מופלטות טבעוניות למימונה

30 Mar
March 30, 2013

 

 

aciata-harfa-krowa

לא החג שלי, לא במדינה שלי, אבל בהחלט בטעם שלי…. אחרי השלישי כבר התחלתי להפליק לי על היד כדי לא לקחת עוד, אבל רק עוד אחד…….

במקור ממתכון של קרין גורן…

שאלתי פה ושם ובעמוד אם עדיף שאשתף מאוחר או מוקדם יותר את המתכון ומההתרשמות שלי הסברתם לי טוב טוב שעדיף שאפרסם את המתכון קצת לפני המימונה כדי שתתכוננו נפשית ותקראו על זה קצת.
אז הינה הוא, פשוט קל וכל כך טעיים… תודה לקרין גורן על המתוקים, מידי פעם אני מוצאת אצלה משהו ששוה לטבען או להעביר הלאה, לדביבונית מזון שכמוני, זה תענוג 🙂

קולולולולו… המופלטה ….


1 ק”ג קמח

2 וחצי עד 3 כוסות מים

1 כפית גדושה מלח

לשימון: 1/2 כוס שמן (לפחות…)

אופן הכנה:
מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש.
יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות.
מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
מחממים מחבת על להבה בינונית.
פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב הופכים לצד השני.
מניחים עליו מיד עיגול בצק פרוס נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד כ-40 מופלטות.
בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת),

ומתחילים ערמה חדשה..

במקום דבש הוספנו “דבש” פירות שזה כמעט אותו טעם של דבש דבורים רק יותר משופר ועם ניחוח פירותי מפנק…

אפשר לקנות אותו אבל מאוד קל גם להכין, ממש בכמה מילים ספונטניות על ההכנה, סוחטים מיץ ענבים מענבים טריים, מסננים למיץ בלבד, ללא הקליפות (אפשר לסנן גם בסוף הבישול),
מי שרוצה יכול להוסיף חתיכות פרי כמו אפרסמון שטוב במרקם הדבשי שלו, ואיזה חצי קלמנטינה מתוקה, הפקטין יסמיך את הריבה מהר מאוד.

לבשל עד לרתיחה, להרתיח למס’ דקות לבישול מהיר של הריבה ולהנמיך את הלהבה להכי נמוכה לצימצום הריבה לעוד מס’ דקות, לערבב בשלב הזה למניעת שריפת סוכר הפירות בתחתית, כשהרוטב מצומצם מספיק וסמיך, להניח להתקרר מעט ולסנן דרך מסננת את כל הרוטב (ה”דבש”) מהריבה. את החתיכות המוצקות אפשר לשמור לשייקים, או לערבב עם גלידה פרווה… ואת ה”דבש” להחזיק בכלי לחיץ (כמו קטשופ למשל) ולהשתמש בשעת הצורך…

מתכון לדבש טבעוני
אני הכנתי רק חצי קילו… בכל זאת, יש פה רק 2 וחצי אנשים בבית 🙂
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה

 

מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
מופלטה טיבעונית מופלטות טבעוניות מימונה
וידאו קצרצר וספונטני על הכנת המופלטות…
(רק תחליפו את אופן הצפיה לאיכות טובה יותר בגלגל השיניים בחלק שקופץ בתחתית הסרטון, ל-720 במקום אוטו’, אחרת לא ממש רואים משהו…)

 

 

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
28 replies
  1. נתי צור says:

    נראה מהמם…אני אנסה תודה רבה

    Reply
  2. מורן says:

    וואו איזה יופי…

    Reply
  3. לורין מיימון says:

    מהמם, תרבחו ותסעדו מחר

    Reply
  4. עדי says:

    מעולה, חג שמח, תודה רבה על כל הפירוט, חיפשתי בדיוק כאלה, במה להשתמש במקום הדבש? מה זה דבר פירות?

    Reply
    • Natalie says:

      אפשר למצוא דבש פירות בחנויות האורגניות, לא בכל מקום מוכרים אבל בעיקרון זה דבש מפירות, זה בערך כמו ריבת פירות ללא החלקים המוצקים של הריבה, רק ה”דבש” מסביב, אפשר גם להכין בבית.

      Reply
  5. דווידי says:

    שמח למצוא את המתכון, מחר אני אכין למשפחה ונראה מה אני שווה במטבח, הבטחתי לפנק בטבעוניות וזה נראה לי מתכון בול למטרה! חג שמח.

    Reply
  6. סימה says:

    אפשר גם עם מרגרינה במקום השמן?

    Reply
    • Natalie says:

      עדיף מבחינה בריאותית את השמן אבל גם הרבה יותר נוח לעבור עם שמן. הכי מומלץ זה שמן הענבים.

      Reply
  7. נתן לוי says:

    יפה מאוד, מברך על היוזמה, אשמח לקבל עוד מתכונים במייל. וחג שמח לכולם.

    Reply
  8. תודה רבה says:

    חג שמח ותודה רבה לך.

    Reply
  9. אני says:

    היי נטלי, המתכון מעולה, נראה מפורט ומודה לך מראש, אכין ואשתף איך יצא בסוף החג… שנעבור את יום המנגלים בשלום.

    Reply
  10. ברכה says:

    מתי זה המימונה? אני אכין…

    Reply
  11. לריסה says:

    בוקר טוב וחג שמח, אני כל כך מאושרת שמצאתי את הבלוג שלך. הוא מדהים!! יש בו כל כך הרבה חום ואהבה שפשוט תענוג להיכנס וסתם לפעמים לשתוף את העניים ולהתמלא באנרגיה הטובה. תודה רבה לך ותמשיכי בהחלט להפתיע, אני טבעונית רק חודשיים שלושה אבל בזכותך אני מגלה את העולם הטבעונות דרך הצבעים וטעמים נפלאים!! יישר כח וחג שמח לך ולכל בני ביתך.

    Reply
  12. עומרי בזלת says:

    עכשיו רק נשאר לשים את שפתיים ברקע

    Reply
  13. אלפי says:

    היי נטלי,
    הצילומים מדהימים והמופלטות נראות טעימות מאד!
    לא ראיתי מעולם דבש פירות, נשמע פיתרון גאוני במקום דבש כי הסילאן שאני קונה הוא בלי סוכר ולא מתוק כמו דבש.
    זה נמצא בדרך כלל במדפים של הדבש?
    תודה וחג שמח!

    Reply
    • Natalie says:

      בארץ לא יצא לי לקנות כי אני לא גרה בארץ, אבל שמעתי מחברים מסביב שכן מצאו את המוצר במקומות שונים רק שאין לי ממש הכוונה. אם לא יוצא לקנות, תכיני לפי ההסבר את ריבת הפירות ותפיקי ממנה “דבש” זה כל כך פשוט שחבל על הטירחה לחפש אפילו.

      Reply
      • אלפי says:

        אני אציץ בהסבר של הריבה שכתבת עליה.
        אם בכל זאת מישהו יכתוב לך איפה קנה, כתבי בפייסבוק, רק למקרה שלא תצליח לי הריבה.
        את כבר יודעת עם מי יש לך עסק
        תודה עבור התשובה.

        Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *