מאפינס שוקולד טבעוני מושלמים ולא פחות!
זוכרים את העוגה היפה של תומר שמעיה מקבוצת המתכונים בפייסבוק?!,
ברור שאתם זוכרים, הזקופה היפה שלו נתנה לי השראה להכין את המאפינס האלו.
ותודה רבה תומר 🙂 כי יצאו פה חבילות קטנות של אושר…
המתכון פשוט נורא, ואפילו לא עשיתי בלאגן במטבח,
נתחיל בלהדליק את התנור ל-180 מעלות כבר מעכשיו.
צריך ככה-
כפית סודה לשתיה
כוס וחצי קמח לבן תופח
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
רבע כפית מלח
חצי כוס חלב סויה
חצי כוס מים
חצי כוס שמן או רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
מעדן שוקולד סויה אחד
חצי כוס שוקולד צ’יפס
5 כפות אייריש קופי או ליקר קפה אחר
ההכנה היא קלה שיש-
מערבבים את כל החומרים היבשים יחד (חוץ מהשוקולד צ’יפס) לתערובת אחידה,
ומוסיפים אליה את כל החומרים הרטובים ומערבבים במערבל ידני עד שהתערובת אחידה,
מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים ידנית.
מוזגים לתוך קעריות/כוסות מאפינס קטנות שיושבות בתוך תבנית יעודית למאפינס ממש כמעט עד הסוף כי אנחנו רוצים שזה יתפח ויעלה גבוה למעלה.
נכניס לתנור שחומם ל180 מעלות מראש למשך 20-25 דקות, תבדקו כמובן עם קיסם ועם המאפינס לא רטובים מבפנים, אז זה מוכן.
נשאיר את המאפינס בתנור אחרי הכיבוי ועם דלת מעט פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט.
נעבור להכנת הציפוי.
כשהמאפינס התקררו, רק אז למרוח את הציפוי אחרת הוא ינזל…
ובמקרה שלנו, יש מספיק ציפוי כדי לאלתר גם צינורית קטנה (עט שבור) שתתחבר למזרק (עם סלוטייפ) כדי להזריק שוקולד גם לתוך המאפינס.
אין יותר הרעלת שוקולד מהמאפינס הזה 🙂
אם יש מישהו שלא רוצה את הפאדג’ מבפנים, פשוט שיכין חצי מהכמות הרשומה של הרוטב.
רוטב לפאדג’ ולציפוי-
45 מ”ל חלב סויה מעורבב עם
45 מ”ל אייריש קופי
ו-200 גרם שוקולד
להמיס את השוקולד בבן מרי ולערבב את שאר החומרים פנימה היטב לאיחוד החומרים. למרוח מעל ולהזליף פנימה, בתאבון
תמיד היה לי כתב חרטומים 🙂
הי נטלי! כל הכבוד על הבלוג הכל נראה מדהים ולגמרי עשית לי חשק עם המאפינס האלה.
אני רק חושבת שחסר ההוראות הכנה של הציפוי
יכול להיות?
מה טבעוני כאן? במה זה שונה מכל מאפה אחר?
שלום לך אחת,
בכל מאפה אחר יש שימוש בביצים להתפחה ובחלב, גם בחמאות בחלק מהמקרים וקצפות משמנת חלבית,
פה- אין.
יש תחליפים לכל מוצר שהוא מין החי.
תודה.
שלום נטל, יש לך בלוג נהדר ומעורר תאבון.
מחפשת מתכון למאפינס שוקולד, שזה מה שהילדה הזמינה.
ואלו נשמעים אכן שווים.
אבל אני לא משתמשת בסויה מעובדת ולא קונה מעדני סויה למיניהם (האמת? סקפטית שהקטנה תאהב את זה, אבל מעדיפה גם שלא תדע). מכיוון שנכין יחד את המתכון, אין מצב שיהיה בו סויה, גם כי מעדיפה כאמור לא, וגם כי לא רוצה שהיא תנסה את זה.
נראה לך שרסק תפוחים יעבוד במקום המעדן?
תודה!
