מוט בכלי קטן יותר.
טעים מאוד!תודה רבה!
אני היחידה שלא שמה חרדל ?
משהו ברעיון של מיונז עם חרדל דוחה אותי אבל כשהכנתי בלי חרדל יצא לי מאוד טעים.
אוף….ניסיתי להכין יותר מ-10 פעמים וכל הזמן יוצא ממש ממש נוזלי לא חשוב אם ערבבתי עם המערבל גם 15 דק
האפשרויות הן, או שהמערבל גדול מידי ואין מספיק חומר, או שהמערבל לא חזק מספיק, או שאין מספיק שמן. בניסיון הבא שלך, תוסיפי עוד שמן. יש לי הרגשה שזה יעבוד.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!