תודה רבה אפרת, לא יצא לי לנסות עם הרסק אבל ממאפים מוצלחים אחרים אני יודעת שזה אפשרי, תוכלי גם להפחית בחצי את כמות השמן אם את מחליטה על הרסק במקום. בהצלחה 🙂
היי נטלי!! אני מאוהבת באוכל שלך, בכלים שלך ובעיצוב המושלם של כל תמונה ותמונה! תודה שאת חולקת את קסמייך בעולם..
שאלונת קטנטונת, את רוטב השוקולד\ פאדג’, צריך לבשל? איך מכינים אותו בדיוק…?
תודה ויום נפלא
תודה רבה יולה 🙂
הרוטב זה ממש בזריז, אני רק מחממת את החלב בסיר רוטב קטן או אפילו במיקרו לעצלנים בתוך צלוחית והשוקולד פשוט נמס בתוכו, מערבבת היטב למשך כדקה שתיים וזה מוכן! 🙂 (את האייריש קופי אפשר להוסיף בסוף)
הי נטלי הבלוג שלך נהדר כייפי ויפה, כבר ניסיתי כמה מתכונים יצא טעים, תודה 🙂
שאלה, באייריש קופי אין שמנת?
תודה רבה רבה,
לא יפעת, זה בלוג טבעוני, לא הייתי מציעה מוצר שיש בו ספק.
בקרים קופי יש שמנת באייריש קופי המקורי בבקבוק אין, יש משקה שהוא קוקטייל שבדר”כ קונים אולי כשיושבים בחוץ וקוראים לו אייריש קופי והוא כן יכול להכיל חלב.
אבל לכן תבדקי כשאת קונה, שקנית את המוצר הנכון. 🙂
תודה רבה על המתכון המעולה!
שאלה- אפשר לשמור את המאפינס בחוץ? וכמה זמן הם נשמרים?
תודה!
אני אישית שומרת את כל המאפים שלי מחוץ למקרר, אבל קח בחשבון שאולי לא קר אצלי בבית, אבל גם לא חם. אצלי זה מחזיק כחמישה ימים בכיף. לא הייתי ממליצה יותר מיומיים/שלושה בארץ.
היי! המתכון נראה מעולה… אבל אני ממש לא אוהבת ליקר קפה, יש לך אולי אופציות להחלפה
היי, הליקר קפה הוא לטעם בלבד, אפשר גם בלעדיו, או שאת יכולה להוסיף גרידת תפוז אם את אוהבת או לשלב עם ליקרים בטעמים אחרים במידה ויש לך משהו מעניין בבית.
אם אין לי קמח תופח כמה אבקת אפייה להוסיף? ותודה…זה נראה מעולההה
תודה רבה, על כל כוס קמח רגיל לשים כפית אבקת אפיה. בהצלחה 🙂 אשמח לדיווח …
מופתעת שלא שאלו את זה קודם.. מאיפה משיגים את הקרם המנצנץ בורוד ובכחול? 🙂
בארץ, אין לי מושג מאיפה לקנות, אבל אצלי באנגליה מצאתי בסופר, ממש מדליק 🙂
הי נטלי, האם ליקר קפה והאייריש קופי חיוניים למתכון? או שאפשר בלי…
לטעם בלבד, אפשר גם בלי 🙂
היי נטלי
הבלוג שלך מדהים ממש תודה רבה =]
שאלה קטנה- לכמה מאפינס הכמות הזו מספיקה בערך?
תודה =]
בערך 12 אבל העטרות שלי די גדולות, אפשר בעטרות (כוסיות) קטנות יותר או למלא פחות מהכמות ולקבל כמות גדולה יותר 🙂
הי נטלי,
סליחה על הבורות אבל השוקולד לציפוי הוא שוקולד מריר או שיש שוקולד טבעוני אחר עם טעם יותר “חלבי”?
רק מריר, תבחרי במריר לא עם אחוזי קקאו גבוהים והוא יהיה פחות מריר.
ואם תערבבי עם שמנת צמחית (מעט) והמרירות תפחת..
הלפפפ לא שמתי לב שצריך מעדן סויה וערבבתי את שאר החומרים
מה יכול להוות תחליף
(אין לי בבית רסק תפוחים(
אולי להכין משהו משוקולד וחלב סויה?
תודה2
אני מקווה שלא עניתי מאוחר מידי אבל שמנת צמחית יכולה להחליף אם יש לך…חלב סויה יהיה דליל מידי, אולי להשתמש בפחות מהכמות הרשומה יכול לעזור.
הכנתי ללא סויה ויצא מצוין
את חצי כוס חלב הסויה החלפתי בחצי כוס מים
את המעדן החלפתי בחצי כוס רסק תפוחים
הפחתתי את כמות השמן
בציפוי הוספתי קצת שמן קוקוס לשוקולד הנמס
ויתרתי על השוקולד ציפס כדי לחסוך בקלוריות
הילדים וגם המבוגרים אהבו, הבת שלי ביקשה שנכין שוב ליום הולדת שלה
מצויין, החלפות טובות, אין לי ספק שיצא מוצלח 🙂
היי נטלי,
איך נראה לך זה יצא עם קמח מלא?
ובאיזה סוכר את משתמשת, לבן רגיל?
קמח מצא מצריך מעט יותר נוזלים כי הוא סופח מעט יותר ודי כבד יחסית, הסוכר הוא סוכר רגיל 🙂
הייתי לחוצה בזמן-יום הולדת לחברה, אז בסוף הכנתי לפי המתכון
(מינוס ליקר/אייריש קרים)
יצא מדהים, טעים וממכר!
תודה 🙂
היי נטלי, זה נשמע קלישאה כבר, אבל אני באמת קוראת ומשתמשת בבלוג שלך המון זמן, וחייבת להגיד שאת מדהימה. תודה על כל המתכונים היפים והמדהימים שהצילו אותי בדרכי הראשונה כטבעונית 🙂
רק משתפת, הכנתי את המתכון הזה פעמיים, בפעם השנייה שיניתי כמה דברים, וקרתה לי טעות..
אבל קרה לי דבר שיכול לקרות רק במתכון טבעוני, וזה שהטעות התגלתה כקינוח הכי טעים שאכלתי אי פעם, טבעוני או לא.
שיניתי והוספתי דברים (ואז קלטתי באמצע האפייה שזה מתחיל להשרף, אבל רק הקצוות אפויים והבתוכו לא ממש. לא ידעתי אם זה באמת, כי הוספתי קוביית שוקולד באמצע (איך לעזאזל בודקים עם קאפקייק מוכן אם יש לו שוקולד באמצע ?)
הוצאתי מהר, ולאחר כמה דקות האמצע שקע. התאכזבתי אבל החלטתי לטעום. המאכל המופלא הזה, הפך לסופלה מדהים, קצוות אפויים ורטובים ורוטב שוקולד מדהים באמצע. ראר.
בגלל שזה טבעוני הרשיתי לעצמי לאכול כי אין בזה ביצים או חומרים מזיקים במיוחד. זה עבר את מבחן כאב הבטן אצלי, ואני מתוסבכת מזה מאוד.
אז בקיצור, בלי עוד מגילות, יאמי לגמרי. תודה לך ויום קסום
אויש ספרי לי מה עשית לא טוב שגם אני אטעה ככה… תפסת אותי בקרייבינג מטורף לשוקולד 🙂 תודה רבה!
נטלי! מדהימה! וואו!
איזה כייף היה להכין – כל כך קל ומהיר, ואיזה כייף לאכול – כאלה נימוחות ונעימות, בחיים שלי לא אכלתי כאלה!
תודה לך על הבלוג המדהים, אני מחכה בקוצר רוח להכין עוד ועוד מתכונים שלך, תודה! 🙂
היי,
רציתי להכין אך יש לי רגישות לסויה. האם אפשר להשתמש בחלב שקדים/אורז/אגוזי לוז במקום?
לא ניסיתי אבל שמעתי עדויות שכן 🙂
מתי בפעם האחרונה מישהו כאן טעם מאפינס שוקולד?
יצא מזעזע עם ריח של מוות וטעם של בוץ וקרפדות.
תודה לך על תגובתך 🙂
במתכונים מסויימים אני בהחלט מפרגנת למי שרוצה לשנות מרכיב אחד פה ושם, אבל במקרה הזה, ממליצה להוציא את הבוץ והקרפדות, ואז לטעום שוב, אולי יצא לך יותר מוצלח.
בברכה, נטלי XOXOX
ניתן לשמור בהקפאה?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!